Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали би се вратиле на старата љубов?

Дискусија во 'Врски' започната од hiena.epa.sto, 22 октомври 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    НЕ! Нејќам ни да мислам на тоа.. било што било, кој е крив кој е прав незнаеме ни сами, битно чао пријатно секој по свој пат. Си го сакам сонцето мое сегашно и не ме интересира некоја особа со која сум завршила од дамна.

2. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Не.

Сега, во овие услови, со овој памет, со овие чувства, не. Многу работи се исподесија, посилни беа од мене, посилни беа од него, тоа е тоа.

Да беше добро тоа што го имавме, немаше да бидеме разделени сега.

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Не :envy: сега дури и кога ќе се сетам на тоа си викам како можев да бидам со некој како него :fubar:

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Да бев улава и да не размислував, би се вратила.

Среќа не сум.

5. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Едно и единствено правило во мојот љубовен живот е дека никад нема да му се вратам на ниеден бивши... тоа си го имам кажано пред мнооогу мнооогу години уште пред да знам што значи да имач дечко :lol: па сепак ми остана како некој завет и си го почитувам и до ден денес а у план сум така и да продолжам.. сум била два-три пати у искушение да се вратам на стара љубов, не дека не сум сакала, ама сепак не сум го направила тоа и НЕ СЕ КААМ. Знам многу луѓе кои имаат такви сечи-лепи врски и смашено ми е само нив што ги гледам а не дај боже па и ја да се најдам у таква... Ако врската еднаш пукнала, морало да има причина за тоа, а штом имало причина - значи дека врската требало да пукне, а штом така требало да биде - човек треба да знае да продолжи напред, а не да гледа наназад. Нема потрба да се залажувате дека нешто ќе се промени, луѓето не се менуваат толку лесно. Ако е крај - нека биде засекогаш.

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Да ....................затоа што јас згрешив и тоа многу згрешив што го пуштив да си оди :( :(
    Но нема назад касно сфатив што сум имала покрај себе . ;)

Не ја правете мојата грешка во никој случај размислете два пати пред да донесете одлука ;( ;(

7. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Не! Да беше се како што треба ќе бевме заедно и сега.

8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Не. Никогаш. Баш еве сега на фб видов после месеци, месеци откако го избришав, пак ме адд-нал, нејсе. Пак ќе кажам, никогаш. Не да нешто претерано ми згрешил, можда и се променил, не знам. Но тој карактер не може никогаш да се промени, знам. Здравје, нека си се поправи сам за себе, за мене нема потреба. Друга можеби ќе го сака тој однос што тој си го поставуваше некогаш со мене. Ова сега што го имам и чувстувам не би го заменила со ништо и никого.

На mims-89 и StefiNikola им се допаѓа ова.
  9. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Многу добро размислување, те поддржувам целосно :*

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Популацијата која е склона кон драматизирање,просто го обожава тоа раскинување, помирување, бегање, враќање...Некои луѓе сакаат таква динамика во односите, бидејќи количеството драма во односот им е мерило за љубовта.
    Лично, никогаш не сум ни помислила да му се вратам на некој бивши, колку и да сум била очајна во дадениот момент.
    А Бог знае дека сум знаела да бидам очајна :$ :tmi:
    Но некако, ако јас сум била таа што остава, никогаш тоа не сум го правела, пред да ги исцрпам сите достапни можности пред да се одлучам на последниот чекор. И најверојатно, затоа и никогаш не сум ни посакала да се вратам.
    Бивша врска за мене е минато свршено време и кога веќе еднаш сум и приредила погреб и сум ја закопала, не постои таква сила која би можела повторно да ја оживее.
    Исто така не сум ни „прифаќала“ назад никакви повратници. :emo:
    Едноставно, не можам да ја сакам личноста која била способна да ми сврти грб во афект, непромислено да ме остави, за да после кога ќе и текне ( прдне на памет ) да се враќа назад!!!
    Не чепкам по минатото, едноставно гордо се свртувам кон иднината!

На tallyweijl, vendiii и crazylady им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Па на некој начин се имам смирено во бивш дечко и вооопшто не зажалив за тоа. Се уште сум со него и многу го сакам!

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Мислам дека доста беше 4 пати да му се враќам.
    Веќе никогаш! :x

13. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    веќе му се имам вратено и се имам така добро изгорено ... и според повекето одговори никогаш не се враќај на старата љубов ... ;)

14. Emma.Sun

Emma.Sun Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    62
    Со оглед на тоа што прва а веке и стара преболена љубов ми беше пред 2 скоро 3 години не планирам .. доволно се изгорев се прегорев така да доста беше.. после тоа сме се гледале неколку пати ке ми дадеше лажна надеж и ја пак се повредував.. ама повеке не неам никаков контак со него и не ни сакам да имам .. во добри односи сме никогаш не сме се карале но тоа е .. вака ми е поубаво кога не комуницирам ни ништо .. така да со него одамна сум завршила ! Сеа во потрага сме по некој нов после 3 години веке редно е .. ама пусти страв да не биде истото.. :|

15. Megy

Megy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Можеби ова што го пишувам не спаѓа овде но....Се запознавме сосема случајо...потоа на ФБ.пишувабме доста време и...дојде ред да се запознаме...тој беше прекрасен поминавме пола година заедно...се беше во ред освен тоа што бевме од различни градови...Во текот на летото бевме заедно околу една недела..и после решив да ставам крај на се иако знаев дека сеуште го сакам...ми беше многу тешко знаев дека сум крива но мислев дека постапив правилно..помина 4 месеци се правев само за да се сретнеме но ништо..не успеав во тоа...На 14 февруари сосема слушајно се сретнавме (незнам дали беше судено или онака али сепак го добив нај прекрасниот подарок за Валентај-НЕГО) ја поминавме цела ноќ заедно..нареднио викенд отидов на гости во неговиот град.. го поминавме викендот заедно..и после....што..ни трага ни глас од него..како да ми враќаше за се.. се трудев секој викенд д можам да се сретнам со него...одев и го гледав ме одбегнуваше со зборови Неќам повторни да ме повредиш...помина мн време ..последнито пат кога го видов дојде и ме побара сам зборевме многу за се што се случило....да заборавеме на се и да почнеме од ново..и што бидна од утрето ни трага ни глас од него...сеуште го сакам и немошам да го заборавам..се трудам но неможам..
    ШТО да правам?????

16. Minnie93

Minnie93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    50
    И се вратив и мислев дека се ке биде океј но се излажав....... ви пишував пред многу време дека и се вратив со надеж дека сега ќе успееме но сега ми е уште потешко да го оставам поради многу причини.......

17. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Не. Многу работи се случија за да ние бидеме пак заедно. И плус, веќе си имаме различни правци во љубовта, он си има женска, јас дечко. Останавме ние двајца во минатото како промашено време за љубов, е баш тие зборови не опишуваат.

18. La.n.a

La.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    18
    Не.

Се случија премногу работи - скарувања, смирувања, плачки, виканици, љубоморни испади.. не би сакала да ми се повторат тие сцени никогаш повеќе во животот.
    Добро ми е и вака, а како што можам да увидам, исто и нему. Чувствата кај мене одамна се изгубија и избледија, монотонијата ги уби, неговото однесување исто. Па, не гледам ни причина зошто би се мачела повторно.

Си го сакам премногу сегашниот живот за да се му се вратам.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Не. Помина 1 година како се справувам со нејзините последици. Ќе истраам и ќе продолжам без него, без тој, оној кој ми беше се‘.

20. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    никогаш не би се вратила бидејќи ако бил доволно добар и ако ни било убаво заедно немало да одстане во минатото. Што било поминало не треба да се врака пак. Секиј нареден е подобар од претходниот :D