незнам дали баш прашањево е за темава но ми треба некои ваши мислења... кога бев прва година средно започнав врска која траеше година ипол и јас ставив крај на врската бидјќи почна да ми се свиѓа друг дечко но со тој не ни одеше баш нај нај и за брзо време прекинавме и после повторно се обидов со предходниот дечко но ништо не беше веќе исто... потоа за брзо време испаднав со друг и уште од првиот пат соц него ми беше нз преубаво како да лебдев во облаци и сега со него сум о врска веќе 3 години.. но во меѓу време си пишував на фб со првиот дечко мислам си пишував онака другарски јас стално му пишуав за сегашниот дечко дека мн го сакам итнн... за еден роденде он ми купил поклон скришно и го дал на моја другарка и она ми го даде јас незнам зошто го прифатив.... до пред 6 месеци онака си пишувавме на фб без да знае дечко ми но една ден самата си реков дека воа не е убаво со го правам дека ако мене вака ми правви дечко ми ке му се скарам нема никогасш да го погледанм и престанав го избришав од фб и прекиинаа сите контакти и му кажав на дечко ми дека имам примено подарок од него и он една ден ми го постави прашањето дали уште нешто сум чуствувала кон него стом сум земала поклон? јас му кажав дека нема такво нешто а после и самата нензам како да речам си правам филмови дека зар е можно да чуствувам нешто уште кон него зошто го примив подарокот.. зошто сум била на кафе со него ама не сама зАЕДНО со другарки требаше да ми врати нешто што беше кај него.. зошто си пишував со него? јас самата си ги поставува вие прашања јас знам дека тој ме сака и ми беше онака убаво коа знам дека тој уште ме сака и дека он е крив што ме изгубил итн... ама јас сум многу среќна со дечкоми со никој се немам чуствувано волку убаво коа ќе му го спомнам имет на сегашниот дечко нешто во стомакот ме скокотка стварно многу го сакам и неможам да замислам да бидам со друг само ме мачи воа зошто тоа сум ги правела а сум среќна со дечкои... дали само убаво ме правело да се чуствувам тоа што знам дека има некој и друг што ме сака што копнее по мене стварно незнам што се случува ....сега веќе не ни пишувам со бившиот ги пректив тие глупости пред 6-7 месеци и старно не ми фали мислам никогаш цне ми ни фалел едноставно само другасрки сме чатувале т.е коа јас му кажав дека имам дечко он ми рече дека не сака да ме изгуби бар како другрка да ме има... може ли ваше мислење
Не би се вратила НИКОГАШ... И да е последното машко на светот, подобро сама да бидам отколку со него, бидејќи знам дека повторно се ќе биде исто, пак само ќе бидам повредена...
Никогаш не би се вратила на старата љубав колку и убави моменти да сме проживеале заедно, се што било останало во минатот, и не би сакала да ги оживувавм тие спомени нека останат таму каде што се, животот си продолжува понатаму. На еднаш прочитана книга веќе и се знае крајот
Дефинитивно НЕ. Глупава јас пробав ама кога не иде не иде. Затоа памет за друг пат. Не за џабе викаат, кога е нешто скршено и нефункционира џабее колку пати сакаш смирувај се. Истите проблеми порано или покасно секогаш ќе излегуваат на површина. *Човек никогаш не се менува- само престанува да глуми.
Минато свршено време, никогаш не гледам назад безразлика за што се` работи, па дури и за стара љубов.
Се вратив и што полошо само беше,не е она истото од првобитниот почеток колку и да го сакате некој ништо не е исто,не се лепи тоа што се скршило
Би се вратила и тоа како Но, за жал моментално тоа е невозможно. Се надевам дека во некоја далечна иднина ќе биде и тоа
не би се вратила на СТАРА љубов.. од причина што да вредела ќе била се уште моја љубов, немало да биде "бивша" или "стара". Никој без причина не останал во нашето минато..да вределе ке биле сегашност.. така не. А и да ги видам, не чувствувам ништо за нив. Еве можам да кажам дека со еден од нив постојано секојдневно се гледам во школо а воопшто не ни разговараме.така да најискулирано ми е, не се замарам со бивши
Не не вредии, зошто непотребно ја рагоруваш твојата болка ? Да го сакаш ... но мислам дека тој тебе не (затоа што вели дека немате заедничка иднина ) Зошто да повредиш многу луѓе,Зошто да ја доживееш во иднинаистата болка што еднаш си ја поминала ? Зошто да го повредиш човеко кој моментално е до тебе и те сака (за жал веќе си го изневерила како што сватив јас) Мој совет ти е да не се предаваш само на чуствата туку убаво да размислиш на псоледиците во иднина не се предавај само на моментот !