Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би го изневериле партнерот?

Дискусија во 'Врски' започната од barby, 28 мај 2010.

?

Би го изневериле ли партнерот?

1. Да

220 глас(а)
    19,1%
  2. Не

933 глас(а)
    80,9%
  1. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Haha, na onie sto glasate Da, sto e poentata da bidete vo vrska togas. Ako ne mozes da bides vo monogamna vrska togas ne ni vleguvaj vo nea. Odete vo crkva se vencate pred Bog, se kolnete na vecnost, a na strana vi seta gazot. Lele kolku ne podnesuvam licemerstvo, Mi se gadi.

На Umbrella22, one_girl, IamSexyAndIKnowIt и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    Vo globala sum decko avanturist koj sekogas saka da proba nesto novo i zabraneto. Dokolku ima nekoja devojka nezadovolna od svojot seksualen zivot, slobodno moze da mi se obrati vo inbox, pa da si ostvorime edna ubava konverzacija i da vidime za kaj sme i sto sme..:)..pozz ubavi dami :)

На Petar80 и Sesil им се допаѓа ова.
  3. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    2.923
    Не дечковци, денес и сопрузите си ги изневеруваат, нема свет..
    Да се изневери дечко, до некаде се толерира, ама сопруг? Што е со заклетвата пред Бог? Греота е, срамота е..
    Инаку не би го изневерила дечко ми.. многу ме сака, предобар е, и многу си го сакам! No reasons for cheating! :)

На Umbrella22, deskarada, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    6.380
    НЕ. Никогаш не би го направила тоа. Не ни можам да замислам.

На deskarada, joy1 и crazylady им се допаѓа ова.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.153
    Никогаш не сум изневерила, а сум била изневерена но во „детските љубови“ -ако можам така некако да ги наречам. Иако детски, сепак ме болело...Сега имам прилично долга врска, и досега верувам дека ме нема изневерено. Сепак, како последица на минатото, секогаш во себе имам едно место за сомнеж а тоа понекогаш ми создава проблемчиња. Лично, верувам дека нема да изневерам.(fingers)

На Morenaa и one_girl им се допаѓа ова.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.913
    Допаѓања:
    33.438
    Никогаш не сум изневерила, но ме имат изневерено пред да бидам со сегашниот дечко.
    Само Бог знае колку патев и го проколнував јас тогаш, па несакам да ја нанесам истата болка на некој друг, а и воедно немам причини за изневерување. :)

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    S
    Zena bez moral moze da se kaze .Nemalo nisto loso vo izneveruvanjeto au boze sacuvaj od sekakva zenska belja .Pa zasto si so nego mozes da raskines i slobodno ebavaj se kaj ke stignes ... :D

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.601
    Допаѓања:
    167.126
    Ех јас сум од оние што неможат еден да си најдат камоли двајца, ама сепак сметам дека лично јас не би изневерила зошто смислата во цела врска, „те сакам- те неќам“ и „ајде да те изневерам“ некако не ми штима. Зошто би била со некој ако после тоа јас сум решена да го изневерам? Сите знајме дека изневерувањето боли па зошто да го правиме? Лично, подобро би раскинала со некој ако се почувстувам спремна да го изневерам партнерот него да го направам тоа додека сум сеуште со него.

9. Petar Pan

Petar Pan Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    29
    bravo

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Не, никогаш. Сум била изневерена од поранешниот дечко и го знам тоа чувство. Подобро е да раскинеш и да најдеш друг, наместо да го изневеруваш некој што ти верува. Тоа е нечовечно и злобно.. штета што многу често се практикува денес :worried:

11. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    А на пример зашо да го изневерам? Ако имам нешто да му кажам, ќе му кажам во 4 очи а не вака да го лажам и да се лажам и самата себе демек поарно е вака. Не е поарно. Варање е само за кукавици, шо не знаат како да се испонашат или немат храброст да кажат па тешат се со други и на овај начин мислат дека се одмаздуват на персоната. Ако не ти се свиѓа, подобро пресечи и најди си друг, а не вака.

12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Дефинитивно не.
    Она што го имам со него, она што тој ми го дава никогаш нема да го најдам во ниеден друг. Не ни барам уствари
    Имам маж до себе што го љубам безусловно, имам возвратена љубов и не ми треба ништо повеќе.

На one_girl, crazylady и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  13. Pepelaska25

Pepelaska25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    555
    Не може туку, така да се каже ќе го изневерам или не, едноставно тоа може да ти се случи кога најмалку очекуваш.
    Неверството не е вирус но е поопасно од било кој вирус, бидејки те разјадува одвнатре и тебе и целото семејство. Како што се вели, ако мажот еднаш те удри бегај од него затоа што со сигурност тоа ќе се повтори. Истото тоа важи и за неверството, ако партнерот еднаш те изневери ако му простиш веројатно пак ќе се повтори.

