Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би биле во врска со партнер кој нема возачка/ автомобил или не сака да вози?

Дискусија во 'Врски' започната од fantastic girl, 26 јули 2020.

1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мене ми е битно и убаво би било да ИМАМЕ кола. Моја или негова, сеедно. Нема што да му се лутам на него што нема, кога и јас сум иста. Што не е исто да речам битно ми е он да има а ја да не знам гас со која нога се дава

2. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.134
    Да, спаѓа во еден од факторите за подобро функционирање во врската не е најбитен, но е делумно битен фактор.
    Еве од себе ќе кажам до сега сум имала све партнери што немале кола ниту имале желба да положат за кола и искрено не сум го гледала тоа и не ми било битно пошо и јас не сум имала положено и цело време сегде пешки и маткање со автобуси.
    Но како шо изминува времето сфаќаш дека е делумно битно еден од парнерите да има кола дали женското или машкото.
    Зашо сегде одење пешки, со автобуси и враќање со такси е доста мачно и исцрпувачко дали летен или зимен период.
    Како што пиша една членка погоре сакаш да прошеташ до некој друг град, планина, село многу е поолеснувачки него да цепаш цел живот пешки од една локација на друга.

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Убаво е да се има кола, колата не е луксуз туку е потреба, барем еден да вози е добро, но зошто да не возат и двајцата и мажот и жената, така нема едниот да зависи од другиот. Е сега мора да го прифатиме фактот дека не секој е роден да вози кола и тоа е во ред. Како што има жени што не знаат да готват, така има и мажи што не знаат да возат, разликата е што ако не си добар шофер и при најмала грешка може да заврши со последици. Познавам дечко што има кола има положено и не вози, затоа што едноставно не сака, нема желба и тоа е тоа. Тоа не го прави помалку вреден за врска, ниту го прави лош сопруг, како што и жена која не знае да готви сигурно тоа не ја прави лоша личност, девојка, сопруга, мајка.

На hello-kitty.90 и Celltica им се допаѓа ова.
  4. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Од мојава околина не познавам машко што не сака да вози, дури и женско не познавам што не сака да вози.
    Не само од мојава околина, туку сите машки што ги знам сите сакаат да возат.
    Што се жалам јас овде дека не сакам такви што не сакаат да возат... Еее јас луда среќа имам овде што живеам :party:
    Ај здравје, едвај чекам и јас да положам :)

5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Епа супер во комшии мажи се, скарај се со свекрвата излези од врата, во врата влези кај мајка.

6. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Па не само во комшилуков бе душо, велам сите што ги познавам сакаат да возат :)
    Tи треба да си ја примениш оваа твоја идеја, подобро за тебе и за твојата идна свекрва. :)

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ти не сакаш да возиш, сакаш да те возат. :D

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Само си додавате, а ништо точно....
    Научи се да читаш. Си ми го цитирала мислењето, а не гледаш најдоле што пишав.... Боже мој....

9. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Ne

На calm-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701

Мене нит Господ ме неќе, свекрвата ќе ме сакала. :rofl:

На AAKG и calm-girl им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Те читав и наназад,само се вадиш…
    :D

Бар искрена беше :rofl:

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Леле жено... Па тоа ми е животна желба на мене јас да положам и да возам, а поразличен од мене неќам :P

13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.361
    Колата е потреба. На вакви топли денови се оди по плажи и добро е да се има кола да можиш да си дозволиш барем до охрид да појдиш. Со такси е многу скапо а со тие пари што ќе ги дадеш по такси ќе појдош теипати до охрид.
    И шое толку лошо ако машкото си ја земи и однеси женскаму? За то е колата. Е сега ако несака да вози тое веќе друг муабет али кога се има кола е подруго. Еве јас на пример без колата неможам да се замислам.Од друштвото сите сме со коли и кога одиме надвор од градот секогаш си делиѓе за гориво. Нормално кога сме парови нема да му земам пари за нафта. Чудо големо ако потрошиш 500 денари за гориво за до охрид.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    И јас не би била никогаш со некој што не знае да вози и нема кола

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    А зошто да запреме на: Има возачка и кола?
    Нека има возачка, нека има 5 коли, нека има шофер, нека има куќа од 500 квадрати, нека има домашна помошничка, нека има приватен остров, нека има два тона пари.

Се' нека има.
    Јас ќе понудам дунда.
    'Фер' размена |(

На Keiner, Kanya, mira.mira и 9 други им се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.372
    Допаѓања:
    11.993
    Морало партнерот да имал кола, да возел, а зошто вие не сте тие што би имале кола и би возеле? Партнерот се бира по колата? Во кој век живееме. Еве јас имам кола и возам, и дали има партнерот или не искрено не ми менва ниту пак бирам некој по тоа дали има кола.

На DrMTR, WildMk, Keiner и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.855
    Леле уште ли на темава?
    Ај малце намалете прикаски со рамноправност, демек ако не сакаш да изиграваш шофер одма си потчинета. Еве јас имам и сопствена кола, возач сум со години наназад. Не дека критериум за дечко ми беше да е возач, ама фино доаѓа да си возите пола пат еден, пола пат друг кога одите на одмор и едниот да не изигрува дежурен шофер.

Мислам дека проблемот е што гледате на кола како некој луксуз, а не потреба. Може помладите дури сте студенти уште ви е комотно во автобус и слично, ама утре со бремености, прегледи, преселби, работа во смени, деца, колички, земи и носи во градинка и слично, сигурна сум ќе увидите дека без кола скоро невозможно. И кога ќе треба деца да развезувате по курсеви, спорт, школо, зима фатило, мраз имало, и те како е корисно двајцата да се возачи.

Последна измена: 15 август 2021
    На raww, christinnn, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Зависи каде живееш и колкаво ти е детето.
    Можеш и без кола да функционираш, сосема нормално.

На Jana_♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.855
    Во Македонија од моето искуство, скоро невозможно. Да беше некоја земја со супер инфраструктура на јавен превоз, можеби. Во Македонија, дефинитивно не.

На raww и Angie1432 им се допаѓа ова.
  20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.091
    Допаѓања:
    26.927
    Nikogas ne bi bila so takva propalica sto nema kola. Po moznost da e kabriolet, letno vreme da se luftiram