Секогаш на ова помислувам, бикоз стварно, зошто инаку би ти сметало Like зошто воопшто би мислел на другите луѓе од тој аспект?
Па сама го пишуваш истото што го зборувам. Кои се "другите"? Хомосексуалците не ли се други луѓе? Да, човек ќе го прифати своето дете безусловно, ама не го гледаме тоа во секојдневието. Не ми верувај мене, прашај ги хомосексуалците, во најголем дел, колку се прифатени од родителите. Човек кој ускратува права на други без причина, луѓе што никако не го повредуваат него и други луѓе - не е добар човек, баш толку е црно и бело.
Дали ќе го запишете вашето дете во градинка кај што воспитувач е хомосексуалец, што носи суќна и кармин и има лип филери, е вистинското прашање кое треба да се постави. Вака овие измислени термини хомофоби, цис мис особи многу пропагандистички ми делуваат. (само бидете искрени, немојте да лажете дека е модерно сега тоа да се правиме на Тошо)
Хомосексуалците не носат сукњи. Санта лучија, прости им, едноставни се. Ти ќе го пратиш кај лезбејка? Со или без филер.
Море носат носат, ги има такви на западот. Еве би ги дала ли децата да ти ги воспитува Боки 13ка нпр. Тој или таа носи вечерни тоалети и Гучи чанта. Ако не си спремна да му ги довериш децата на Боки 13 и ти си хомофоб, само нејќеш да си признаеш Не!
Не, никако срцки. Јас ни помош не давам ако дознам дека лицето на која му е потребна е хомофобично, оставам да цркне. Не сум мазохист.
Од сè што се плашам, сукња дефинитивно спаѓа меѓу најстрашните работи. Тешко можам да замислам нешто пострашно. Можеби кармин... и тој знае да е опасен.
Добро прашање, али грешна тема. Ја мое дете не би пуштила било каков облечен маж да ми чува оти ми е страв од педофили кои грото се пантолононосечки хетеросексуалци, а не од хомосексуалци... Малце пренапредно ниво на дискриминација за денешниве хомосапиенси знам...