имам братучед кој имаше девојка по завршување на средно. Тој замина на факултет во друг град. Во сплет на околности раскинаа. После години (можеби 6-7) повторно се вратија еден на друг а сега веќе се во брак. Така да... Се е до чуствата и карактерот на човекот.
Зависи од ситуација. Сум пробала,сум дала втора шанса,не се погодивме пак,и пак се разделивме.И искрена да бидам тоа второто ми беше по болно,бидејќи си дадов надеж дека ќе можеме пак. Но сепак зависи и причината поради која сте се разделиле,некогаш има простор и за втора шанса.
Многу е зависно од ситуацијата. Некогаш е вредно да дадеш втора шанса, ама тоа може да биде и фатално. Јас сметам дека со враќање на нештото кое што еднаш завршило, нема да дотрае многу и не е тоа тоа.
Ниту еднаш не сум помислила на никој од бившите. Ако сум помислила сигурно негативно, на ниту еден од нив не би му се вратила. А знам и зошто. Пред да ставам крај на врска, јас секогаш одам до крај. Страдам максимално, се трудам до последна капка крв. И кога ќе дојде крајот, вистински е крај. Нема назад. Сум издржала гомна, лаги, превари, и ми се згадило од човек до неповратна мерка. тоа кога ќе дојде сум 100% сигурна и не останало ни малку љубов во мене. Не останала причина за враќање. И со секој партнер било така, знам дека сум дала се од себе, ама не вредело. Тогаш сум на чисто со себе. Никогаш не сум прекинала врска заради гордост. Затоа што ако пред време прекинам врска знам дека ќе ми тежи на некој начин, ќе размислувам што би било ако простев, претрпев. Можеби ќе се променеше итн. Не. Издржувам до последно додека во мене не умре љубовта и кога конечно доаѓа до тоа знам дека е крај, ништо не ме враќа.
Само едно објаснување има за начинов на кој ги доживуваш и решаваш работите околу ова...Имаш големо срце...Едноставно е...
Не. Тоа е исто како читање на стара книга на која веќе и го знаеме крајот Зошто да би се зафркнале повторно
НЕ! На еден од нив помислувам, повремено, како би било кога би било, и дали би било ако можеби би било.... Ама останува само на тоа - помисла. На никој од нив не би уште една шанса, добија и повеќе од што заслужија... Ни под разно не ми текнало да се вратам таму каде што сум затворила врата. Освен на тој, едниот, ама верувам дека дури и да дојде до такво нешто не би се нафатила. А би сакала. Ама овој пат умот е посилен од срцето
Ehee poleka, ke gi razvedes ti pa hahahahaha. Ne bidi takva da im pravis problem hihihih. Se seguvam. Luda si sum