@red2323 Па како што машките имаат различен вкус, така и ние. Пример, тоа што за сестра ми е привлечно, на мене не ми е ич Инаку за самодовербата. Тоа е нешто што ако го немаш, мора да го создадеш преку работење на себе. Важи и за мажи и за жени. И има голема разлика од здраво самоуверен маж што врти девојки и маж што нападноста и ароганцијата ја меша со самодоверба. Нормално дека таков никоја нема да сака и не е тоа самодоверба, туку прикриена несигурност.
Да имаш самодоверба има смисла само кога гледаш дека женските/машките те сметаат за привлечен/привлечна. Ако не е така тогаш само се лажеш себеси. Машките сакаат и големи и мали и средни гради, додека женските сакаат само големи „алати“. Машките сакаат и високи и ниски и средно високи женски, додека женските сакаат само високи машки. Со овие две работи веќе се елиминирани 95 % од машките. Кај женските само тие што се најгрди би немале многу успех со машките, а кај машките само мал процент би биле баш посакувани кај женските.
Ух ме утеши, јас си мислев единствена забегана сум што исклучиво на такви @red2323 ау сине па ти се бодеш
Нели? Баш и јас сакав да му потврдам дека исклучиво е вака и да може вечер мирно да си легне и заспие
@red2323 Не е точно. Тоа само значи дека мислењето за себе си го потпираш врз туѓите мислења. Значи пак не си самоуверен, ако ти е секогаш потребна валидација од други. Луѓето може и да не те сакаат бидејќи ти завидуваат. Не секогаш е црно или бело. За останатото, ако си читал некои статистки во тинејџерско списание, можеби. Што ќе ми е голем алат, ако не знае што прави во кревет? Може средношколки гледаат да е манекен, жени гледаат многу повеќе од изглед. За висината, ете на Роузи не и пречи што е повисока од Џејсон. Зошто не отишла со некој од НБА? Може да е 1.90, голем алат, ама нула шарм, no social skills и мамин син. Што значи е 1/10.
Ќе го збуниме, точно, неточно Ме заинтригира болдот мислиш така е?Добро би било некоја тема да се отвори во врска со ова, ако нема се разбира Јас па отсекад сум мислела ако некоја личност е посупериорна наместо да завидувам и не ја сакам да се спријателам и проширам видици, ама ете некој и да ти завидувале за ова
@Vraloma 100 људи, 100 чуда Имам запознаено и мажи и жени што завидуваат на успешни и самоуверени. Што значи дека јас може да сум таква, и пак не секој да ме сака. Некој може дури и да ме мрази. Јас пример од таквите црпам инспирација, ама не се сите такви Исто пример, може да не си најдобар, ама во твое опкружење ќе си имаш луѓе како домашните што многу те сакаат или улизнувачи и ќе си се замислиш се нај нај. Но, полошо е кога си супер, а опкружен со завидливи. Па може пола живот да си го поминеш мислејќи дека нешто ти фали. Затоа е битно имањето здрава самодоверба.
Епа гледаш штом така ги споредуваш значи сметаш дека се позитивна работа. Тој со голем алат мора да не знае да го користи за да е полошо од некој со мал. А доколку и двајцата знаеја да го користат тогаш ќе сметаше дека големиот е подобар. Џејсон е познат актер и во супер форма па нема смисла да го споредуваш со другите. Тој има и повеќе статус во споредба со НБА ѕвездите, посебно како што женските и не пратат кошарка. А ти за самодовербата зборуваш за тоа како машките би ме гледале. Јас зборував за женските. Нема да им се пуштам на машките очигледно. Ако женските не ме сакаат тогаш таа самодоверба џабе е. Може некој што е 190 да е самоуверен и може некој што е 160 да е самоуверен, ама знаеме кој од нив ќе го изберат женските.
Така де тоа исто подразбирам под проширување видици ако стварно личноста вреди и заслужено е самоуверена, затоа што имам приметено особено со подемов на соц. мрежи има наезда на умислени самоуверењаци. А имаме и др. случаи еве како што читаме на темава, убаво си пишала 100 људи, 100 чуда
Добро само продолжи да слушаш инцелски говори додека се самосожалуваш и ќе ја пронајдеш среќата. Сите ти дадоа различни одговори а ти продолжуваш со истото, очигледно не си го гледаш проблемот.
@red2323 За жал, многу шаблонски ги гледаш работите. Кај тебе или е црно или е бело. Треба прво да имаш самодоверба, со тоа и ред други фактори, за да ги привлечеш девојките, а не обратно. А и на сите не можеш да им се допаднеш секако. Но, еве јас ќе ти кажам, уште по пишувањето, мене лично си ми одбивен. Па ако сакаш изгледај и како Џејсон Статам, џабе
Очигледно ти мислиш дека на машките треба да им е ок да се во врска со женска што не ги смета за атрактивни. Ти самата кажа дека идеална висина ти е од 180 до 195 што значи дека или не би била во врска со некој понизок од тоа или ако би била тогаш ќе си мислиш „ќе беше подобро ако беше повисок“ или ќе загледуваш машки што се повисоки и ќе жалиш што дечко ти не е толку висок. И после ќе кажиш „еј ми зошто да не е самоуверен јас сум сепак со него“ како да не го почитуваш воопшто. За мене е многу понижувачки да сум во врска каде што женска ми смета дека сум далеку од нејзиниот идеал. Сигурно и ти така си мислиш ама очигледно некои работи се само ок за женските а не за машките.
@red2323 Како да имаш одбивност кон женскиот род. Е сега преиспитај се зошто е така и оправај се, ако планираш некако да привлечеш девојка. Е сега, ако ти е планот да бегаат од тебе, на прав пат си
Па не биди во таква врска, раскини и и скрати си ги маките. Ако тоа ти е проблемот дека си во таква врска еве поштеди ги сите од твоите константни потпрашувања и раскини и најди си друга. Ох, толку распрашувања а тој да ти бил со женска што не го сметала за идеален
Ама проблемот е што женските не се искрени за тоа. Би ми кажала „многу си привлечен“ а во себе си мисли дека сум одвратен.