Дали би го изневериле партнерот?

Дискусија во 'Врски' започната од barby, 28 мај 2010.

?

Би го изневериле ли партнерот?

1. Да

221 глас(а)
    19,1%
  2. Не

934 глас(а)
    80,9%
  1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Не, никогаш.. Кога би помислила како би ми било мене така тој да ми направи....... :|

2. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Не, никогаш не би го изневерила.
    Самиот збор изневерување е толку понижувачки.

Мислам дека многу подобро е ако имаш желба да заминеш со друг, прво расчисти со овој....па после оди каде сакаш, со кого сакаш и прави што сакаш!

Тоа е мојот став. Прво ставам крај на веќе постоечкото, ако душата ми посака некој друг.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.981
    Допаѓања:
    108.438
    Мислам дека ваква тема воопшто не требало да се отвори |(
    Секако дека НЕ

4. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Е сега би го изневерила со Марио Касас (актерот од Три метри над небото) или некој друг... :$ :$
    Ама вака, кратко и јасно НЕ!! :inlove: :inlove: :inlove: :l: :l:

5. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    1.973
    Имаше моменти кога помислував на такво нешто ама никогаш не се осмелив. Тоа беше пред 2 години. Заедно сме 6 години и многу сум среќна. Не помислувам повеќе се надевам и нема. Не сакам да се урочам, пу пу ! Го сакам ептенски онака, внатрешно ме исполнува како никој.

6. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Не никогаш не би го изневерила

7. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Се водам според Не му го парви на некој она што не сакаш тебе да ти го парават!

Никогаш не би го изневерила,зошто знам дека и тој не би го сторил тоа... Љубовта е света работа за двајцата :l: љубејте се,сакај те се и ќе бидете сакани!

8. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Никогаш ама баш никогаш.Имам се со него.Тој ми е и пријател и дечко и родител (бидејќи е постар од мене и се утепува делејќи совети :lol: ) + многу го сакам и не гледам причина зошто.

9. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    нема потреба од такво нешто за мене фамилијата е нешто за кое треба да ср трудиш да ги направиш срекни како тие што те прават среќен секој ден со нивното присуство :D

10. Slatko-Malo

Slatko-Malo Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    не!..еве 2 ипол години сум во врска и не сум го изварала :D

11. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Многу понизен чин е изневерувањето. Со тоа ја намалувате вредноста на партнерот, а истовремено и својата вредност. Зошто би си дозволиле да ве поседуваат две личности? Ако врската/бракот е далеку од сјаен, едноставно ставете крај на тоа, па потоа одете со кого сакате.

Читам погоре доста мислења од типот: Дечкото би го изневерила, ама сопругот не.
    Логика??? Која е разликата?
    Прстенот на рака, дадениот збор во црква или хартијата на која пишува дека сте венчани не ја менуваат љубовта и посветеноста кон партнерот.
    Што ако дечкото кој сте го изневериле еден ден ви стане сопруг? Тогаш ќе си играме пу-пу не важи и одеднаш душата и совеста ќе ви станат чисти? :^) Глупости.

На sweet-star и tami1 им се допаѓа ова.
  12. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Порано сум можела,но среќа што не сум го направила тоа затоа што би се каела довека.А сега НИКОГААААШШШШ...Едноставно со него ги имам сите работи кој ме прават среќна и задоволна..Се надевам дека ќе остане така.

13. izgubena5555

izgubena5555 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    14
    не би го изневерила ниту дечкото ниту сопругот. зошто би го направила тоа? поарно ќе раскинам или ќе се разведам за да бидам со некој друг отколку тоа да го направам. се согласувам и со другите феминки премногу е низок удар :worried:

14. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Нема шанси ,кога сакам еден сум го одбрала и ке го сакам цел живот,нема ништо и никогаш да се смени и по 60 години за мене секогаш ке си биде ист :inlove: :inlove: :inlove:

15. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    НЕ имам прекрасна врска, со многу љубов, разбирање, почит и не ни помислувам на тоа

16. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    А зошто би изневерила некој кој сакам? Ако сум со некој, ако делам со него од најситни секојдневни работи, до најголеми тајни, среќи, стравови, сигурно го сакам, и зошто би го иневерувала токму него? Зошто би се понижувала во неговите и во очите на другите луѓе. За мене тоа е еден низок, прост, безчуствителен чин, кој може да го направе плитка личност без душа. Никогаш не би го изневерила тој што го сакам. И викам тој што го сакам, пошто за некој да ми биде дечко, или маж, :!: морам, ама морам да го сакам. Ако не го сакам, фала богу, прво ќе расчистам меѓу нас, па дури тек после тоа би била со друг.
    И пред да направам нешто си се прашувам, дали би сакала личноста од другата страна мене да ми го направе истото.

17. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Не, самата да ми текни да помислам да го изневерам-не, немам потреба. Ама во случај тој да ме изневери, и јас да дознаам за тоа ке го изневерам без размислување, за да осети истото што и јас. Да,да.. ;)

18. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    никогаш не сум помислила нема ни да помислам.... ;)

19. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    НИКОГАШ!! Како што не сакам јас да бидам изневерена, така никогаш и не би дозволила да изневерам некого!!

20. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Не.

Не сум склона кон уништување убави врски, за да ми помине меракот со некој си таму, што до утредента најверојатно и името би ми го заборавил.
    Па и да е еве во криза да речеме самата врска, не би се трудела да ја докопам со ваков чин. Според мене, ова го прават само лабилни луѓе и кукавици кои не сакаат да се борат.
    Јас бирам да задржам нешто, да поправам ако може, тешкото сигурно би го издржала и без да се укотвам во нечија друга прегратка дури сеуште не сум ставила крај.

Така да, како што кажав и претходно, не.