Да. Среќа па не и текна за на кафе да ни бараат тест. Ненормална работа скроз Така е во право си. На пример можеш од софија да леташ тука, никој ништо не ти може, цела еу ќе си ја прошеташ. Ништо не се знае и знам дека нишо не знам а богами и какви ќе ти се погодат. За по граници доволно е под рака да фрлиш нешто ако замараат и магично ќе те пуштат
Големо браво и поздрав за водителот како и целосната редакцијата на Сител за утрешнава емисија и осуда по според нив присилување на вакцинација со најавените мерки по ова прашање.
Во Германија бараа еден период пролетта додека да почне инциденцата магично да се топи. Од 180 до под 50 за околу месец дена.
Новости од денес во Грција во супермаркет со потврда за вакцинација,прележаност и негативен тест. https://sitel.com.mk/safe-pass-zadolzhitelen-na-kipar-za-site-prostori-so-kapacitet-od-nad-20-lica За угостителските објекти, за супермаркетите, продавниците и слично што имаат капацитет да примат над 20 лица, без разлика дали се на отворено или затворено, но и за јавниот превоз, на Кипар, задолжителен е „Safe Pass“, односно потврда за вакцинација, негативен резултат од тест или прележан Ковид-19, согласно новите одлуки на кипарската Влада
Да.Грчки дел од Кипар. согласно новите одлуки на кипарската Влада по влошената епидемиолошка слика во земјата, јави дописничката на МИА од Атина.
Уште еден храбар водител на национална тв дури и подиректно по ова прашање.Воедно поздрав и до Мишко и компанија https://provjeri.hr/rtl-novinar-boris-misevic-imate-problem-gospodo-fasisti/ imate problem gospodo fašisti i mali wanabe Hitlerići. Nas ima puno više. I baš vas se ne bojimo nešto. Meni kao zdravom čovjeku, ocu djeteta od 3,5 godine, koji uredno radi i plaća porez zabranjivati nećete ništa. Dovoljno sam ja diskriminacije prošao u zadnjih 30 godina. Vjerujte mi na riječ. Neće ići”, napisao je na svom Facebook profilu Boris Mišević.
Ако сакаш да си дел од заедница - не ја загрозувај. Ако мислиш да ја загрозуваш - оди и живеј off-grid. Со среќа.
Ок,примено а на оние што се вакцинирани и притоа го осудуваат ова како нашиве водители на пример што имаш да им кажеш и просветлиш со сета своја сеинформираност и сезнаност од неонацистички манипулации како и секако природен дар на висока интелегенција?
Ако не се вакцинирате, ќе почекате за шетање додека не се заразите, па да стекнете природен имунитет. Со тоа, автоматски ви следува Ковид пасош. ... се разбира, за оние кои ќе преживеат.
Да да јасно, него зборот ми беше и прашањето што го избегнуваш има и од овие не природно надарени со доволно висока интелегенција како тебе да потпаѓаат на нацистички манипулации,нив што имаш да им кажеш они веќе го направиле ова и ги имаат овие сертификати па пак се против овие мерки.
-Прво прележани имаат имунитет ( за во вистински свет збориме) -Друго,за водителиве- Вакцинирани се.Со две дози.Со се сертификат.Против овие мерки се и сметаат дека ова е форма на присилување на вакцинација.Нивни зборови не мои.За нашиве зборам македонски водители,не овој хрватскиов .Него остај ги нив,не се само они сега само у муабет ги земавме како и на темава имаш што се за вакцинација и се вакцинирани/планираат а се против овакви мерки.
Мене не ми пречат. Се вакциниравме, најверојатно нема да патуваме надвор од МК и годинава. До наредната година, сите ќе бидеме со имунитет. Вака, или онака.
Ve molam za malku pomos. Tatko mi vcera primi vtora doza vakcina no ne e vnesen vo sistem pa ne moze da izvadi sertifikat. (Toj veli samo pecat na livceto mu stavile a I na vakcinacija.mk proveriv I tamu nema primena vtora doza.) Dali nekoj znae telefonski broj kade bi mozela da se javam za da reagiram.
Почекајте прво до утре, веројатно ќе ја внесат. И кај моите каснеше 2-3 дена на нет. Секако тој сертификат во овој момент не му е од корист