Морав да се сменам,не само што нему му пречеше туку и мене ми пречеше мојата избувливост и претераната љубомора.Секој ден се каравме само заради тоа мое однесување а осекав дека така го губам.Срека моја што ми даде шанса да се сменам
Прифаќам кога некој ќе ми каже што му смета кај мене во лице, зашто почитувам искреност. Би се сменила доколку и јас сметам дека таа моја особина почнува да ми смета или предизвикува несогласувања. Ако некој инсистира на тоа да се сменам или ми поставува некој услов, од инат нема да променам ништо. Сметам дека ако некој ме сака, ќе ме прифати каква што сум, а ако се обидува да ме промени, значи ме моделира на начин кој нему му одговара, а тоа е себично. Ако сакаш некој, ќе го прифатиш со сите негови мани и недостатоци...
Да би се променила, во мала доза. хехе Колку да можеме да се разбираме, а ако има и нешто добро да научам од него, зашто да не. Но не сакам, кога другарки се затварале, се менувале, за некого. Тоа е како да губиме се свое, и се се движи околу него. НЕ! Ако имаме заеднички интереси сакам да ги делиме заедно, ако не, да најдеме! Но секако и секој да има нешто свое што го прави посебен и му е хоби или слично.
Eдино што бара да сменам кај мене е нервозата. Да не избувнувам толку лесно и малку да се контролирам. Еми и јас тоа би да го сменам, ама уште да се менуваше така лесно. И секој пат кога ќе си речам, готово, ќе се контролирам, нема веќе нервоза, обавезно се случува нешто што ќе ме извади од такт и се паѓа во вода. И џабе е. И едното нешто не можам да го сменам. А што се однесува до навики, за сега нема таква побарувачка. А и да има ко што ми изгледа тешко дека би ги сменила. Бик шта чеш.
se smenav za 360 stepeni...a otsekogash velev deka za mashko nikogash nema da se menvam...jbg se zaljubiv vo najgolemiot kreten :/ [mod-kirilica:zc272ou2][/mod-kirilica:zc272ou2]
Па секако дека не би се сменила целосно како личност и карактер, но ако тој искрено и добронамерно ми укажува на нешто што не е добро во мојот карактер, би се обидела да го сменам. Но не заради секого се разбира.
Би менувала некоја моја навика, или некоја особина за која и сама сум свесна дека ми е лоша. А да се сменам целосно заради некој мислам дека нема. Треба да сум претерано заљубена,а и тој во кој сум заљубена неизмерно да ме сака и да има заслужено да сме смена ради нега. Но,кога ќе погледам од друга страна,ако ме сака,нема ни да побара да се сменам,така да...ЕДИНСТВЕНО би сменила некои лоши навики или особини,како на пример инаетот
Не целосно. Не сакам да бидам нешто измислено за да на некој му биде подобро. Така губам од своето јас, и од тоа каква личност сум. Но, би сменила некои работи кои нему но и мене ми сметаат, но искрено доколку тие работи кои кај мене му пречат, а тој истиот ги поседува, би било крајно себично тоа да го бара од мене. Што ќе посееш-тоа ќе жнееш. Има голема вистина во ова.
Не , таква сум каква што сум ако не му се допаѓав ај со здравје Ама му се допаднав таква каква што сум , па откако ме фати не ме пушти
Не би се сменила како личност за машко, ниту барам да смени нешто кај него. Ми се допаднал со сите негови маани и очекувам ист таков кралски третман. Која е поентата на менување на силни карактерни црти, како темперамент, наравот, лични навики... ? Значи не се вљубил во мене, туку во идејата како може да ме обликува , за да му бидам по ќејф. Абе ајде. НЕ. Единствено што сменив по негова сугестија, но најмногу и заради себе, беше да започнам малку поактивно со вежбање, за да не му умрам од срце пред 40-тата, зашто ми кажа дека сум му потребна за многу повеќе години...
ПА нели љубовта е сакање некоја индивидуа таква каква што е ? Тогаш по кој основ промена ? Значи нема љубов... Значи во таа врска имало само заљубување и некоја искра страст ама ни Љ од Љубов ! И не не би се сменила. За ништо на свет . Тоа сум што сум. И никој нема право да ми сугерира што и каква д абидам. Нити сакам да менувам некој нити сакам да ме менува некој. Би сменила одредени мали сенки во мој карактер доколку увидам дека со тоа го повредувам партнерот. Ама за да му станам нему совршена за да ме сака, да се менувам за него по цена да бидам сакана. НИКАД!
Бидејќи сум овен, и бидејќи сум горда на себеси, не. Не би се менувала во никој случај. Ако ме сака ќе ме сака со сите мои маани.
Не, не би се менавала за машко.Ако ме сака ќе ме сака каква што сум.Може да внимавам на некои нешто што мислам дека би му пречеле но не и да го менувам мојот карактер.Не можам да се правам нешто што не сум
Така е девојки..уште еднаш потврдувам..ниедно машко не заслужува да се менуваме заради него..тие сме-ако не сака супер, ако не не сака ке се најде некој кој што ке знае да не сака такви какви што сме.
не би се менувала зошто? затоа што тој ме засакал таква каква што сум, јас сум таква каква што сум и сум горда на себе со своите добри и лоши манири, па сите сме Живи суштества сите грешиме .. доколу има нешто во мене кое исто така и јас го одобрувам да се смени ке го сменам но по мој инстинкт, не по тоа што другите велат..
Ако веке треба да се смени некој, тоа нека биде тој. Сеуште не се родил тој кој би ме сменил како личност.