Не би се менувала но за да опстои некоја врска секако дека би се служила за компромис. Јас на почетокот на врската бев навистина незрело детиште но тој ме созреа и го пронајде она вистинското во мене. Не верував дека некој може да се загледа во мене но тој ме научи на многу работи за животот кои не сум ги знаела. И каде што постојат некои "дупки" односно разлики ние си ги надополнуваме и совршено се сложуваме. Не се менуваме еден за друг но се прифаќаме какви што сме и се надополнуваме едне со друг.
Јас мислам дека со тек на време самите се менуваме, или надворешно или внатрешно се менуваме. На мене искрено ми одговара, ама никогаш не би дозволила да се сменам во нешто што не сакам само за "тоа машко" да се чувстува пријатно со мене. Сепак во мали мери може да, не би штетело на никој.
Свесно или несвесно ние се менуваме до некаде... Кога сакаме да подобриме некои работи во врската, мораме да попуштиме за нешто или да направиме нешто што и баш не ни е по ќеф...
Најчесто таа промена е од самите нас бидејќи секој човек постојано се менува..Мм цело време ме фали каркатерно, нормално луге сме некогаш и грешка може да се направи ама да се менуваш во целост..не
свесно или несвесно, сакано или несакано..секој човек се менува! Постојат луѓе кои се менувааат поради тоа што мораат, други поради тоа што сакаат, трети несвесно...
Не.Јас сум толку своја и непроменлива со мојава тврдокорна принципиелност, што не можам лично заради себе да се променам,а не па заради друг
Свесно и намерно не би сменила, но менувањето секако дека доаѓа со време. Сакале ние или не. Не мора да значи дека се менуваме целосно заради другата личност, туку заради некои свои некои потреби, верувања и вредности.
Па нормално дека не. Како што јас не барам тој да се смени, несакам ни тој да го очекува истото од мене. Крај краева се заљубил во онаа јас која ја запознал на почетокот, па не сум јас пластелин некој да ме обликува како што ке му текне.
Не се согласувам со ова мислење.Секако тој што те сака треба да те сака секаква,но исто така доколку те сака ке ти помогне да се промениш.Односно,ниту еден човек не може целосно да се промени,туку да се промени некоја твоја лоша особина,на подобро.Затоа што ако те сака сигурно мисли најдобро за тебе.
Да се подобрам? Секако да. Подобрувањето ќе ти влијае и на сите сегменти од животот, не само на врската.
Ако имам негативна особина и јас самата ќе се потрудам да ја сменам. Тоа е во ред. Ама сум видела девојка што од дома краде пари за дечкото кој ја тепа, пцуе. И тоа ли е некоја промена?
Јас не сум многу променета,дечко ми е на подобро.си имаше некои лоши особини,па добро можеби бевме тинејџери тогаш затоа.драстично многу човек не може да се промени(на подобро),но со тек на време може да се придобијат некои особини.
Ако треба да променам нешто и потоа да станам подобра личност,ДА.Меѓутоа никогаш не би променила нешто за што самата сметам дека е добро.Карактерот не би го менувала,тој ми е и да сакам неможам,ама некои мои постапки ако му сметаат или мисли дека се погрешни,би поразговарале и би размислила.Секогаш и секаде се прават компромиси,па така и во врска!
Што да се менувам? Ма нема шанси ни на подобро ни на полошо,тоа сум јас а ме сака он и со моите мании