Дали би биле во врска со личност со психички проблем?

Дискусија во 'Психологија' започната од cresa86, 6 октомври 2012.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    42.305
    Јас повеќе го сфатив прашањето како : дали би влегле во врска со некој со проблем, а не дали би останале. Секако ако е маж ми, ќе помогнам
    А инаку, се приметува дека за среќа , немаш искуство со луге со СЕРИОЗНИ психички проблеми. Психоза не се лечи, се става под контрола само за жал.

На Mumoftwo30, Just.do.it и halfasoul им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.242
    Допаѓања:
    26.529
    Ако личноста има депресија, анксиозност..... не ми е проблем, би влегла во таква врска.
    Ама ако има потешки ментални проблеми како шизофренија и биполарност, не.
    Тие психози не се лечат и за жал, ќе треба доживотно да трпиш нервози со нив, ем шо некогаш не сакаат ни апчиња да пијат, ем шо во Мк не ни знаат убаво да им ја контролираат дозата, ем и да биде нешто лошо како на пример да скренат ептен или да бидат агресивни, полицијата нема да дојде да ти помогне.
    Го знам ова оти имав таква личност во фамилијата на бившиот.
    Така да, огромно НЕ.

На st-el, Trexane, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    202
    Анксиозност, депресија, PTSD(неврози) -да само под услов да се високо-функционални.
    Било какво растројство на личност, шизофренија, нелечени трауми од детство или било какви дијагнози со изразени симптоми што не ги држат под контрола- не, прашање на време е кога тиквата ќе пукне, дали за месеци или години.

На Algorithm му/ѝ се допаѓа ова.