Feminkiiii ....da vi se pofalam , vcera konecno sobrav hrabrost i otidov ne eho kaj doktor Kuvendziski voZelezara, me pregleda i konstatir deka prosireni mlecni kanali,mi padna kamen od srcee....Pozdravce i ubav den na site
Здраво феминки.Ми треба помош.Е вака,ќе почнам од почеток.Пред 3 месеци ме оперираа од слепо црево. После операцијата не можев да се мрднам,цело време лежев.Се искривив целата пошто 1 месец одев навалена на десната страна.Е сега,левата града почна да ме боли од страната на раката и подуена ми е за разлика од десната.Се напипав и осетив нешто тврдо што се мрда,како жлезда ли како жила незнам.Ме пратија на ехо пред 1 месец и ништо не се покажа,а и докторката ме проверуваше со раката и ми рече дека не е ништо страшно.Многу ме плаши тоа што уште не ми е поминато, уште ми е подуена градата и допирам пак истото.Бев кај физиотерапевт ми рече дека левата плешка ми е вдлабната,од тоа што сум одела 1 месец неправилно,и дека било тоа жила што го фаќам јас, а поради истата отечени се и жлездите што се до таа жила.Ми препорача само да правам вежби за грб. Колку и да го игнорирам сето ова,пак не сум мирна.Многу мисли ми се вртат во главата и многу сум исплашена. Моето прашање е дали е можно да имам нешто посериозно,а да не се види на ехото? Фала однапред.
Јас ќе пишам на темава во врска со свекрва ми. Пред 5 дена беше прв пат да прави ехо на гради и мамографија. На левата града и најдоа 2 сенки (докторот и рекол дека не е циста) па ја пратија на томографија. Завчера правеше а вчера и рекоа дека резултатите не и се добри. Сега незнам што ќе биде понатаму. Сега и рекоа за биопсија ,во сабота ќе дојде лекар од др град специјалист за таа област па да видиме што ќе биде.. Инаку тие грутки се во големина од 6мм и 8мм , она не ги напипа со рака а и самата тврди дека неможе да ги најде зашто се внатре подлабоко.. Исто така пишува дека не се ограничени (ова малку ме плаши) Се надевам се ќе биде во ред
najverojatno ke treba operativen zafat.i toa sto pobrgu tolku podobro za posle da si pocne so terapijata.stom ne se ograniceni znaci pustaat metastazi.ako e na vreme se se sreduva bez pogolemi posledici.
На моја блиска личност и дијагностицираа рак на дојка, дека не е проширено и дека мора да се оперира ((( Ве молам дали некој има било какво искуство, и ако може да ми пише лп?
Пред некој ден кога лежев се чепнав и забележав на десната града долу најлево како некоја грутка цврста. Станав и направив преглед како што пишуваше на интернет и повторно ја осетив грутката на истото место. Ако легнам надесно тогаш слегува надолу, а ако лежам исправено стои лево. Правев муабет со другарка што имаше цисти на градите и ми рече дека веројатно е тоа, ама не е страшно. Читав на нет дека можела сама да пукне, ама можно било и со операција да се отстрани. Имала некоја ваков проблем?!
Јас сум полна со цисти, ептен ми се чувствителни градите пред да добијам, а после ми се смирува болката. Со години ги имам, едни се повлекуваат други се појавуваат. И лошо е што сум навикната да спијам на стомак и ги притискам. Ако е циста не е ништо страшно, најубаво да си направиш еден преглед да си бидеш сигурна.
Treba da odis na exo na grada sepak toj ke ti kaze za kakvo grutce se raboti, imav i jas isto iskustvo no se pomona dobro. Odi na exo i nemoj da veruvas vo se sto ke procitas na internet
Појди си на ехо за да бидеш сигурна. И јас имав и многу се испаничив ама додека да се решам да појдам на доктор, па кај кој доктор па триста прашања во глава, грутката се повлече. Направи преглед иако според мене не е нешто страшно но ете за да не бидеш во паника.
