Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би биле во врска со партнер кој нема возачка/ автомобил или не сака да вози?

Дискусија во 'Врски' започната од fantastic girl, 26 јули 2020.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.857
    Допаѓања:
    267.183
    Мувај си се со @NarCis@ ти 8)
    не знам дали вози таа :D

На KateKane и NarCis@ им се допаѓа ова.
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.166
    Допаѓања:
    39.797
    Има. Електричен тротинет е како измислен за Скопје. Ќе речев и велосипед, ама ајде нема секаде велосипедски патеки, а и зезнато е на лето во жешкото, утоп се правиш.
    Автомобил е еден од најнепрактичните работи, посебно за такви скопски гужви како што има. Од Карпош до Аеродром во шпицот ти треба 30-40 минути, а може и повеќе. Пеш побрзо ќе си дојдеш.

Цена строго иМбокс. :rofl::rofl::rofl:

Зависи колку се неопходни квадрати во WC. Прво да се договориме кои апарати мора да ги има, дали е доволна само машина за перење или мора и за сушење да има, дали е доволно туш кабина или мора да се има када, џакузи?
    Танка е денес границата меѓу потреба и луксуз. :D

На cresa-jagoda, noteforself, ForeverYoung и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.170
    Допаѓања:
    180.664
    Не сака со мене ништо. Само кафе и без меркање :envy:

На KateKane и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    2.947
    Немам кола, немам ни положено. Воопшто не се финансии во прашање, ниту пак некаков страв немам желба ни потреба во моментов живеам сам на 2 мин од работа, центар ми е на 10 макс. Можеби понатаму ќе ми се смени мислењето за полагање и возење, али од искуствата досега далеку од тоа дека било причина за оставање или почнување. Ниту некогаш у расправија ми било префрлено зошто ме возеле :D
    Пострашно би било ако се водам по она теле се учи вол не и да ми е срам да идам да полагам оти биле 10 години помлади тие што полагале сеа, а имам желба :D

Така еден познаник цело време збори за пливање, ама шо ќе речеле тие шо исто учеле ако на 28 го виделе да учи. Ништо викам, ќе ти речат браво и добредојде, ајде на пиво :D Кола има ја вози од дома до кафич т.е ја возеше, го немам видено одамна иако не верувам дека нешто се сменило. Пасошот му стои празен, ако не му е и поминат веќе. Градов го нема напуштено. Тоа е проблем, многу поголем од немање кола и возење

На edna_malecka, eliesaab и ForeverYoung им се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    16.242
    Не можам да разберам што толку ви менува дали дечкото или сопругот ќе вози автомобил или не, денеска секоја втора жена вози автомобил и се многу подобри возачи од мажите, ако во едно семејство мажот вози кола не ми е јасно зошто и жената не би возела и зошто треба да чека од мажот да ја развозува со колата, како да не живееме во 21 век, туку во некое првобитно општество.

На S.W.A.G, edna_malecka, IM.TMKQ и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не ми е пресудно дали вози кола доколку ги има сите други квалитети, но вака да одговорам директно не би била. Бев во врска со еден што едвај положи и не возеше, никаде не сакаше да идеме со кола, ако возев јас само нешто ми коментираше и ми се смачи. Раскинавме за друго ама тоа ужасно ми сметаше.
    Маж ми е професионален возач со сите категории и можам целосно да му го доверам животот. До пред една година цело време возев јас зашто тој обично повеќе пиеше од мене, а вака за пазарување или за завршување обврски цело време е тој. Јас бремена се плашев да возам т.е. се стресирав многу и баталив, сега со бебе уште не сум возела, цело време мм ме носи, ме зема. Со обврските околу бебето не можам да замислам да не знае да вози.

