Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би биле во врска со партнер кој нема возачка/ автомобил или не сака да вози?

Дискусија во 'Врски' започната од fantastic girl, 26 јули 2020.

1. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    850
    Da be mora.Mazot treba da bide provajder,uste ziveeme vo patrijarhat ete zatoa,za isto rabotno mesto masko i zensko zimaat razlicna plata ,na svetsko nivo ova.Realno kolku i da se se pukame so feminizam ova samo na hartija e ,realnosta e druga.Zenata raga i doi dete dur e pomalo ,maskoto ne.Na intervju uste prasuvaat dali imas deca ili ke ragas iako ne smeat,mazi ne maltretiraat taka.Krajno- zenskoto i masko se luge i obajcata,ama se razlicen pol i razliki sekako ima i ke ima.

На Adidas888, Gosh, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.210
    Не.

На GymGirl❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    294
  4. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    795
    Бев со еден таков, го прифатив онаков каков беше без кола, а пази шофер беше на бусеви но беше толку неспособен да заработи за своја кола бидејќи парите на пиење ги даваше а и главеше со кредити за глупости као одмори (идеше без мене) и мотор веспа последно купи за у гз му е него не го бива за бајкер као прво, иако ги има сите категории за мотор нема.
    Но одсега да ви кажам веќе гледам да има се, не сум будала веќе да трпам будали. Ем се трантав за него ем на крај ме понижи. Неспособна животина! Мизерен! Дури и јас имав извадено кредит за него! Немојте да мислите дека ако нема кола е греота. Не е греота,денес колата не е луксуз а потреба. Ако бил вреден и домаќин ќе се погрижел да купи кола. Јас го толерирав премногу и не го условував као од типот дојди од работа земиме или однеси ме на работа не бев таква уопште, не сум материјалиста. Но одсега ќе гледам да има се за да може повеќе да се посвети на мене типот па и дури и на работа да ме носи исто као моите колешки. По мое не прифаќајте такво ѓубре што нема колаа!!!! Од искуство ви кажувам. Ем го прифатив таков, ем ме замени со друга. Ова за памет, не еколата луксуз а потреба, а ако е вреден и домаќин ќе има една кола каква била за да ве третира као принцеза!

На christinnn, DS10, Hisha и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.210
    И јас вака гледам.
    Ја се омажив за дечко што ме возеше на точак. Кога земав да полагам ме гасеше, што има да полагаш не ти треба кола бла бла. Моите ми купија он се налути8-| Увреден уште.
    Имав и дечко што немаше кола па зимаше од неговите некогаш кога јас немав кола да ме префрли јас му ставав гориво...(мојата тогашна ја дадов на брат ми)
    Е сега гледам вака, ако јас можам да си дозволам со ова моја мала плата со давачки и со дете сама да имам и возачка и кола да купам може и тој.
    Уште тоа ми фали и него да развезувам. Или ке е еднаков како мене или повеќе од мене.:makeup:

На Adidas888, KittyAgnes, JustBeautiful и 2 други им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.858
    Допаѓања:
    15.742
    Глупа тема.

Ја би, зошто да не.

Ништо не е пречка,

Ако се има љубов, разбирање, почит, се е можно, па и ова.

На Dust, Anyshka и Youknow им се допаѓа ова.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    3.535
    Незнам како ви текнуваат темиве. :D
    Коли има по 1000-1500 евра ова го направивте ко демек којзнае шо е кола да има ако е за да брка работа а не се гледа луксуз. За возачка е до човекот, некој имаат па не возат и мажи и жени вакви знам.
    Дека е потреба се согласувам и едното и другото ама женска ми или жена ми ако нема кола или ако не вози сигурно нема да ја шкртнам од животот ради тоа. Двајцата да се без кола и возачка е зафркнато ама едниот ако има …

На Anyshka, GirlLove, Amore123 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    795
    Баш така и он можеше… Но на мене тоа ми е најголемата грешка у жиотот што сожалив некој шо нема кола! Ете прифатив и што? И јас се надевав си мислев можеби он вреди ама напротив по тоа се гледа колку е сериозен! Не беше работник да застои на едно работно и да се заозбили само ги мењаваше као чорапи и тоа шо ќе му остане од пари гледа да го испие. Нема што да пишувам повеќе не ме ни интересира нека го трпи сега некоја друга! Кажав еднаш се е јасно кој сака да разбере. Кралица или магарица. Јас веќе не сум будала да бидам магарица жени а вие како сакате.

На Adidas888, Eni.r и Realist1 им се допаѓа ова.
  9. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    3.535
    Ја па секаде кај шо одам жени имаат повеќе поволности поголеми плати или па добиваат работна позиција ради тоа шо се жени, и сеа ја треба да ги мразам жените? Дај молам ти се

На Anyshka и DS10 им се допаѓа ова.
  10. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    2.115
    Имам возачка скоро десет години. Вереникот петнаесет години. На почетокот (првите седум години) он не возеше кола заради склоп на животни околности. Јас го возев секаде и не ми претставуваше проблем. Сега си вози и он повторно. Не ми е проблем, не го оставив заради тоа што немаше кола, напротив си го сакав највеќе на цел свет, ама колата за мене е потреба без која јас не можам да функционирам.

