Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би го изневериле партнерот?

Дискусија во 'Врски' започната од barby, 28 мај 2010.

?

Би го изневериле ли партнерот?

1. Да

220 глас(а)
    19,1%
  2. Не

933 глас(а)
    80,9%
  1. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Мене ми се врати но него ептен го гризеше совест и ми кажа а јас му простив бидејки знаев што ми правам јас и не гледам така на работите но сега се обидувам да се стабилизирам и да прекинам секаков контакт со другиов бидејки се е претерано и врскава ептен почна да ми станува сериозна од негова страна инаку идеме 4 години

2. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    Никогаш во животот не сум ни помислила на тоа,а со сигурност можам да кажам дека и никогаш нема да го изневерам мојот сопруг,ни додека не бев мажена не изневерував,а камоли пак сега ма нема шанси.Пред се помислувам како би ми било мене кога некој би ме изневерил тоа страшно ме ежи и ми ја крева косата во плафон и ни би простила неверство ни би изневерила.Животот е едно големо тркало све се врти и враќа,и за секоја грешка дупло се плаќа.

3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Би го изневерила.Дечко да,ама сопруг не,тоа е веќе нешто друго. Па дури изневерува тој можам и јас... :D

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Сопругот не, зошто во црква ќе си дадеме збор дека ќе сме еден покрај друг се додека смртта не не раздели, а дечко да. Ако не оди работата и ако погрешно се однесува кон мене и прави работи што ги мразам и што ме иритираат. Може да го изневерам, па да му раскинам. :devil:

5. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    797
    Го изневерив 4пати со бившиот ама си заслужи и не се каам...

6. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Јас не би го изневерила сегашнот дечко. А нити било кој друг. Прво би му раскинала, а потоа со друг.
    Мислам дека тоа е правилно. И никој да не биде повреден. :)

7. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Дечко ми да, зашто да не.
    Не сум мажена со него, онака само сме. Ако сакам да му се скарам некако, ќе го изневерам. Ама ако ми прости за да не ми се скара, е тогаш, we have a problem.
    А сопругот не. Сум ветила со него до крај, уште да го изневерам. Незнам, сум се одлучила да бидам со него до крај, моја лична одлука, зашто да го изневерам.

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Не би го изневерила....немам никаква потреба од тоа

9. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Не, никогаш не сум била добра во такви работи, а и мразам турски и шпански серии од таков вид. Што знам не сум таков тип, плус се обидувам да не им го правам на луѓето тоа што не сакам да ми го прават. Со 2 збора изневерувањето за мене е ниско и бедно.

10. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    914
    Никогаш!!! Зашто да си расипувам нешто што ми е убаво и што сме го граделе двајцата со години заради една непромислена забава или една ноќ помината со друг дечко тие работи не се за мене.

11. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    не би го изневерила за никој на светов

12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Ако навистина го сакам НИКАКО не би го направила тоа
    ама ако сум со него само заради тој што ме сака и ако нема доволно старсти емоции...
    зошто да не секој е желен по нешто возбудливо

13. foolinlove

foolinlove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Еве неколку недели и јас си го поставувам ова прашање, па ради тоа дури и направив профил на форумов.

Кога бев помала, мислев дека кога ќе го најдам принцот на белиот коњ ќе се омажам со него и среќно ќе си живееме до крајот на животот... Е сега сум голема и го најдов принцот, еве веќе 8 години е крај мене, и тој е во вистинска смила на зборот принц, подобар , попаметен, покултурен... не можев ни да сонувам. Всушност кога ќе ја видите таа “осмица” од погоре, ќе сватите дека станува збор за здрела врска со двајца зрели личности . Односно не се работи за осум годишна врска туку се работи за 8 години живот ..
    Осум години бев безгрешна, тој ми беше прв сексуален партнер
    Но се може ли против природата... всушност се појави една личност што почна да ми го ремети спокојот.
    Деноноќно мислам како би бил секст со него, иако и тој како мене има веќе изграден живот со друга личност , едноставно патиштата ни се вкрстија и двајцата сакаме да направиме нешто забрането... почнавме да се слушаме и по телефон , готова сум да потклекнам и да се предадам но секогаш истат мисла "што ако се дознае што ако разбере мојот дечко...."
    не сакам да го изгубам бидеќи го сакам повеќе од мојот живот, не сакам да го повредам бидеќи тој ми е се, ...
    Се обидувам при пишувањето на овие некојлку реченици да најдам друга смила на ова што ми се случува, можеби напишано ќе ми изгледа посериозно , но залудно е се, ...затоа оставам на вас да ме искритикувате (значи од самиот старт знам дека ќе ме критикувате) ...

14. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Се наоѓаш во иста ситуација како мене , јас имам само разменето неколку бакнежи, допири ова она без секс, а мислев дека никогаш нема ни да бакнам некој друг ама ете се најде тој да ми се испречи пред патот , едноставно лесно паднав на искушението еве и ден денес збориме се слушаме на телефон , ме привлекува а ни во никој случај несакам да го изгубам дечкото со кој идеме скоро 4 години, од една страна си викам зашто па да не од каде да знам може и он има друга ма да не ми се верува ама ајде колку да не ми биде само криво понатаму ако се случи нешто. Значи ако мислиш дека дечко ти може да дознае и ако мислиш дека понатаму ќе чуствуваш грижа на совест подобро не се впуштај во таква авантура, да не ти биде после касно да се каеш можеби што си го направила тоа ама терај си како знаеш како што ќе ти каже разумот или послушај го срцето така прави и нема што тука кој да те критикува не се сите "цвекиња", и никој нема што да те осудува на ова време ништо веќе неможе да те чуди едноставно сите паѓаме на искушенија а со тоа покажуваме колку слаби личности сме. :)

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Изневерив еден пат, и затоа после неколку години се уште се кајам....ПРЕПОРАКА ДО СИТЕ НЕ ГО ИЗНЕВЕРУВАЈТЕ ОНОЈ КОЈ ГО САКАТЕ ЗА ОНОЈ КОЈ ВИ СЕ СВИЃА ми се случи еден пат и затоа и ден денеска се кајам, фала му на бога добив нова шанса да си ја поправам грешката но како и да е никогаш не требаше да ја направам таа грозна работа...А сега после некое време за мене неверството не нај лошото нешто...Знам дека сите велат никогаш не вели Никогаш но кај мене никогаш е никогаш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Абе сите се сме светици... кој како нас ... :clap:

Не, стварно не би го изневерила без разлика дали го сакам или не, мислам нормално ако го сакам нема зошто да го изневерам ама ако не го сакам прационално е да го решиме проблемот на разумен начин а не па јас нешто да си правам на страна и после оп ! јас кривата . Чиста сметка дуга љубав !

На razocaranaODse му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    13.488
    Ако сте изневериле повеќе од еднаш (без разлика дали сте изневериле еден или повеќе партнери), не ја гледам смислата во тоа да кажете дека се каете. Ај еднаш, па се покаав, не знаев што праам, ама после ми се услади, па после пак се покаав... И до кога така?

Јас не сум изневерила, и никогаш не би. Ако има некој друг со кој би сакала да бидам, барем од култура ке му раскинам на дечкото, отколку да му правам нешто позади грб.

18. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Не изневерувам.
    Сум сакала во некој миг да пољубам некој, но никогаш не сум се осмелила, несакам да си го повредам , ни изгубам.
    Вели „ не го губи оној кој го љубиш, за оној кој го посакуваш“

19. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Погоре сум пишала дека би го направила тоа
    а сега го читам и се чудам
    сум со дечко во кој не сум заљубена но немам срце да го изневерам иако имам шанса -.-

20. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    како само лесно ни се менува мислењето... и јас исто на моменти мислам дека се е возможно во овој живот, но кога ќе ја треснам главата и кога ќе измерам што губам а што добивам, тогаш дури неможам ни да си поверувам на сопствените зборови.... :fubar: