Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би се вратиле на старата љубов?

Дискусија во 'Врски' започната од hiena.epa.sto, 22 октомври 2010.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Од искуство сега би рекла Не!
    Затоа што нема да има никакви промени,напротив се ќе гледате како некоја реприза и на крајот повторно самите ќе ја чувствувате истата болка...

2. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
  3. vita17

vita17 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    да.. всушност тоа и ми се случува во моментов .. имав дечко бевме заедно скоро година ипол со бившиот раскинав пред две години и од тогаш како во земја да пропадна, нигде го немаше.. и наеднаш се појави по толку време.. верувајте.. нозете ми се пресекоа како што и зборував на другарката .. занемв незнаев кај се наоѓам, пеперуткиве во стомахов како на матурска да беа.. и ете по толку време можам да речам дека пак сме заедно и скроз е сменет од пред тоа.. тогаш јас се јавував цело време јас викав за испаѓање јас бев крива за се јас правев се и сешто за да не се караме... а сега?! сега единствено шо правам е шо се јавувам секој ден кога ми ѕвони и кажувам дали можам и сакам да се видам со него :D

4. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Искрено имав 100000 шанси,а и имам. Ама несакам,што било поминало.Ако било добро немаше да се разделиме.Така да јас по мојот,ти по твојот пат школски :*

5. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    70
    Најтапа е реченицата - Не се враќајте на стара љубов тоа е како да читате иста книга а го знаете крајот,блабла.Нема врска баш.Со дечкото со кој сум сега,порано одевме 5 месеци и му раскинав од чиста мира - не го сакав.Се смиривме после година,па еве ден денес сме заедно и среќни,како ништо да не било и читам тотално различна книга од таа минатата. :wasntme:

6. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
  7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Не .. да би био добар не би био бифши..

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    12.828
    И јас размислувам некогаш како би било кога би било. Ама не сепак на крај се будма од сон и сфаќам дека има работи преку кои не треба да поминам. Не вреди ...

9. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Не би. Или можеби би. :D

10. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    НЕ !!! Где је пукло једном, ту че поново..

11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    јас да...тоа и го правам во мојот случај јас сум таа која што треба да се променам мојот дечко немаше ништо лошо направено ама јас тогаш помала и како велат лудост младост и сега имам шанса да се променам да бидам со него тоа ми е моментално нај големата желба си го сакам пре,многу

12. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Како да не...Не ми паѓа на памет такво нешто :devil:

13. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    и се вратив по 3 години поточно тој мене ми се врати :!:
    па еве 3 години заедно се караме се расправаме се смируваме си се сакаме :inlove:

14. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549
    Не затоа што може да биде бетер од предходниот пат и дури и убавите нешта да паднат во вода поради тоа .

15. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Не! Не би се вратила. Колку и да ми значи и колку и да сум го сакала, сепак сигурно има некоја причина зошто тоа веќе не е така. И затоа не би и давала втор куршум на личноста што ме промашила веќе првиот пат.

16. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    До пред некое време сакав. Ама сеа НЕ НЕ и НЕ !!! :devil:

17. Supernice

Supernice Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Да. Види, некои од нас сме биле само млади и не сме знаеле што сакаме, не сме знаеле што е тоа чувство во градите секојпат кога ќе сме ја виделе. Навидум одлично, но не сме биле спремни да се смириме и посветиме, сме очекувале повеќе од животот, па продолжуваме. Боли многу, сами сме си го направиле тоа, ама не сме ни знаеле за подобро. Само сме сакале повеќе од животот и сме биле подготвени да ја истрпиме разделбата баш поради тоа.

Ама поминува време. Чувствуваш, година, две, можеби и три подоцна. Чувствуваш дека веројатно си ја направил најголемата грешка и тоа одненадеж, а предоцна. Не си го нашол тоа чувство повторно. Можеби гледаш во очите на новата девојка, која навистина ја сакаш и е прекрасна. Ете, можеби посакуваш да биде и мајка на твоите деца. Ама тогаш сфаќаш што си имал. Гадно превртување во стомакот и бес. Тапа болка е, веќе не ни боли, понекогаш дури и измамува насмевка, ама никогаш не заминува.

На Sena677, martinuska, Nana19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Лесно е да речеш, тоа е прочитана книга, завршена приказна.

Ама зависи од случај до случај, колку време сте биле заедно, зошто сте раскинале, дали отпосле сте оделе со други партнери и сл. прашања.

Има секакви случаеви, ама секој си е посебна приказна. Затоа не можам да речам ни Да ни Не зошто не знам каква би била ситуацијата. А, вака отстрана лесно е да кажеш што мислиш.

19. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Да јадам исто гомно двапати? Тоа не личи на мене. А богами ..да била добра љубовта и врската ,ќе траела!

20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    зависи за каква причина се работи па станала стара љубов
    јас сикрено би му се вратила затоа што се разделивме за разликата во години
    и различните интереси
    ама сега веќе сум една година плус веќе 18