Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви е важно машкото да може физички да ве заштити?

Дискусија во 'Врски' започната од red2323, 10 март 2023.

1. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Равенка со три непознати се стори:D

2. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    I pojke od tri :D

3. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Е сега сум тотално :drunk: :rofl:

4. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Confused?

5. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Како темава, онака:)

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.090
    Едит: лани во ноќен клуб еден тип почна да ме фаќа за газ без да му дозволам. Му удрив шамар и го истуркав, бившиот само стоеше без да преземи ништо, а изговор на тоа беше "ја тестирав твојата реакција".. И да во ваков случај колку и да сум спремна би сакала и партнерот барем да сака да ме заштити. А сигурна сум и 95% од женските, ако не и повеќе овде би го сакале истото во ваков случај. Кој шо сака како сака нека мисли.

На Nela678 и sweet dreams ** им се допаѓа ова.
  7. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Еве јас сум во тие другите 5%.
    Зошто воопшто да чекам принцот на бел коњ да ме спасува, побогу можам културно да се разберам со фаќачот, освен ако не е поднапиен или под дејства на нешто друго тогаш можеби да би изреагирала како тебе или поверојатно би викнала обезбедување. Сите локали треба да имаат, е сега ако батката од обезбедување те фаќал за газ комплицирано малце, ама не и нерешлива ситуација:)

8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    @sj *O* Ти ја тестирал реакцијата? Боже, поглуп изговор за неговиот кукавичлук немал. I'm glad што рече бивши, без навреда кон тебе, секако :D

@Vraloma Епа и обезбедувањето се на еден начин принцевите на бел коњ во такви ситуации :D

И се согласувам со @sj *O*. За мене лично, задача е на мојот партнер да умее да ме заштити. Тоа треба да му е природна реакција.

На FridaodaMk, Wahnsinn и sj *O* им се допаѓа ова.
  9. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Да ама на тие принцови тоа им е работа:D

Нема везе, сакав да истакнам дека секоја личност треба сама да поседува техники да се справи со ср*њата во кои може да западне, ама ете на некои жени им значи партнерот да се вклучи.
    Мене лично сеедно ми е, доколку не фати да бега како зајак, е тоа ми е без врска пример.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    8.284
    @Vraloma Да, ним им е работа, ама на твојот дечко во ситуација кога е со тебе и се случи нешто, треба да му е природна и прва нормална реакција да сака и да те заштити.

Ако така велиш, си во тие 5% и слично, сосема е во ред да знаеш сама да се одбраниш. Но, врската е партнерство од љубов, а не нешто техничко, како бизнис, секој својот газ да си го спасува и да ми е гајле за тој до мене :D

"Е ти виси си, скрај си го пивото, додека ја тука применувам карате на еден пијан", не иде ни на филм :D

На Nela678, sj *O* и Vraloma им се допаѓа ова.
  11. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Да ок така е, ама мене ете не ми смета стварно, доколку не спрашти да бега:D Мене тоа ми е кукавичлук, а не да не покажува мускули кога јас сама можам да си се справам со ситуацијата.
    Таква сум си јас отсекад тоа е, ете една од тие 5%те:D

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    3.090
    Нема врска, знам да се одбранам сама но да бидам препуштена сама на себе во ваква ситуација а партнерот само да зјапа без да ми помогни...тогаш тој не ми е партнер туку публика. Пијан беше типот инч.

На Nela678, Anah и Polyincognito им се допаѓа ова.
  13. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    Претпоставував дека бил пијан зошто да те фаќа а до тебе дечко треба да е луд иначе:D
    Ама пак ете мене лично не ми смета, ти велам јас сум во тие 5%те, не дека ќе му срипам на него ако не се вклучи ама и да не се вклучи не ми смета, стварно. Не гледам како грото од тие 95%.

Само истакнав да фати да бега е тоа ми е ниту публика туку што знам, недолично однесување за маж, прав маж.

Последна измена: 13 март 2023
  14. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    404
    Исто мислење имам. Ич не ми е битно, само да е човек. Додуша баш другото би сакала. Многу пати во вакви ситуации, дали е дечко, дали е другар, кога сакале да ме заштитат ако некој ме замара, мене искрено дааааалеку полесно ми е јас да се разберам со мангупот шо ме замара и да го откачам за 5 минути, него ли да правиме гушви и тепачки.

Секогаш сум била првин јас да си се разберам и пресметам, отколку некој клоци наместо мене да јаде, оти мене ете така некогаш ми текнало да се облечам провокативно или да денсам провокативно, а ми се има случено, ама секогаш сакам сама да се разберам со фраеров и знам дека јас сама сум го предизвикала, како и ова да звучи. Далеку полесно е, и без последици.

И пак ќе кажам, тоа ми е најмалку битно, и да се деси таква ситуација каде што јас сама би си решила проблем без да го мешам дечко ми, нема ни малку да ми оладат чувствата кон него, ни малку.

15. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    953
    Било кој што е со мене да не изреагира би се налутила дали другар/ка, брат/сестра или дечко сеедно.

На Nela678, RainbowButterfly, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Тепачката е најсељачки потег. Зошто би биле со партнер кој е насилен? Или како онаа што бараше совет овде -> ја претепала девојката во дискотека бидејќи го гледала дечко и. Знаете дека на крај не бега досие во полиција?

Мене ми е важно да знае да се одговори и да врати доколку некој некогаш ме навреди. Но, не тој да вреѓа туку да објасни дека не е така. Сакам да ме заштити и да сум сигурна пример не дозволува да одам од левата страна на тротоар, да ми биде ладно, неудобно. Кога сме оделе на кампување секогаш се грижел да запали оган, да приготви месо, да спиеме на меко, да нема инсекти. Тоа за мене е заштита, тоа е сигурност. А не досие во полиција.

На _beautyy_, Ajronmen и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Сакам маж кој знае да избегне тепачка.

Не сакам да се тепа, ако дојде до тепање.
    Поарно да ни бапнат по една и да се повлечеме.

18. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    653
    измавај таму, не чекај на други

19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.777
    Допаѓања:
    266.813
    Прво не ми треба физичка заштита, а од мене појак маж е само некој што активно спортува, прилично сум силна самата.

Е сега, да бидам нападната, не само машкото, кој сака нека е, ако избега, тури пепел :D

Дали ќе "победи" или "изгуби" не ми има некоја важност, туку постапката има огромна важност.

Или пример, мојот е појак да речеме, ме одбранува, нема опасност по мене, ама продолжува да го повредува напаѓачот ми е голем проблем.

Едно е одбрана/самоодбрана, друго е бес и афект и спуштање на ниво на напаѓачот.

На cresa-jagoda, Angie1432 и sj *O* им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Нема да ја изгубам.
    повеќе ќе ценам ако проба и изгуби, него ако не проба + изгуби.
    Јас првично сама си влагам и во вербални и во физички пресметки. И досега и со машки и со женски кога сум се тепала, никогаш не сум барала помош. Мој проблем си е само мој.
    Ама да сме надвор пример, исто не знам, не би му рекла ,,ај истепај го”, јас ќе фатам да го млатам бидејќи сум одлепена.
    Мада, ете кога ми се имаше случено една ситуација, имаше едно машко што можеше да ми помогне, ама не мрдна со прст, од тој ден сфатив дека секој е сам на себе остаен. И секој треба да е доволно способен да се одбрани сам, колку-толку. Не да чекаме/те на другите. Некад нема да има кој.