Дали би го поминале животот со првиот партнер?

Discussion in 'Врски' started by poi, Feb 17, 2022.

?

Дали би го поминале животот со првиот партнер?

1. Да

45 vote(s)
    47.9%
  2. Не

49 vote(s)
    52.1%
  1. poi

poi Популарен член

Заедничкиот брачен живот се темели врз љубовта, почитта кон партнерот/партнерката, меѓусебните односи, па дури и на :cash:. Сум приметила дека како и женските, така и машките преферираат да "експериментираат" со спротивниот пол. Од друга страна, доколку добро се сложувате со првиот партнер/првата партнерка и се согласите да ви биде и последен/последна, тогаш сигурно би ви останале неодговорени прашања од типот што би било ако би било. (hollest):whew:

Ме интересираат вашите мислења на оваа тема: Дали би го поминале животот со првиот партнер? Што се предности и слабости на тоа? Дали би се осудиле на таков животен акт, без да пробате со друг/а? :bandit:

Побарав слична тема, но не најдов. Доколку веќе има, ве молам препратете ме.

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Не. Во мојот случај лично не. Не сакам да сум со него и да имам иднина со него.

poi likes this.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Да ми се погодеше првиот, зошто да не?
    Ама не ми се погоди...

hermosa, Safira26, Ljubova and 2 others like this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Отсекогаш сум мечтаел да имам една и единствена личност... но ако се фокусирам на прашањево и официјално првата партнерка шо ми беше и ден денес сум во контакт со неа, но никогаш повторно не би бил со неа во врска.

А инаку никогаш немаше да ми биди криво ако бев со една партнерка во животот, напротив, ќе бев горд. :D

hermosa, elimkd and poi like this.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Кога би ми бил сегашниот прв партнер би останала засекогаш со него.

Мене како што ми е избришана меморијата, не се сеќавам да сум имала друг партнер освен овој.

elimkd, poi, christinnn and 2 others like this.
  6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Да одеше - оти да не. Ама не одеше јбг. Too bad so sad.

7. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Во никој случај и за ништо на светов :x :shake:

poi likes this.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Ако не се бројат мување, и така лабава врска без обврска, тогаш сопругот ми е прв партнер, со кој што прв пат официјално сме биле во врска.
    Од моја перспектива, супер ни одеше, се поклопивме како тенџерче и капаче што би се рекло, и еве сега сме во брак.

Ама најверојатно темава е за скроз прв партнер, прв во се, и воопшто да си немал нешто со други. Тогаш одговорот ми е не, не би била со првиот воопшто и не би сакала да го поминам животот со него.
    Не дека сум имала којзнае колку "партнери", ама ете со првиот што ми се погоди одлучив да го поминам животот со него.

poi likes this.
  9. stjepan

stjepan Истакнат член

Ако идела добро врската,зошто да не.

Мене не ми била добра првата врска,така да,со првата партнерка не сум можел да го поминам животот.Познавам луѓе кои се сеуште во сериозна врска со првиот партнер и уште им е добар односот,така да се е индивидуално.

Прашање е дали треба да останеме во животот со само една партнерка?Од секоја врска се учи по нешто,така да подобро е и да се имаат повеќе партнери во животот.

poi likes this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Па ако оди врската зошто да не? Јас сум со првиот партнер со кого сѐ прв пат сум направила и супер ни е. Сигурно нема да раскинам оти не сум пробала со други, колку глупаво звучи.
    Некогаш ќе се погоди првиот, некогаш ќе пробаш неколку bad apples додека се погодиш со некој и така. За секого различно.
    Ама не можам да сфатам сериозно некој што би раскинал врска само ради тоа што не сака да остане со првиот, а нема друг голем проблем.

11. KarolinA.

KarolinA. Активен член

Не знам дали сум сигурна во она што го чувствувам бидејќи сметам дека на овие години сеуште немам право да зборувам за јас во иднина, но за првиот сеуште имам најголема љубов.
    Во тој период бев ''мала'' и сакав да имам и други искуства покрај него. Врската ни стануваше сериозна, а јас не бев спремна за тоа, па ја прекинав.
    Тоа беше пред 5 години. После тоа сум имала некои кратки врски кои не успеале зошто не можев да се поврзам со нив.
    Зошто сум ваква и целата ситуација ни самата не можам да си ја објаснам :^)

sofija014 and poi like this.
  12. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Ако врската е здрава и ако ми е супер со него, да, зошто да не? Сигурно нема да раскинам само затоа што „треба“ да имам повеќе од една врска за да го најдам вистинскиот. Би раскинала само ако врската не води никаде и ако има работи преку кои не мошам да преминам. Затоа не гласав.

13. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Не, не би била од причини што според мене треба да имаш неколку искуства за било што за да знаеш што најногу ти одговара или сакаш.

Повеќето од нас кога сме со првиот/та дечко/девојка мислиме дека работите што ни се случуваат во врска ( без разлика какви се ) се нормални и ни се ок пошто немаме друго искуство да направиме разлика.
    После втора/ трета врска правиме разлика и сфаќаме каков однос и што всушност сакаме од една врска и што е нормално, а што не за нас како индивидуи во истата.

14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Here come the "ништо не виделе тие со првиот од животот" коментари.

stsmua05, sj *O*, Dream-Girl and 4 others like this.
  15. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Да апсолутно, ми недостига ненормално се би дала да ми се врати :(

poi likes this.
  16. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Да ама...

Attached Files:

poi likes this.
  17. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Со првиот партнер сме веќе заедно 12-та година. Може да се каже и дека заедно пораснавме, заедно искусивме многу први нешта. И да, имало периоди кога сум се прашувала дали некогаш во животот ќе ми биде криво што е тоа така, ама не ми е. И така не се знае животот каде ќе не однесе, така што никако не би ја растурила нашата врска кога не постојат реални, големи и нерешливи проблеми за тоа (а проблеми и караници нормално дека ќе има). Ниту некогаш сум осетила дека нешто ми фали во истата.
    Баш напротив, и порано, а особено сега кога сум созреала, знам што сакам, што ми треба, што ми одговара, и што барам во личноста со која треба да го делам животот. Знам како изгледа здрава, хармонична и врска полна со љубов, така што да, би го поминала целиот живот со него и се надевам дека ќе е тоа така, затоа што друг начин не можам ни да замислам, ниту сакам.

Billy Idol and poi like this.
  18. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Леле истомисленици:u:

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Да.
    Всушност јас и сеуште сум со првиот партнер. Од деца сме заедно, еве тераме 13та година.
    Не сметам дека нешто пропуштам, бидејќи имам се во него.
    Сите "први" искуства се со него поминати и не би сакала да е поинаку.
    И имам прекрасен сопруг и карактерно и физички.
    Што знам, ми се погодило од прва. Бар до сега, а во живот не се знае што ќе се случи.

hermosa, deskarada, Ljubova and 10 others like this.
  20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Мене ми го переа мозокот ко помала за првиот дечко, дека не треба да имаш еден, треба да имаш поише искуства за да процениш бла бла..
    Раскинавме, не поради тоа туку ете, во тоа време не се најдовме.
    Но, сега да го запознаев за прв пат тој првиот дечко, мислам ќе теравме цел живот заедно :).

poi likes this.