Зашто кога машките го прават, да држи вода тоа ако машките изневерат со машко но ако изневерат со женско значи и женските го прават тоа. А ја подржувам баба рада за постот погоре
Јас го изневерив.......Оваа вечер....Во врска сум со еден 3 месеци,во различни градови сме,а со бившиот бев 2 години....секогаш велев нема да го изневерам дечко ми кој и да е а сега.......додека бев со него се осеќав толко лошо,гадно.......А дечко ми сегде ме барал на другарка ми и се јавувал.........Јас мислам дека ќе раскинам неможам веке да гогледам во очи ќе се самоубијам како можев луѓе што да правам
Ne bi go izneverila nikoj...poarno da mu kazes deka veke ne ti e ubava vrskata so nego namesto da se lazes i sebe a i nego.
Никогаш не би го изневерила партнерот. Не навлегувам во туѓите ставови, вие си знаете. Меѓутоа, ако веќе сме се „избрале“ еден со друг, мора да постои и некаков „договор“ за одредени работи меѓу вас. Ако тој почувствува потреба за такво нешто и го направи, нема зошто јас да имам толку „долно“ однесување, па сега ајде ќе му враќам да види како е. Едноставно ќе се разделиме и крај на таа приказна. Кој еднаш изневерил, големи се шансите тоа повторно да го направи. За мене таквите врски повеќе не можат нормално да функционираат. Се знае, во нормална врска треба да постои отворен разговор (меѓу другото). При можно згаснување на чувствата кај едниот од партнерите, треба да се има минимум доблест и тоа да му се соопшти на другиот. Прво прекин на врската, па после кој што сака, тоа нека прави со својот живот. За во брак го имам истото мислење. Ама ете, постојат и личности кои може да прејдат преку неверството и да го простат и заборават, а постојат и такви кои после неверството од нивна страна навистина ќе се покајат и веќе нема да ја повторат таа грешка. Јас сум од тие што ќе простат, но никогаш нема да заборават. Секогаш ќе се сомневам, по таква грешка, дека можеби кога случајно доцни, ме изневерува. А се ставам и во обратната ситуација, на местото од партнерот. Затоа не, не би го изневерила, но и не би останала со некој кој ме изневерил.
Не пишувам за да ги осудам оние што изневериле - мислам дека тоа би било малце нефер од моја страна, затоа што не ги знам приликите и ситуациите на оние кои го направиле тоа. Никој со сигурност не може да каже како би се однесувал во ситуација во која не се нашол. Ќе го кажам само следново - ако сметате дека би го изневериле партнерот, дури и пред да ви се укаже таква прилика - дефинитивно нешто не е во ред со вашата врска. Поздрав!
Nekoj pogore barashe iskren odgovor na prashanjeto? Da bi sakala da go izneveram mojot partner nemalo da go trosham i moeto i negovoto vreme tuku bi ja prekinala vrskata ako sakam da sharam.
Bravo mila I sega ste naramneti Nemoj da vi se povtori ama ako pak te izneveri...znaes..milo za drago
Ne bi izneveruvala, verna sum po priroda. Ako posakam nekoj drug, ednostavno bi raskinala, ne gledam satisfakcija vo lazhenje i pravenje budala od nekoj na kogo samata sum mu dala uloga vo mojot zhivot.
Никој пат не би го изневерила. Го сакам премногу. Никогаш не сум ни помислила на такво нешто. А доколку има шанси за такво нешто (ни никогаш нема да има), секако дека прво би му кажала и прекинала, па потоа би направила нешто. Го сакам премногу за да го направам несреќен.
Добро какво е ова прашање ? Како можам да изневерам некој кој го сакам и сум со него ? Ако ми е дојдено до друг, постои раскинување. Тоа најмногу ме иритира, се прашувам како имаат чиста совест да спијат или партнерот да го погледнат во очи, му се чудам. Таквите кои изневеруваат девојка, дечко, па посебно во брак, не ги почитувам, а оправдание за тоа секако не постои, као демек пијан/а бев или не ми оди па ајде заминав со друг/а, приказни за мали деца.