Ако дојдеш до тоа, седни разговарај и чао пријатно, шетај се ко слободен човек, легни со колку сакаш.... Јас лично не би го направила тоа никогаш.... Си го сакам партнерот и ми е убаво со него, а знам дека и тој не би го направил тоа пред да се земеме а и на почеток на врска разговаравме за ова.. и општо за сите работи со кои сме-ќе бидеме засегнати во иднина, дека прво треба да се разговара ако може да се реши проблемот со разговор.... Подобро биди слободен човек отколу да го повредиш некого, и тој е дете на некоја мајка и има личност и суета
Зошто сте воопшто со некој ако би го изневериле? Фино лепо завршете ја врската и одете со друг, не го лажете човекот.
Нема оправдани причини да повредиш намерно нечии чувства. Поарно биди слободен човек и терај си one night stands и слично отколку да влегуваш во сериозни врски со цел да го излажеш и повредиш другиот. Бидејќи секогаш можеш да ја раскинеш врската доколку не си среќен во неа, а очиглено не си ако би изневерувал/а.
Никогаш. Не би можела да се носам со таа вина нити пак да направам некој да се чувствува како да не е доволен за мене, како да не ја заслужува љубовта и вниманието. Не знам, изгледа јас сум премногу емпатична кога станува збор за чувствата на други.
Што убаво ќе биде сите кои велите дека би го изневериле партнерот, вас да ви бидат така набиени рогови, да видите како е, секако ако имате воопшто барем малку некое чувство во вас за да осетите како е.
Црешке, се пронајдов во твојот коментар. Јас лично имам коментирано дека ќе го изневерам секој нареден партнер оти мене ме имаат изневерено. Го знаеш ли она чувство кога си подолг период со некој, се навикнуваш на него, го прифаќаш каков што е,заедно си делите се, му посветуваш внимание , немаш грижи, си мислиш дека се е во ред и оп еден ден он легнал со друга. А си го сакал него со искрено срце, не си сакала да го изгубиш , не си сакала да заврши врската со него. Дали го имаш осетено тоа чувство кога ти раскинува заради друга а до вчера си се будела покрај него ? Губиш апетит, не си расположена за ништо, тешко ти е на душа. (Не ти посакувам да осетиш колку е мачно црешке) Епа ми пукна филмот, ептен сум накурчена, сигурно си ме приметила, често пцујам. Нека страдаат сите наредни машки кои сакаат да бидат со мене, нека умрат сите по ред мамето нивно неблагодарно ! Затоа сменив комплетно мислење , швалерај и ќе си свиркам, без никакви очекувања за да не се мачам.
Херера сестре, швалерај е мачење веќе. Швалерај е активно лажење на партнерот. Знаеш колкава енергија и посветеност треба за тоа? Го немаш ти тоа време за губење, верувај. А ниту живците. Што ќе ти е швалерај? Која користи од тоа? Не е тоа за тебе. Или отворена врска или друштва само за бенефиции. Луѓе кои се ценат самите себе си не вараат затоа што енергијата што е потребна за лажење ја користат за многу побитни работи.
Во никој случај, колку и да сум нервозна и исфрустрирана, тој е човекот со кој планирам да си го поминам животот. Не ми паѓа на памет да го изгубам поради 5-минутно "уживање" или како год. Има се што ми треба и доволен ми е само тој, нема што да барам од/со друг.