Знаете како, еднаш ќе изневериш нема да те фатат си викаш ок убаво ми беше не ме фатија зошто да не го повторам и се така додека не се навлечеш и тоа ти стане стил на живеење и додека не се уништиш и себе и семејството.
    Затоа мој совет ви е, никогаш не велете сто посто нема да хо изневерам партнерот а правете и дајте се од себе да не го направите тоа.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aquarius21

Aquarius21 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    530
    Не, никогаш не би го изневерила. Самиот збор изневерување е толку понижувачки.
    Подобро е ако имаш желба да заминеш со друг, прво расчисти со овој....па после оди каде сакаш, со кого сакаш и прави што сакаш!

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Не дефинитивно, зошто да ризикувам нешто кое ме прави среќна и исполнета за глупост која може да е краткотрајна и пролазна работа.

16. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    А што ако го сакаш ама не можеш да се помириш со тоа што тој тебе ти е прва љубов а ти нему стота? Дека љубел пред тебе уште многу жени, додека ти си се барала себеси?
    Не сакаш да го изневериш, бидејќи го сакаш, премногу, но се плашиш од својот бес произлезен од лутината која доаѓа како резултат на вашата „нееднаквост“? Но, ако го изневериш, ќе се чувствуваш одвратно и нема да можеш тоа да го скриеш од него поради грижа на совест?
    Ај и јас еднаш да побарам совет. :)

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ако не се лажам ова се должи на тоа што тој е доста постар од тебе, те јаде малку неговото претходно искуство...така некако?
    Зошто да неможеш да се помириш со тоа?
    Па фала богу тој си имал живот пред тебе, неможел да седи дома и да се чува за вистинската, како што тоа не го прави никој денес... А сигурна сум дека ни ти не си седела дома и не си се чувала за него, сигурно и ти си имала по некој дечко...
    Мислам дека треба да гледаш на тоа како предност, замисли тој прошол многу жени и на крај ја нашол вистинската. Значи знае што сака после толку искуство, треба да си среќна што се задржал со тебе после повеќе поминати жени. Не е некој напатен исфрустриран кој само сака да помине што повеќе жени низ животот, тој веќе го прошол тоа и не му е интересно повеќе, сега се задржал на тебе...
    Нееднаквост... штознам... јас во овој поглед не би сакала да сум еднаква со партнерот кој поминал многу жени :lol:.
    Немој да го изневериш, насочи го бесот кон нешто друго, размислувај за тоа негово птеходно искуство како за предност, предност затоа што после многу жени конечно знае што сака, што бара, има искуство, не е недозреан да плаче по уште женски... Битно е дека сега е со тебе, а штом е со тебе сака да биде со тебе.
    Сакајте си се!

На Annath и NovusOrdoSeclorum им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.522
    Допаѓања:
    201.557
    Мимс многу убаво ти кажа, се сложувам со неа во секој поглед, ама од друга страна ќе ти кажам и тебе и на сите помлади - не се залетувајте во долги сериозни врски уште од тинејџерски денови, за да не се чувствувате вака, како што сега ти се чувствуваш. Ова го зборувам од искуство, што мое, што на сите околу мене, особено блиски луѓе. Самото тоа што чувствуваш гнев затоа што тој има побогато минато од тебе (не значи по автоматизам дека е многу постар) не ти дава сигурност и затоа не верувам дека го сакаш толку многу. Ако го сакаш и сакаш да бидеш со него, нема причина да чувствуваш бес поради неговото минато, тој сега е со тебе, и тоа е она што е важно.

На NovusOrdoSeclorum, Petar80 и Ginger^ им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.726
    Допаѓања:
    322.821
    Само едно ке ви кажам на сите овде што дискутирате - НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ.
    Незнаеш на што ке ,,накапеш,, во животот.
    Гледам долги постови.
    Читам чесни сестри.
    Читам обвинувања и правдања.
    Не се колнете и не се подрекувајте, оти ке Ве стигне на тоа што се потсмевате.

На mssuniquee, anichka94, Hristov и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Се сложувам со referentka никогаш не го велето тоа никогаш животот носи разни предизвици искушенија потребата од неверство може да се појави и по пет десет петнаесет години дали во брак дали во врска така да не секогаш бидете толку сигурни. А и ако се случи како што прочитав некој што кажаа ако е дискретно па и што некјогаш е потребно и промена за да продолжи бракот. Невелам никогаш не но не пак и со секоја

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.