Kako si praite bajram na pametot jas ne vikam tuku kazhuvam kako sto mi kazhale. I ne rece coekot deka ne e normalno tuku deka popreku gledale.
А тоа гледањето попреку е стрејтофобија или што? Никакво гледање попреку не е во ред, ниту на ЛГБТ, ниту на хетеросексуални, ниту на луѓе со посебни потреби, ниту на луѓе со чорапи и сандали. Јавете се кога ќе се решат сите овие гледања попреку па да праиме муабет со кого би била, со кого не.
Извини ама и мене не ми е логично после ова мислење. Гледаат попреку ако си стрејт? Ете и 20% од населението да е хомо, останатите се хетеро. Зошто би гледале попреку на хетеро?
Замисли бе, Франција била држава не само кај што цела хомофобија се избришала, туку и си ги некако на чуден начин стрејт паровите и хомо паровите си ги замениле местата, па онака чудно ги гледаат како да е неприродно да си стрејт. Не можам, значи. НЕ - МО - ЖАМ Уште не сфаќаат колку ваквото мислење им е добар-зол реторика. Буквално им е отцртано „или си геј/стрејт или си против нас, нема измеѓу“ или ако си во хетеросексуална врска мора да си хомофобен и обратно. Буквално нема ни „ж“ од „живејте си го животот како што сакате“
Ne znam, so toa sto go napisav ne sakav da kazham deka se strejtfobicni. Inaku se soglasuvam so tebe. Ama ne mozes da znaes toa kako sto postojat homofobi sto ne gi prifakjaaf tie lugje moze i na nekoi hereroseksualni ne im e normalno toa sto sme nie strejt. I daj ne zamarajte ne zhiveam vo Francija i ne znam tochno sto se deshava kazav samo toa sto mi kazhale. Fala lepo ubav den.
Новата реалност Биљарке, така ги плашат луѓево. Немој ама НИКАКО немој да им даеш права на лгбт луѓето, у Норвешка оргии по улици праеле. Капираш?
Абе Франција брат, тоа ти е рај на земјата. Не попреко да те гледаат ако си со дечко за рака, ако не си - одма попреко. Толку незгодно те гледаат - да ти дојде првиот за рака да го фатиш и да се попедерчиш
Во право е членката. Кај нас ретко да видиш хомосексуален пар на улица, затоа што има максимална хомофобија. Меѓутоа, било каде да отидеш, подалеку од балкански простори, ќе видиш хомосексуалци на секаде. Се држат за раце, се бакнуваат. И никој не се замара да придава значење. Тоа кажува за самиот менталитет. Златен ланец, вуњеста груда, ракија, шопска, тврдокорен борец против хомосексуалците и идеологија за нивно истребување. Тоа е одлика на нашата земја, за жал.
Не би можела да бидам со некој кој што шири омраза и нанесува штета на други било поради сексуална ориентација. Било поради друг разлог. Впрочем моето запознавање со сопругот се случи на онлајн дискусија. Во таа дискусија зборувавме за одредена серија каде двајцата веднаш посочивме дека сме фан на еден геј пар (кои се the main focus there). Така да од веднаш беше јасно дека не дискриминираме. И секогаш велиме дека сме благодарни на оваа серија, која што не зближи. And then we fell in Love So Lord praise the Gays
And here we go again Уште некој стереотип, демек хомосексуалци се увек депилирани Чек уште еднаш да го видам Фреди на слика Ај прво да научиме што се стереотипи, предрасуди и етикети и за што се корисни или штетни
Ууу се селам во Франција, стрејт жена, па една атракција што ќе бидам, па таа инстант слава, збогум сиромаштијо! Тие ќе сме, јас и на Плевнеш музата Аман прочитајте се малце.
Значи дека сте ситни души и немате право за емпатија да зборите. @GrimTheReaper не ти треба дозвола, како што е сељачки на маса во кафана да ждригаш, сељачки е и на дечко ти јазик у грло да му бутнеш. Култура е, не е закон.