Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би биле во врска со партнер кој нема возачка/ автомобил или не сака да вози?

Дискусија во 'Врски' започната од fantastic girl, 26 јули 2020.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Се подмочна, хехехе.

И многу повеќе трошите, само убаво мудрувате на форуми и се правите - не сам знајала, а се знаете.
    Не сте скромни, лицемерни сте.

На WildMk и raww им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.433
    Пак не одговори. :D
    Нема везе, уживај.

Не сите можат да си дозволат, извади ги тие розеви очила и погледни ја реалноста малку.
    Пу, платата ја спичкав цела.
    Ќе ја викнам за советник. :(

На Aqualina, cresa-jagoda и Mantub им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Значи татЕ ја купи, океј :D

На Pixi5, Aqualina, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Е видиш.
    А 14 и 500 секој месец да тргаше за една година ќе збереше за една кола.
    Што ќе ти се сметки, храна, облека.

На Aqualina, Hellobeautiful, GirlRose и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Да. Иди плачи на тебе твојот татЕ да ти купи сега:hai:.

Боже каков народ.
    Боже, боже...

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Ај ти отвори дигитрон, 14 500 цела година се 2800 евра, значи кола и приколица не само кола :D

На elenaxbbg, Pixi5, S.W.A.G и 12 други им се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.433
    Ќе ми исклучат струја и вода, не мора нит да се туширам ќе трујам на километар и навечер само свеќи, да не плаќам сметки.
    Битно за своја кола.
    Ете кај лежи зајакот.
    Ме просветливте. :inlove:

На buba4e89, Lima24, Aqualina и 3 други им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Шо да прајме ко сме светици, си имаме возачка и сами си возиме, не бараме мажи со кола, па да не развозуваат и шетаат.
    Ете научив ново, шо значело да си светица:D

А после ќе се тепате за феминизам први и ќе барате рамноправност.
    Тате е крив оти не вози, а мама ако не вози.

На elenaxbbg, black-angel, candy.cane и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Способна си маЌе, капа доле(n)

10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    Леле Емилијo рaстур те прaвaт :D
    Тoчнo е декa мнoгуминa имaaт кoлa, тoчнo декa пaркинзите се пoлни, нo тoa не знaчи декa немa луѓе штo немaaт мoментaлнo зa кoлa или зa вoзaчкa. Си немaлa ни ти. И пo твoе требa дa се oсеќaaт безвреднo oти глеј, сите имaaт, пoлни пaркинзи, a тoј/тaa зa греoтa. Кoмплексите штo тaткo ти не вoзел цел живoт нa другo местo. Тукa мaлку ќе пaзиш aкo не сaкaш дa се чудиш штo им е нa луѓетo.

На elenaxbbg, Pixi5, SandStorm и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    9.255
    Кога ќе можиме да се телепортираме ние луѓето, ти се плукнам во возење и во коли веќе.

На I.want.to.sleep, Nevenche26, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Молим те, легни си.
    Цел ден тролаш по форумов, нов ден почна веќе, истрошена си.
    Си нашла ти да ми кажуваш да пазам, ти???
    Не си своја, ти реков.

И оставете ги мајка ми и татко ми на мира.
    Кај дадов пример, кај се зспустив.

Ти шо одлучи, ќе го контактираш Шилегов?
    Брилијантна ти е идејата, сВарно^_^
    Паркинг за луѓе што немаат коли:D.
    Што би рекле Србите - Не дао Бог никоме ти се идеите:|.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    И рестoрaни дa oтвoрaт зa луѓе штo не мoжaт дa си дoзвoлaт, тaкa прaзни дa стoјaт. Пoштo oвие сите пoлни се, дa пoмисли чoвек дoмa веќе никoј не јaди.

На elenaxbbg, candy.cane и Lima24 им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Бива.

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Сори, затоа што ти ги вметна во темава, ние си помисливме дека може да ги спомнеме попратно :(

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Краток одговор-Да, би била.

Ама...Секогаш има едно ама :) Многу побитно од колата би ми било да има желба за авантура, доживување нови работи. Едноставно, страст за живот :) Јас пред некое време излегов од долга и грда врска. Кога тргнавме немаше ни кола ни работа ( ете, најголема светица сум, невработен дечко избрав, почекајте да си ја ставам круната) а последните две години од врската се „мобилизира“. Знаете која беше разликата? Немаше разлика :D И со кола и без кола не успеав да го поместам од кауч. Односно, разликата беше во тоа што сега имаше причина да се жали како мора да менува ова, па тоа, па оноа, па регистрација 300 евра, па летни-зимски гуми и ете, одлично оправдување зошто не можеме да одиме во кино, во театар, на кафе...Колата мора на механичар. И тоа малку живот што го имавме претходно згасна, зошто бензин, поправки, не знам што се не.

