Дали би одбрале вечен живот?

Дискусија во 'Психологија' започната од Unfaithful18, 16 јуни 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Да ама ако и моите блиски имаат вечен живот,ако немаат они не би одбрала ни јас да имам!

2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.929
    нема шанси,се е минливо и менливо...

Па што ќе тане ако сме сите вечни? Само ќе се размножуваме? Па ќе станеме досадни и монотони....илии вие и саканиот+ семејството во облаци итн. па ќе се појави некој вечен проблем можеби...

Добро е и вака ;)

3. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
    Зошто па да не :devil:

4. sparklegirl

sparklegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    29
    Да но ако животот се заледи на оваа возраст и се околу мене остане бесмрно и на возраст која што е сега. :D Себично

5. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Би одбрала вечна љубов, кога животот ќе престане таа да продолжи да живее :)

На B-I-B-A му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Не би одбрала.

7. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Тешко прашање
    Еве ако сите што ги сакам исто така имат вечен живот и ако останам вечно млада и здрава тогаш да.
    А ако сите што ги сакам ги нема што правам сама??
    И ако сум стара и болна уште пилошо.
    Не, не, не

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Јас би одбрала вечен живот само ако останам на оваа возраст на којашто сум сега,во никој друг случај не одбирам затоа што ако земам во предвид каков ќе биде животот на луѓето во 3000 и некоја година и во 4000 и некоја година и какви ќе бидат луѓето во тие години,мене доволно би ми било колку ми било пишано затоа што во 3000 и некоја година и во 4000 и некоја година ќе биде некое друго време во коешто јас нема да можам да се вклопам и тогаш луѓето ќе личат на вонземјани поради оддалеченоста од Сонцето и музиката од 80-тите и 90-тите години ќе биде сосема архивирана,никој нема да ја слуша повеќе и ќе сеслуша само некоја ептен безмозочна електронска музика,а којзнае каков ќе виде секојдневниот живот на луѓето и дали ќе постојат филмовите и какви ќе бидат тогаш! :o :tmi: :^)

9. Summer.Love

Summer.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    40
    Не сакам вечен живот-тогаш животот ќе го изгуби своето значење.
    Доволно и премногу ми е еден живот, несакам да биде вечен.

10. xoxolea

xoxolea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    79
    Не сакам.
    Мислам дека во природата се си е направено со мерка,па така и должината на животот.
    Животот трае колку што трае,и наша задача е да си ги исполниме своите желби и цели за тоа дадено време. Ако имаш вечен живот,ќе имаш време да се потрудиш за се,но нема да го имаш истиот адреналин и возбуда како во ограничениот,бидејќи знаеш дека ништо лошо нема да ти се случи. Така да,не би одбрала,ќе ми се здосади. :D

11. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    и јас така...

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tamy-Bass

Tamy-Bass Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    колку ми е судено толку ... не би сакала вечност...да се гледам така стара :doh: :envy: ... што ќе ми е да ги плашам внуците и тнт? ... :?: ...бабичка :lol:

13. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    Би сакала само животниот век да се зголеми барем просечно на 100 год,а во денешно време секој втор умира на 60год или 50 :(..И да се знае редот ....али тоа е што е БОГ никој НЕ Е..

14. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Да но само доколку моите најблиски се со мене и секогаш би била здрава и среќна и млада :D

15. kameron21

kameron21 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    не би одбрал

16. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Ако ја задржам убавината и ако не стареам.. зошто да не. Би одбрала. Ми се чини секоја област ке ја проучам и се ке пробам. :wasntme: Ке живеам див живот без воздржувања и нема да морам да мислам на последици.. на некој начин над сите си, шо би рекол еден мој другар: к*ро ми го можат после. :D

17. mil4ence

mil4ence Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    173
    Тие што живеат до 50-60 години сами си се убивале со нездрава храна, алкохоли и пушење на цигари.
    Мојот прадедо живееше 90 и нешто години и ете си изживеа и сега се одмара од толку искуства.
    А, што е до мене, доволно ми е да живеам 90 години и толку. Ако сум постара, само се измачувам и е потешко за мене.

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Не би сакала вечен живот. Да морам јас да гледам како сите блиски ми умираат, не, вака колку ми е судено- толку!

19. 41319

41319 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    173
    Извини ама без врска ти е првата реченица. Знам луѓе што живееле над 90 години, а не се хранеле здраво, пушеле и пиеле, а од друга страна знам луѓе што живееле 40/50/60 години, а цел живот се хранеле здраво и ни пиеле ни пушеле. Секој организам е различен, и секој различно ги поднесува годините, болестите и сите тие работи и иако се согласувам дека овие работи што ги кажа можат да бидат штетни, кај некои луѓе немаат никаков лош ефект и живеат долг живот.

Инаку да, би одбрала вечен живот бидејќи ме интересира што ќе се случува во иднина :D

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Би одбрала,ама да можеше да останам млада и убава и јас и сите околу мене :lol: не да останеме пример на 50 туку на 20 год,ама па и тогаш нема да е интересно,вака едни доаѓаме други си одиме,животот е како едно филмско платно,ќе ти ја пуштат животната приказна на него,ќе ја видат сите и ке си заминеш во заборавот.... :)