Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви е тешко да кажете некому ТЕ САКАМ?

Дискусија во 'Психологија' започната од IndieGirl, 18 февруари 2011.

1. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Јас за моите 17ипол на прсти може да се изброи колкупати имам кажано Те сакам и тоа само искрено за најблиските.. ааа на машко :x само еднаш кога типчето со кое се мував некое време однемавме тема за разговор за 2секунди и си рековме да се излажеме нечто па му реков дека го сакам на что и двајцата се насмеавме .. :rofl: Ама искрено и од срце :x едноставно ми е неудобно и глупо да го кажам тоа ..како да ми застанува кнедла во грло секојпат кога помислам да го изговорам тоа :x :x ама јбг шта је ту је.. :D некогаш и јас ќе го кажам тоа Тииииттт зборче од срце на некој шо ќе го саакам бааѓи :) :angel: :angel:

2. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Ретко ги искажувам своите чувства, и многу ми е тешко да кажам на некого те сакам. И на најблиските ретко го изговарам тој збор, а за машкиот пол подобро да не зборам :lol:

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Станав права love-whore. :D
    Кога вистински го мислам, го кажувам со некој наплив на емоции и задолжителна гушка.
    Мамо, те сакам!
    Тато, брлив си, ама ептен те сакам!

Му кажав и на братучед ми сега кога го видов и на другарите двајца дека многу си ги сакам.
    На дечко ми му кажувам секој ден по еднаш.

Животот е премногу краток за да ја криеш љубовта која ја имаш, кон блиските и љубените.
    Денес не' има, утре не нема, ако чувствувате, едноставно кажете го тоа - те сакам.
    Ветува инстантно подобрување на духот, умот и брчките кои ви се закануваат на ликот.

На Lilliana, Elichka, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. samomarija

samomarija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    45
    Тешко ми е да кажам ТЕ САКАМ т.е тешко ми е да му кажам на мојот бивш дека сеуште многу го сакам..
    а Те сакам го употребувам често и тоа му го кажувам на моите родители,баби,дедовци,на другарките,на другарите.. но само него неможам да му кажам дека го сакам и тоа ме боли..:worried:

5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Незнам дали ми е тешко да кажам"Те сакам" повеќе сакам дело отколку збор,макар некогаш излив на чуства знам да пружам секако имам потреба да и ѓи примам ,мислам дека лесно е да се каже но тешко е да се види на дело она вистинскотоТЕ САКАМ баш онака од душа. :inlove:

6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Не,не ми тешко да кажам Те Сакам. Секој ден му кажувам на мојот дечко дека го сакам,на блиските мои исто и кога го велам тоа секој пат се чувствувам исполнето дека сакам некого и имам силни емоции :inlove:

7. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    101
    Е мене богами многу ми е тешко да кажам ТЕ САКАМ. Се брои на прсти колку пати сум кажала, и тоа најчесто на моиве дома или на некоја ептен блиска другарка. На машки,абе шанса нема :D . Кога тој ќе ми каже, одговарам само - И јас тебе. Незнам зошто, целата се збунувам, посилно од мене е..

8. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Да,да,да,да,да,да,да.... :worried:

9. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Сум ладна личност по природа и не ми е својствено да искажувам емоции, не така лесно. Еднаш дури и ме направи бесчувствителна дечко ми кога му кажав дека никогаш до сега не сум кажала те сакам на машко. Далеку од тоа дека сум бесчувствителна, едноставно не сум осетила потреба да го кажам тоа или едноставно не го чувствувам тоа. Те сакам кај мене речиси и да не постои, колку и да сакам некого не би му кажувала те сакам секој ден. Всушност може и никогаш да не кажам те сакам иако го чувствувам тоа. Таква сум. Јарец шта чеш.

Едит: И на домашите не кажувам те сакам, освен на брат ми, дека ништо не разбира. :lol: И на другарка ми и имам кажувано те сакам, некако имам потреба да и го кажам тоа., зашто стварно ја сакам.

10. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    Па и тешко ли ми е...едино на другарка да речам те сакам...на машко ааа нема шанси ке добијам срцев удар одма... :$ :D

11. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    Не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не не вв 8)

12. garibaldi

garibaldi Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    најтешко ми е тоа
    да лажам

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    17.174
    Го кажувам кога го чувствувам тоа. Не ми е тешко ако е искрено.

14. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Тешко ми е. И не сакам да кажувам те сакам, а инаку имам кажано на машко дека го сакам и стварно сум го чувствувала тоа. На моменти се каам поради тоа, но потоа сфаќам дека нема враќање назад и го прифаќам тој факт.

Во иднина ќе пазам дефинитивно пред кого си ја отварам душата.

15. someone2

someone2 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    58
    Да тешко ми е, што ако тој не ме сака? :^)

16. blue.jeans

blue.jeans Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    35
    Тешко ми е, па не се сеќавам кога сум му рекла некому конкретно те сакам.Кога подобро ке размислам имам ама само кога не мислам навистина онака вештачки ама искрено многу ми е тешко.

17. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Можеби премногу му придавам значење на тој збор, и затоа треба ептен да му верувам на некој и да сум сигурна дека навистина го сакам и дека заслужува, па да му го кажам тоа.
    Дури и не дозволувам да ми каже дечко дека ме сака, ако не сум го осетила тоа.
    Најдиректно му кажувам , дека не сакам и не смее да ми каже ни еден збор ако не е доволно сигурен.

18. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Не ми е тешко,но сакам да кажам "те сакам" кога ќе осетам дека треба тоа да го кажам и кога стварно тоа го мислам.Неќам да се лигавам :D

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.483
    Допаѓања:
    13.565
    Ако го мислам тоа, воопшто не ми е. Иначе не би го кажала чисто од куротазија, или затоа што тој ми рекол прв. Викам Те Сакам кога стварно го чувствувам тоа :inlove:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Кога знам дека ми е возвратено не ми е воопшто тешко. Тешко ми е кога не знам што ке добијам повратно.