На LiquidLuna и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Јас таа

Јас таа Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    499
    Ова е многу заостанато размислување, било некогаш така бо веќе не е. Освен во некои фирми.

Кај мене во фирма менаџери сме повеќето жени. Има мажи кои се на иста позиција со мене и земаат помала плата бидејќи се пократко на таа позиција. Жените кога се бремени 9 месеци седат дома, потоа 9 месеци породилно + 1-3 месеци гратис од фирмата. Потоа 1 год имаш право на скратено работно време или излез. Не е се така црно, не знам каде работиш што ги гледаш овие случки.

На темата, имам возачка 9 години и возам активно. Понекогаш јас го возам дечко ми, понекогаш тој мене. Не ми значи ништо, нит пак гледам на тоа како црвено знаме. Се во свое време, има луѓе на 40 год допрва полагаат.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wojak

Wojak Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    84
    Би бил секако, ама и би ја охрабрил/продржал партнерката да земе возачка, секако доколку сака и била спречена заради други X причини да не земе до сега.
    На ова време стварно е тешко да се функционира во секојдневен живот без кола, а особено сега како што нема автобуси и луѓе чекаат по саат време на жештинава, замислете како ќе биде септември кога и учениците/студентите ќе почнат на школо.

13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.042
    Допаѓања:
    3.830
    Би била, зошто да не еве на дм му е моментално одземена возачката, иако уште малку ке ја врати цело време што нема јас сум со него. Се се можи доколку двајца вистински сакаат нешто.
    Ако не се сака искрено тогаш неможи ништо се рачки ке се бараат

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.436
    Допаѓања:
    3.367
    И сега дали ова не е омаловажувачки за мажите?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    713
    Допаѓања:
    850
    Ovie povolnosti sto sleduvaat so zakon se pocituvaat vo drzavni firmi za porodilno ,za privaten sektor ne vazi ova vo realnosta na Republika Makedonija,.Jas ne gledam crno ,kazuvam iskustvtva od zeni sto morale da se vratat i porano na rabota od 9 meseci ,bidejki bile povikani,ili vo obrazovanie nastavnickite sto se na dogovor se vrakaat posle 3 ili 4 meseci ako nemaat resenie za neopredeleno.Potoa boleduvanje za dete ako zemes sto sleduva do 3 godini ,si na crna lista kaj direktorite i blisku do metla i sedenje doma ,zatoa vo gradinka pustaat i bolni deca.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.400
    Допаѓања:
    60.018
    Што е омалажувачки за мажите? Не те разбирам.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    5.085
    Не би била во врска со тип што нема возачка. Денешниот животен стил едноставно те присилува да имаш возачка за да си бркаш работи и да не зависиш од друг.

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    8.201
    Кога се запознавме мм немаше кола, имаше положено, доста сакаше да пешачи и шета, па ако е нешто блиску идевме пешки, со автобус сум идела накај него, бидејќи живервме во различни населби, некогаш сум плаќала такси, некогаш тој плаќал, не сме мереле кој кога како.

После 2 год врска, си купивме кола сами, поточно тој имаше поголем удел, јас помал, во купување на колата. Јас ретко возам и ден денес, тој повеќе вози и не разнесува кај што треба со деца.

Сакам да кажам, дека ако бирав да бидам со маж кој има кола, немаше никогаш да го имам маж ми за маж, се се стекнува ако има љубов и разбирање, ако нема се ќе ви биде малце.

На Dust, Космонаут, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.624
    Допаѓања:
    8.085
    Никогаш во животот не ми било важно дали има положено, дали вози, дали има кола. Важно ми било да има муабет. Многу чудни работи ви се репер за среќа и успех во животот.

На Dust, Annath, boo3 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.129
    Mnogu ubavo kažano i ubav primer. Ni najmalku ne treba da mu bide na nekoj kriterium dali partnerot/kata ima vozačka za da bidat vo vrska. I mažite i ženite imaat prednosti i slabosti,i zaedno treba da se nadopolnuvaat i so toa bidat posilni po srekni i pouspešni. Do pred 15 godini retko koja žena vozeše avtomobil pa povtorno imase i parovi i brakovi i se dobro si funkcioniraše. Sega site imaat avtomobili, telefoni so internet, jadat najubava hrana, šetaat po odmori i site povolonosti na životot gi uživaat. Što ponapred ne bilo taka. Ne sme blagodarni a i ne sme dostojni na našite predci. Da pogledneme prvo vo nas samite kolku sme ispravni i da se trudime da se popravime prvo sebesi, a potoa da gi usrekime drugite okolu nas, da ne gi komplicirame rabotite, tuku da gi poednostavime za da živeeme po spokojno.

На eliesaab, Anyshka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.