Е ама, пошто всушност не сум вистиска светица, како што никој реално не е ни на форумов ни во вистинскиот живот, зошто јас лично немам кола супер би било идниот да има. Не за да ме зема и враќа дома од кафиња и искачања туку за да може да одиме да шетаме низ пророда. Ама и да нема кола, не е битно, ќе се снајдеме, само тој да има желба да се ака со мене. Зошто џабе што бившиот имаше кола, кога не сакаше на клупа пред зграда да се симне, не па нешто повеќе.

На Priroden, Lolipop23, elenaxbbg и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Ти не отиде кај татЕ ти да плачеш сеуште?

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    На некого автомобил му е потреба, на некого не. Зависи од многу работи, а основно е место на живеење.
    Денес поатојат повеќе опции бус, такси, комбиња и сл., па кој не сака да се замара бара опција.
    А и ако девојката има кола, а дечкото не, не гледам проблем на пример за шетање, искачање и се тоа што се очекува од мажите.
    Ја читам дискусијата погоре и сакам да искоментирам.
    Во денешно време е потреба автомобил, особено ако работата ти е подалеку или си подалеку од некои основни работи- продавници, болници и сл.
    Но, не е ни лесно одржувањето. Пред да земам кола мислев дека се што лета се јаде. Тураш бензин и цепаш. Ама не е така.
    Има многу битни работи на кои трева да се осврнеш во врска: карактер, почит, изглед...тоа се работи што нема да се сменат
    А кола е менлива работа-денес ја имаш- утре може да ја немаш и обратно

На Nevenche26, Lima24, Aqualina и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Значи не било до колата туку до тоа што желбите не ви биле на иста фреквенција.
    Пошо нели тоа го збориме, ако немам јас кола, немам ни најмало право да очекувам од партнерот да има. :)

На annii, Aqualina, Tan4ence и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    На моја другарка татко и не вози, ко млад го удриле дур возел точак и од тогаш страв има да е возач он...
    Мајка и вози, ги вози и на одмори и секаде.
    Дали требало да го остави само зошто му е страв да вози и она треба да вози?

Кај мене мајка ми па нема возачка. Од страв не положила и она. (facepalm) Ми викаше секогаш зошто од маж да зависиш, да не е татко ти никаде нема да се однесам, ти сама да си знаеш да возиш, своја кола да си имаш, никако за возење, ни за ништо од маж да не зависиш. :wasntme:
    И ете ја послушав, на 17 почнав со часови за возачка баш ради тоа, да не зависам ни од татко, ни од дечко, ни не знам кој. Сам свој газда ова де шофер. :rofl:
    И да имаше возачка дм немаше да ми смени ништо тоа, нејќам некој личен шофер да ми изиграва. Зошто да чекам на него? :^)

Еве у мојава врска ја имам возачка ама си немам кола сега за сега и си се шлаеме по ЈСП, па пешки...
    Он реков нема возачка сè уште, а вчера вечер ми спомна дека планирал следно лето да полага таман и со дипломска и со возачка иста година да си завршел, си викам да не ја читал темава нешто, па му текна за возачка. :rofl::rofl:

Лично едни од најубавите спомени ми се како пешки идеме по Партизанска на пример.
    Дури повеќе сакам да одам пешки и да се раздвижам него кога директно мрзливо одам до таму кај шо треба и само 2 чекори праам да стигнам.

Кола е потреба да, но не знам шо толку се омаловажува и јавниот превоз.
    Па на факс поготово коа ни е бесплатен билетот, зошто да земам кола сеа и моиве и за бензини да ги трошам, а успат не работам. :?:
    Ако е истата членка што прашуваше и е за студент работава, мислам џабе напиња.
    Друго е да збориме за некој 30+, друго е за некој 20-24/5г.
    Не секој има пари дома да му дадат за возачка, 1000 евра грубо фаќа да земеш возачка, кола да одржуваш не е ич евтино исто така. Лудост е во нашава држава од млад студент без разлика машко или женско да очекуваш кола да има.
    Да работиш и да имаш можност е малку подруго. Но, сепак ако толку ете сакаме кола зошто сами да не си се возиме, мора ли друг?
    Ете може и некој страв да има од возење и тоа е океј, не може со сила да натераш да вози некој. (facepalm)

Се бориме да сме еднакви со мажите, а уште жени чекаат да им изиграваат лични шофери дечковците и маж морало да вози, иначе не е маж... (facepalm)
    Несфатливо ми е али ај.

На Moon.Girl, BlackMistery, Nevenche26 и 8 други им се допаѓа ова.