Леле јас сум имала, трауматизирав многу и тоа! Ама може да е масно ткиво, циста и мене само ми се повлече.
зенски. дечко ми ме цицаше нешто (шливки ау бау) ама на левата града ми излезе нешто како топе баш на брадавицата али внатрешно. ме боли на допир. брадавицата ми е поотечена и по црвена од другата. страв ми е да не е нешто сериозно. ќе се повлече ли.?? имал некој вакво нешто.?????? кукли кажете ми ве молам. незнам што да правам. м.
ми се повлече малце ама на допир ауу ќе побудалам(дечко ми цело време ме пипка дали ми поминало. ).многу ме боли. сепак усте ми стој. ќе одам маче. инаку фала ти многу.
здраво риби, се надевам дека сеуште е активна групава. Имам проблем со брадавица (не брадавица на градата, туку како оние на рацете сто се појавуваат, бели) и ми се наога блиску до бенка, од мајци, боди, градници оти допира, се зголеми, а почна и да ме наболува. Што да правам, ова сериозно ли е? Не сум во државава, секојдневен проблем ми е и многу ми смета.
Поздрав феминки. Нашиот случај е поспецифичен. На свекрва ми кон средината на јуни,и се појави грутка баш околу брадавицата во левата града,и веднаш отиде кај Маја Чапова на контрола. Во ехо не можеше конкретно да ја сфати,па и направи биопсија.И во биопсија гласеше дека во грутката има гној ,нема малигни клетки,и и препиша две кутии Цитерал,а грутката беше 7мм. , исто и рече да дојде по два месеци на контрола,за да види дали се тргнал гнојот,оти од тој гној она не можеше да и каже дефинитивна дијагноза,бидејќи и биопсијата покажа само гној. Сега во август отиде пак,грутката пораснала на 10мм,гнојот сеуште внатре,и тогаш и рече дека работата и е. многу сомнителна. Беше директна жената.Ајде,и препиша две шишиња Клиндамицин,кои свекрва ми веднаш почна да ги пие. Меѓутоа,во тоа време додека ги пиеше стана друга особа,постојано изолирана,депресивна,само плачеше,не знам какп да ви опишам. Дури и се појави и една кашлица,која ја тера на повраќање,сува кашлица,претпоставувам од антибиотикот. Денес,имаше закажано кај Чапова и отиде пак.Според неа,грутката си стои,немала напредок,меѓутоа нити се намалила ,нити се тргнала.Овој факт,ја плаши докторката и затоа и закажа биопсија за следната недела(core biopsy). Не дека се сомневам во докторката,само ви пишувам да ве прашам ако сте имале ваков случај,тешко ми е да ја гледам таква. Ви благодарам
Што испадна од ехото? Јас имам некое бело топче меѓу градите на градите немам ништо како внатрешна бубулица изгледа мало е и не боли да не знае некој што би било?
ija has imav problem na desnata grads imav topce Bev vevcani his me e dojdi po 2 meseca hormonski nes biloo AMA me me drzese mesto pa zaminav Vo sistina kaj karagozovv mi iznakaza Trista gluposti tumor nz sto I potoa kaj kondov so edni prijateli zakav mi rece fubroadenom na dojka I go izvadiv za dve nedeli na 15 dekemvri se operirav Bev na kontrola pred Eden mesec sve okkk po 8 meseci Pak pozzz b se najdobro
kakov pregled pravese me interesira kakov pregled pravesee Dali na eho ili nesto drugo bidejki I jaas pravev na peti dekemvri operacija na fibroadenomi na dojka pa NE sum bila na kontrola bidejki mi kazaa za sest meseci
toj bo vevcani mi pravese na ehomozno e rece vadenje ama ke cekame dva meseci dojdi na kontrola ama jas nemozev da cekam