Не. Милион други лоши работи можат да се случат па тоа не значи дека треба постојано да живееме во страв. Повеќе ме плашат некои мрднати непотребни мерки и економската криза која тие ја прават. И без тоа сме една од нај мизерните држави во светот.
На почетокот кога беше уште непознат вирус ми беше страв пред се за моите блиски, да не фатам вирус од негде и да ги заразам, да не им биде нешто. После веќе не ми беше страв баш, но сепак сакав да заврши се и да прекинеме со мерки, дистанци, маски и да се вратиме во нормала. И сега не ми е ама не би сакала веќе по 3 пат да го фатам, доста ми беше и од вирус и од се. И не би сакала пак да живееме живот со маски, мерки, ограничувања. Повеќе тоа ме плаши отколку самиот вирус. Таман летово се вративме веќе колку толку во нормала, се се подзаборави, не сакам да помислам пак да се врати се така како што беше. Кошмар.
Da da od 1.3 pozitivna tek na 23.3 izlezeh negativna...imav 10 dena karantin posle preku bolovane morav dodeka ne ispadnam negativna... Znaci do kosa pobeluvanje i opaganje,muskuli vryenje,gubenje vkus i miris,povrakanje temperatura katastrofa....ti vikam ne veruvav vo korona znaci rabotam na pakuvanje kovid testovi i ne veruvav,iako vo labaritorijata odmaa se doznavase kolku ima pozitivni...dodeka rabotev ne mi bese dobro i 3 sata otkako pocna rabotno vreme mi stigna pozitiv poraka ( poso sekoj den pred pocetok na rabota se testiravme iako imame vakcini) mene veke pocnuvaa simptomite ja mislev nastineta sum
И јас ко тебе не верував у Корона , цело време утешував заразени да не се секираат , дека е само вирус, ќе помине, да не го доживуваат трагично. Да не правев тест, сеуште ќе си мислев настината сум, ништо не ми е Така ми е програмиран мозокот сама да се тешам дека не е прв пат да се разболам, ништо не е, не е страшно. Тоа е таа самоконтрола и психичка поддршка , ама ајде ќе помине ко на кутре шо викаат старите. Баш ќе пишам на темава после 1 недела оти ептен ме зачуди кај тебе што многу се задржало.
Kaj sekoj e razlicno,jas bev taa sto vikase deka.i 10 dena ( so se vikend 2.nedeli) e mnogu karentin deka pola mesec si sedat doma i se e platrno,no ete me.cel Mart brv doma i so sosema druga mislenje za Koronata nego pred 4 meseci...kaj nas na rabota bukvalno se brojat na prst ljugeto sto ne se zarazija So lesno i da.go pomines na noga sto se.vika
Не се плашам од нешто што не постои. Се плашам од нешто што межи да се купи и да ти наштети, на пример оружје или отров.
откако со два негативни теста и без никакви симптоми мене и син ми не водеа како позитивни и притоа добив одговор од една мед.сестта дека така и е наредено не знам зошто би верувала во корона. А и да имало веќе нема