1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грутка на градата

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од bumbi, 15 март 2010.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.608
    Зависи колкаво е. Дали расте? Јас имав на двете гради и редовно одев на контроли не се сеќавам точно амс мислам после 5 години веќе морав да ги извадам затоа што растеа. Мене тогаш Кондов ми го препорачаа како најдобар и знам дека кај него ред се чекаше, не знам дали работи се уште.

2. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    - Искрено докторката што ме гледаше во мојот град на ехо како да немаше доволно знаење, ми рече дека е 8 цм големо, но после менструација ми се намали плус ставав лист од зелка (ова е останато уште од времето како лек и мене стварно ми го намали грутчето). Сега тука е напишано во мм и не знам колкаво е отрилика 21 х 20 мм. Дали имаше лузна по операциите? Др. Кондов не знам дали работи како што истражив имал син којшто се занимава со истово.. Сепак не знам кај да се обратам прво, толку многу доктори изгуглав, се сакам одма да решам.. Морам да признаам дека резултатот многу ми олесна..

3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.608
    Тогаш ако имаш можност оди кај Чалческа беше во 8 септември. Имам мали лузни отприлика колку нокт, ама не се многу приметливи. Не се страшни фиброаденомите, само треба редовна контрола.

На Ikic95 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Fala ti srcka.
    A dali imas slusnato za Capova vo sistina? I me interesira shto ti kazaa od shto ti se stvorile fibroadenomite?
    Bidejki jas nemav redovna menstruacija I mislam deka moze I toa ima nekoe vlijanie...

5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    71.608
    Кај Чапова одев првите контроли и она веќе вториот пат ми рече дека морало да се ваѓаат и биопсија да се прави. Потоа заминав кај Чалчевска и после 3-4 години се оперирав, пред тоа немаше потреба.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.328
    Да закажеш кај Петановска во Ремедика?
    За Чапова некако две мои блиски немаа убави искуства , ги испаничи премногу а излезе супер на крај …

7. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Hi Eli,
    Iskreno zakazav direktno vo sistina kaj Dr. Karagjozov cisto za konsultacija bidejki sfativ deka mi e potreben torokalen hirurg I ke pobara mislenje. Kaj Capova sekako nemalo termini do kraj na Noemvri

Planiram isto taka da se konsultiram so Dr. Calcevska shto ja spomna devojkata pogore

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.328
    Паметно , со среќа

9. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Fala mnogu, se nadevam deka se ke ispadne dobro na kraj <3

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Eli,
    Dali znaes kolku pari otprilika e operativniot zafat vo remedika? Ja imam na um I tvojava preporaka :)

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.434
    Пред неколку месеци ме болеше левата града, немав грутка, после некое време како мало топче, ставав неколку вечери лист од зелка и ми помина и грутката ја снема. Пред некој ден си играв со кучето во двор, огромно е, и несакајќи ме удри со шепата баш на таа града, ми се појави модрица, денес повеќе ми помодре и имам како грутка. Комшика ми кажа дека немам родено нема да ми правеле мамографија, освен на ехо ако покажало нешто, дека она исто имаше болки одвај со врски и закажале за мамографија, има родено, ама дека мамографија правеле на 40 години, не сум се јавила на матичната, и онака не се замара многу.

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.154
    Побарај упат за ехо.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    297
    Здраво девојки, пред две години оперирав фиброаденом поради ивф процеси. Немав никаков проблем до пред неколку месеци кога почна да ми се јавува болка на местото на лузната, кај што е изваден фиброаденомот, и тоа во различен дел од циклусот интензитетот се зголемува или намалува. Дали некој има вакво искуство? Редовна контрола на его, се е уредно. Фала однапред

14. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

Zdravo,
    Nemam iskustvo so ova, bidejki doprva treba da se operiram I jas. Ako moze da mi kazes kade se operirase I dali si zadovolna?
    Inaku mislam deka bolka ti se javuva mozebi poradi promenite so vremevo..

15. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    297
    Во Ремедика се оперирав кај др Арсовски, презадоволна сум. Докторот е сега во Систина.

16. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Zdravo vo vtornikot bef na eho na dojka posto osejkaf grutka koja ja imaf pred da zabremenam da napomenam doilka sum i doktorot mi rece deka nemoze dase vide tocno soe ili mastit ili fibroadenom eho mi rece da napravam od ko ce go odbijam deteto pred da zabremenam so prvoto dete imaf fibroadenom no mise izgubi posle od kogo odbif so doejne dve godini posle 6 meseci ja napipaf grutkata koga zabremenaf na drugoto doktorot rece deka e nesto benigno izgleda ne rastit 1.5 so0.08 bese topceto e sega dalle mastit ili fibroadenom kese vide posle doejneto taka mi rece sekakvi soveti se dobredojdeni

17. Leptir123

Leptir123 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, да ви споделам мое искуство осетив грутка на градата и на ехо минатата година рекоа дека се 3 фиброаденоми со мали димензии и само да се следат со редовна контрола. Годинава на контрола открија дека е зголемено, бев на повеќе мислења кај што рекоа задолжително биопсија и магнет и бев на консултации кај др. Арсовски во Систина. Кај него закажавме операција, бев доста исплашена од сите тие прегледи претходно ама се помина одлично, докторот не увери дека нема потреба од паники. Операцијата беше кратка, без некои болки после тоа, нешто минимално и следниот ден ме пуштија дома, исто така и лузната е мала заздравува како некоја гребаница.
    За докторот само пофални зборови многу посветен и стручен доктор :) без потреба беа паниките и стресот се се заврши брзо.

18. Mala kuklicka

Mala kuklicka Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Zdravo a Dali masnoto takvo e cvrsto topce na povrsinata I e zacrveneto vi blagodaram odnapred

19. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.388
    Допаѓања:
    7.970
    Не. Ако осеќаш тврдо и друго промени како црвенило, треба да си посетиш радиолог искусен за ехо и да ти каже. Вака само се нагаѓа.
    Можеш ли да го движеш под прстите кога притиснеш на него или не се мрда?

20. Mala kuklicka

Mala kuklicka Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    8
    Ne ne mrda ama deneska e znacitelno mnogu pomalo I mnogu malku crveno a inace mi izleze vcera do vcera nema vcera bese pogolemo I mnogu pocrveno a deneska namaleno I epten malku crveno ke vidam utre Kako ke bide pa Ako ne izcezne ke odam na exo vi blagodaram na odgovorot