На dayla, S.W.A.G, edna_malecka и 10 други им се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Не сакам да бидам во врска со дечко што нема амбиција за возење.
    Не е проблем да нема средства во моментот да полага или да купи кола пошто знаеме возачката кошта цело богатство сега. И јас немам лично моја кола, возачката ми ја платија моите уште додека бев средно но огромна желба ми е кога ќе имам асолна работа да си купам своја кола. Сакам да сум независна и би сакала и партнерот да е таков.
    Ама да не сака воопшто да фати волан, да не сака да заштеди пари и да ги вложи за да полага или да си купи автомобил и да спие на ушите со помислата дека треба јас да го развозувам низ град, епа нече мочи. Ај па ако не ќе му облечам фустан и ќе му уплаќам за нокти, кога веќе изигравам личен шофер, зошто да не.
    Колата е потреба сега, не е повеќе луксуз. И според мене е греота да се остани во 21ви век без возачка. Ова важи и за жени и за мажи, не дискриминирам по пол.

На *Amethyst*, Luciferka, honey.11 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Бев во врска со дечко шо немаше ни возачка па ни кола. А имаше услови и да полага и да си купи кола. Ама секаде го носев јас. Не можеше ни да дојди до кај мене. Сиот товар беше на мене и стварно не ми беше сеедно. При услови да не полага е стварно претерано. Не би била повторно во врска со таков дечко. Не сум јас такси. Како шо можам јас да се трудам да работам и да си купам возило така очекувам и од идниот дечко.

На *Amethyst*, Luciferka, honey.11 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    472
    Јас 4 години бев со дечко што живееше во центар многу се сакавме и се разбиравме воопшто не се каравме се беше супер додека не сфатив дека со тоа што он е *супер* не ни е во корист ни на двајцата. Немаше визија што со неговиот живот.. теравме пензионерски имаше не сакаше да полага за кола затоа што секаде можел пешки, плажа кино кафич не сакаше. Колку и да е супер основните животни потреби не сакаше да ги прави. Женските ке ме разберат :inlove:

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Зошто да не, ништо не ми мења дали има возачка и автомобил или не, битно е да ме сака и почитува.:)

На edna_malecka и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  11. Boy Mkd

Boy Mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    87
    Не сум сретнал девојка да ми каже не ми е битно дали имаш кола , со секоја што сум бил и било супер што имам своја кола и што може да одиме на било кое место , машкото без кола и без пари во денешно време е катастрофа .

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Ма немој. Ок, убаво за тебе шо имаш ама прекинете со потценувањава за други малку, не си нешто поарен од другите машки ако си имал кола. (facepalm) Денес женските не ни чекаат од машките коли и пари, сами си имаат ама ај, изгледа друго немате да понудите.

На Bezimenka90, noteforself, BlackMistery и 10 други им се допаѓа ова.
  13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Си сретнувал девојки материјалистки.

На eliesaab и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    За секое лонче има капаче. :D
    Такви си бараат, такви си нашле. Се е океј, се дур не зборат во името на сите и не потценуваат како машки без кола и без пари биле греота, демек никој немало да ги сака. (facepalm)

На Bezimenka90, buba4e89, BlackMistery и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    :rofl::rofl::rofl:

На noteforself, Guns N` Roses, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    179.357
    Ради проектот по две коли на семејство:wasntme:
    После Шилегов ви е крив за воздухот во Скопје:smirk:

На Bezimenka90, DAngel и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Не можам да очекувам нешто од друг, што самата не го исполнувам.
    До сега сите ми се погодиле да возат, ама дм да не возеше, сметам дека нема простор да се бунам затоа што и самата не сум се посветила на тоа поле.

На IM.TMKQ, Guns N` Roses и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    1.362
    Како бе машко да неќи кола да вози неможам да сватам. Летен период да сакаш да појдиш до охрид и да нема со шо да појдиш или да молиш друг. Ај тие шо се со финансиски проблем нормално е ама кола дома да имам и да се влечкам со чупе по такси несватливо ми е.

На Luciferka, christinnn, edna_malecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Јас не можам да сфатам како уште постојат луѓе што мислат дека возењето кола е машка работа.
    Ако ти немаш кола, можда девојка ти ќе има и таа ќе те вози.

На Bezimenka90, S.W.A.G, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    12.506
    Еве да ти кажам дека вакви ко тебе сум одбила.