"People who think their government cares about them probably think hookers are in love with them too. Don't mind me ова го видов денес на нет,само да го оставам ова овде(и не,не е оф)
Вести од денес.Наздравје. #иднинатаесветла #слободаевомода https://www.schengenvisainfo.com/ne...egulation-on-eu-vaccine-passports-for-travel/ The legislative process for the European Union COVID-19 vaccine passports for travel has come to an end today, on June 14, after the presidents of the three main EU institutions – the Parliament, the Council, and the Commission – signed the Regulation at an official signing ceremony.
Него што е интересно што се се одвива/објавува-не од задна врата ноншалантно како во еу, израел така и кај нас.Нашите медиуми сеуште немаат ништо објавено во врска со ова.Oбјаснување ни нема каде се ќе се користи-објекти и сл. #сеевонајдобарирегуларенред #nothingtoseeherepeople
Јас вчера прочитав дека грин пасот е веќе изгласан што год да е вчера попладне и дека важи за земји членки на Еу. Никаде не прочитав дека важи за трети земји немаше такво нешто. Почнува од 1 јули. Најверојатно сега за сега влегување / излегување ос трети земји ќе биде со карантини и врагови. Сфатив дека во оваа пандемија ништо друго не е важно, како уствари најважното инциденца вакцини итн, уствари е важна политиката, шенгенот европата. Тоа е. Народот молчи останатите диригираат како им одговара уствари што повеќе пари да земат
Не бе, имам луѓе, секој ден одат по граници никој никогаш им нема побарано пцр, само мито стандарт...
@vitamina Во наш медиум?Тогаш се извинувам него за ова поточно ми беше зборот сеуште се нема до-објаснето пресвети
Старото нормално Али пази, од линкот погоре ...the Member States are advised against imposing any extra travel restrictions in those holding such a document, unless in cases when the additional measures are a must in order to safeguard the public health. Значи како досега, така и отсега. Како што ќе дувне ветрот. Само еден папир плус за пропаганда
Не, ова вчера го читав во италјански медиуми, наводно, е одлучено за пасот, од 1 јули у само земји членки на еу. За трети земји ништо не пишува. Буквално.
Па и не може за трети земји, мислам како куќниот совет на мојата зграда може да донесе одлука за куќите у комшии? Никако.
Ти го прочитав сега линкот, како што пишува и кај нас во италија, односно како што ништо не пишува за трети земји така и во Мк пренеле дека засега нема инфо за трети земји. Не се спомнати. Пред една недела во италјански медиуми пишуваше дека наводно ќе важел и за трети земји, пошо нема логика да не важи. Сеуште засега нема инфо. Јас следам ако кажат ќе пишам овде
Да имаше нешто логика во ова рестрикциите ќе кажев ок, ама нема. И ми е криво. И не за џабе народот не се пријавува, добро прават, оти и нема логика се ова што се случува. Не знам како е кај вас но кај нас е луда куќа, маските се задолжителни, читај никој не носиме, нормално, на 40 степени дека нема да носиме оти не можеме. Журкиз туристи, алхохол, музика, праење милиони овде покрај море. Короната е умрено. Од октомври друга песна стандарт ќе пееме.. Туку сега да искористиме луда куќа на лето. Едно инфо од мене, граница меѓу словенија и италија на тангенцијал (плави табли) со две ленти 24 часа стои полиција. Некна ќе не казнеа за малку од таму да не поминувате оти што знам може излавате словенија по гориво
Да тоа и јас го читав.Рече нашиот министер за здравство дека со овие што ќе се издаваат кај нас ќе може да се патува и користат во други земји и дека домашната апликација ќе биде слична со европската а пошто во некои еу земји се дискутира и за употреба при влез во објекти, што е со македонија и македонските објекти дали е во план и кај нас исто или ќе се користат само при патување и влез во објекти во странство-ова е недојаснето.
Овде конкретно грин пасот ќе важи за свадби, прослави од секој тип, концерти, дискотеки и трибини. Без сертификат за вакцина нема да може да се влегува. За македонија не знам како би било.
@vitamina а за до Албанија од таму како е? Гледам имаат по неколку летови до цела Италија од Тирана дневно, 10+ можеби...
Е ајде де. Исто, фактички ние сме е - категорија, тест бараат за влез во ит плус 10 дена карантин плус на крај пак тест. Така е законски. Мислам дека преку аереодром не можеш да избегнеш карантин освен со кола и бус. Аередромот во тревизо го отворија, авиони за мк пак ќе нема, а картите закажани сите Барај логика
@vitamina, @Biljarkata. @Ahoy последно што прочитав е дека Германија го тргнала цел Западен Балкан од листа на ризични земји. Сега сите слободно влегуваат без карантин од тука таму, ама само со кола ако влезат или пешки. Со авион пак треба вакцина или ПЦР: Од утре патување во Германија без строги ограничувања за македонските граѓани | Северна Македонија | DW | 12.06.2021. За Италија не знам како е. Ама како и да е пак е каша попара. Ако еден пушта, друг не пушта што ќар има тој што не пушта влез од трети земји. Ќе влезам јас таму каде што ќе ме пуштат и ќе се возам по ЕУ. Скроз немаат допир со реалност. Само политика да се терало. Затоа УСА и Кина ќе одат напред, ЕУ за жал ќе тапка во место и ќе ги покажува сите недостатоци на старата дама (која е научена да биде колонизатор и во која секој влече на своја страна). Инаку за Србија ако влезеш од Македонија нема потреба од ништо. Слободно влегувап слободно излегуваш. Нема огранучувања.
Значи врти сучи исто https://kanal5.com.mk/slovenija-deneska-proglasuva-kraj-na-epidemijata-na-koronavirus/a479474 Во кафичи/ресторани /молови/продавници може без?
Моменталните сознанија од терен велат- - Во Србија од МК ако си МК државјанин, можеш слободно - Ако од Србија одиш за ЕУ ти треба официјален антиген или ПЦР - Ако од горна ЕУ влегуваш во Србија (горна, јер ова не важи за Бугарија) ти треба ПЦР (за транзит 12 саати ништо не треба) И така, тоа би било засега Испадна престојов за европјани во Србија најскап За вакцинирани нема рестрикции