Се сеќаваш дека најмалку трипати од лани летото предвидуваш крај на епидемија со колективен имунитет? Прво беше некаде зимото, после пролет, еве сега Јуни и да, уште не е крај. Па еднаш ваљда ќе се погоди после година дена кога сите се изпоразболевте и други полоши работи на кои забораваш.
Добро, ќе бидеме заедно дискриминирани. Пошо може и мене ќе вакцинираат со страшната Астра Зенека. Леле, скроз едвај чекам да ме чипираат. Ќе си лепам после паричка на рамо. ЉоЉ!
Само за Фајзер било Освен @Bridget ако не пробала тајно па да не изненади. Шала на страна, не можам едно да сфатам како овие што веруваат стварно во тоа со парата (да знам, и јас бев запрепастена дека постојат) како завршуваат основно школо пример, како функционираат на работа, еве стварно не ми е јасно
Можам да ја оспорам теоријата на заговор пошо и невакцинирани се чипирани. Ќе пуштам снимка и бум! Бриџа не вложува енергија на вакви "раритетни" формулации. Сакам да кажам, се лепи скроз и на невакцинирани. На мм колега ја презентирал теоријата ин виво. Ми го кажа дома муабетот по што просто морав да идам на наивност за да побијам глупост. На крај паднав и на едното и на другото. Ја слепив и скроз ја бива. Сакам да кажам, се раѓаме со чип.
Кај мене не се лепи пробав for research purposes нели, нема да можам да ви се приклучам во новата утопична идила и новиот подобрен свет ништо ондак одам да купувам шатор и се спремам за оф грид живот. Може и за други не само фајзер.Шо предмет беше у школо што се учеше за микрочипови де потсети ме одамна беше има деценија скоро
Па на пример магнетизам, магнетно поле, јачина на магнетно поле за да се залепи нешто на магнетот и слично. Најмногу физика да речеме. Ама нека не е предмет бе, ти треба некој common sense да можеш да функционираш воопшто во светот. Да веруваш дека има невидлив магнет во вакцината доволно мал за да помине низ игла, а доволно јако магнетно поле да прави за пара да ти се залепи на рака, во најмала рака треба стварно да си левел да веруваш земјата дека е рамна, т.е. да да замижиш и да веруваш зошто ти така сакаш. А замисли јас пред повеќе од деценија И да, јакиот заговор, првиот што ќе се снима на магнетна ќе го открие кога ќе се залепи чипот на машината, без рамо ќе остане човекот Стварно не ми е јасно со што се занимаваат луѓето, пари на вакцина Боже Господе..
Ете видиш со ова се сложуваме ама видиш будалите живеат во паралелен универзум и комон сенсот им е баш не-комон ама сите треба да го прифатиме како комон јер research shows again and again будалите не се свесни дека се будали баш напротив убедени се дека се преголеми интелектуалци а дека другите сите се будали.
Абе будалите не веруваат во research прво За да се повикаш на истражување треба прво да веруваш на науката Не може кога сакаш research shows, а кога истражување стварно ќе покаже нешто, да свртиш глава и да веруваш во магнет во вакцината и пари да си лепиш на рацете
Хмм добра поента онда мењам у легендата вели ипак се будалите античка појава дури и во библијата се спомнуваат нешто беше у фазон Professing themselves to be wise they became fools.
Абе озбилна си ти дека веруваш на ова со парите? Јас мислев се зезаме тука, ич немам намера да дискутирам дали е точно
Абе остај тоа се шубаво за будалите се замуабетивмеПишав прашувам само за што се работи пошто не сум упатена предложив и фемина чаленџ For research purposes @Bridget како воџа ја предложив она се јави и доброволно ама извиси и ме остаи у мисла или па вој нејзиниов уште не легнал незнам после некој спомна дека и на невакцинирани можело,пробав again for research purposes реков на мене не се лепи идам ја у планина и тоа е за сеа дискусијата у кратко
Уште ли одговор чекаш, сум те заборавила. Сори што ќе те разочарам, ништо не се фати. Над 20 магнети имам дома и сите до еден ги пробав и ништо. После втората доза пак ќе пробам па ќе те известам, не губи надеж, може ќе биде
Ја мислам да ги тужиш АЗ ако не лепиш све метално на тебе после втора доза И онака им тргна со тужбите
Па да баш треба да си будала за да стварно веруваш дека чип ставиле и сега се лепи парата на раката.Убаво викаш не се свесни будалите дека се будали.
Како нема? Чипот од пасошот си комуницира со чипот од вакцината директ. Како ти го скенираат пасошот на граница, така им се појавува и здравствена состојба преку чипот. Абе сѐ си е смислено бе.
Да да тоа и ми беше зборот добро сфати . Него прашањето ми беше пошто гледам не се сфаќа факт чекингот на видеото вика дека не е вистина уопште дека пара се лепи кај вакцинирани а овие веќе и чаленџ направиле вирален на социјални мрежи значи очите ве лажат после вика во вакцината ни нема магнетни супстанци затоа и прашав некој од прва рака да потврди- да не и ако има некој да ОБЈАСНИ(досега никој ) за што се работи овде и зошто? Во ниеден пост не тврдам дека има чипови.Останатото беше шалење. Ова.Прашањето ми беше наизглед едноставно не знаев во која тема да го поставам-што е ова нус појава? And the rest is as they say history.
Најголемиот апсурд што се протна. Once you give up your rights, there is no turning back. Не очекував дека ќе ги убедат своеволно да си ги предадат своите права ама па каде превладеала логичноста над потребата за журче. Не верувам дека ќе сфатат дека нема врска со вакцини зошто да имаше, ќе важеа сите вакцини секаде, немаше да се делат на вакцини за посиромашни и вакцини за побогати земји како и ако си се вакцинирал со Y вакцина, нема да важи тој пасош што го имаш во таа и таа држава зошто таа и таа држава не ја прифаќа Y вакцината. Особено тие шо се вакцинирале, from a position of privilege многу е лесно to push others under the bus и чудно е како човечкиот мозок работи само за себе без да му е гајле за друг. Си имаш ти пасошче и ти се патуфка и сега зошто ти си имал можност да се вакцинираш и користиш пасош, сите други треба па страдаат зошто ако се воведат такви пасоши, ти ќе можеш да правиш што сакаш, ама другите што уште немаат вакцина ќе продолжат да тонат затворени и да не им е дозволено ништо (меѓу што и работа). Ќе беше супер да размислат на ова ама човекот си е себичен. Пропагандата исто е на големо ниво и така такви што си се вакцинирале не се отворени за други интерпретирања и гледаат црно-бело. Не па дека нешо се изненадив дека луѓето ќе се себични и ќе бидат спремни не правата, ма све да си дадат. Само онака не мислев дека ќе бидат до толку.
Главниот хрватски епидемиолог Бернард Каиќ и член за стожерот смета дека луѓе се дискриминирани,не ја прочитал темава