1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грутка на градата

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од bumbi, 15 март 2010.

1. mimi mimi

mimi mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    20
    Во мојот случај како ја приметив грутката бев на ехо и д-р ме праќа на биопсија

2. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    1.963
    На едната дојка забележав потврдо над брадавицата. Години наназад имам слаби болки одреден денови во месецот. Пред три години бев на ехо ми кажа колабирана циста од 3см. Ама сега ме фати паника зошто осеќам потврдо над брадавицата и посиспапчено значи не кај пазувите. Ај малку совет секако утре одам на матичен. Поздрав. И ако е циста можи да се осеќа.

3. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    7.970
    Исто и јас имам малце потврдо над десната, веднаш над неа. На еден преглед бев, немало ништо, ама сакав и друго мислење. Бев кај Чапова во Систина, кажа дека се бенигни цисти, ама сепак да правам магнетна или биопсија.
    Да се потврде што и како е, ако има нешто сомнително да се ваде на време ако има потреба.
    Посебно ми посочи иако имам мали гради, многу густо ткиво е и според неа не се остава ова вака.
    Малце сум исплашена, ама ќе видеме. Таа кажа нема потреба од страв, ама да сме сигурни оти мајка ми се оперираше од рак.
    И циста може да се осеќа, еве јас сама си ги осетив и таа града ме боли повеќе пред циклус, дури тогаш и потврдо е топчето на допир.

На lale22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.623
    Целиот зафат траеше околу 40 минути, после тоа имав неколку дена болки и тоа беше се. Сега идам на контроли на 6 месеци ( добро знам и да каснам некогаш па на година одам :$ )

@mimi mimi кај кој доктор си била ако не е тајна? Јас бев на 2 места и никој не ми препорача да правам биопсија се додека нема промена.

5. mimi mimi

mimi mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    20

6. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    1.963
    Ви благодарам на советите . Денес бев на ехо кај приватен доктор ми кажа цисти поголеми и затоа ги осеќам. По 6м. на контрола.
    Поздрав на сите да бидеме добри и со добри мисли.

7. Mara123

Mara123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    58
    Кај кој доктор имаш закажано биопсија во ремедика? И те молам да споделиш искуство и јас сакам да одам на биопсија но незнам дали во ремедика или во систина?

8. mimi mimi

mimi mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    20
    Многу чекав за термин се изморив психички, требаше да правам во Хистолаб имав термин ми го откажаа д-р на боловање, прашав и Ремедика и Систина најдов термин во Ремедика а и има разлика во цена

9. Mara123

Mara123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    58
    Која е цената за биопсија мими?
    Јас во гинекомедика на еко на гради бев, ми препорачаа биопсија, но не правев сеуште, 2000 денари беше. Колку е во ремедика и систина ?

10. mimi mimi

mimi mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    20
    Јас денеска бев во Ремедика правев биопсија( не е болна исто како боцкање за инекција, земање крв ) , резултати за неколку дена според Д-р ми кажа дека најверојатно се работи за циста ( што многу ме смири ) ептен бев напната околу оваа ситуација сепак ги чекам резултатите цената е 3600 ден. , во Систина е дупло поскапо

11. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Zdravo zenski imam eden probelm so levava grada pred 7 meseci prestanafme so doejne ama sega koce pritisnam na gradava seuste imam mleko i kako grutce nekoe da imam ama na primer 3 dena go nema 4 izlegvit pred da zabremenam da napomenam imaf fibroadenom mi rece doktorkata da ne zabremenuvam ama se slucuva jas zabremenif nemaf nikakof problem fibroadenomot iscezna od prviot mesec od bremenosta ve molam za mislejne so ova sega i imam bolka kako pecejne na levata grada i grutce

12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.623
    Најубаво закажи си на преглед. Можно е повторно да ти се појавил

13. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Se Javiv Kaj doktorot rece mojt dae fibroadenomot a moznoe i cista od mlekoto posto uste imam nesum vo moznost za da pojdam kaj nego za 3 nedeli ke idam na doktor pa ke vidime

14. the12345

the12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    19
    Сè уште немам правено, но ми кажа докторката во следните три месеци да се направи биопсија и да се вади директно.

15. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Кај кој доктор бевте во ремедика?
    Јас имам циста огромна која постојано се полни со течност...иначе сум доилка. Најверојатно е фиброаденом, да не имала некоја слично искуство?

16. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Nese plasi fibroadenomot nee nisto strasno sekoja vtora Zena go ima na denesno vreme ijas isto go imaf pred da zabr3menam

17. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Не се плашев до скоро, но 1 месец од доењето ми се зголеми колку цело јајце и се полни со течност постојано. Цела дојка ми е искривена. Ми правеа пункции за да ја извадат течноста и по неполни два часа пак е полна...

18. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Redi Zelka Rendana 10 dena

19. >Nenna<

>Nenna< Активен член

Се зачлени на: