Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви е тешко да кажете некому ТЕ САКАМ?

Дискусија во 'Психологија' започната од IndieGirl, 18 февруари 2011.

1. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Не искажувам обично многу многу чувства, ама кога го мислам тоа нема зашто да ми биде тешко :) :)

2. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Само на една личност имам кажано :)

3. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Не кажувам често, ама кога ке кажам кажувам од срце :)

На LolyPoP191 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    70
    Мене ми е прелесно да го кажам ова.Ги користам зборовите секој ден -* наменети се за дечко ми и за дедо ми пошто е во странство. ;(
    На мама,тато и брат ми некако ми е глупаво да им искажувам емоции иако си знаат дека многу ги сакам. :D

5. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Да, тешко ми е да кажам ТЕ САКАМ. А одамна немам кажано. Не памтам од кога. Ако. Кога ќе кажам на некој те сакам се чувтвувам незна, како гола, несигурна, разоткриена. Ќе го кажам на оној кој ќе заслужи :)

6. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Немам кажано, и не ми е во план да кажам во скоро време. Треба да биде некој што многу го сакам, што заслужил да ги слушне тие зборови а не некој тапчо.

7. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Те сакам се зборови кои треба да се кажуваат тогаш кога навистина ги мислиме. Каква ќе биде смислата на Те сакам ако не го мислиме вистински тоа? Мислам зошто би кажувале, ако не ја сакаме личноста на која и кажуваме? Не можам да ги сватам тие личности што кажуваат Те сакам само за да добијат нешто. Жални се тие личности што никогаш не ја почувствувале вистинската смисла на зборовите.
    Јас кажувам само кога го мислам тоа и кога сум сигурна дека и на тој што кажувам ќе ми врати со ист начин. Но понекогаш не се доволни само зборовите, треба и дела. Сепак убаво е чувството кога ќе кажеш те сакам, а тој на кој кажуваш ќе ти врати и јас тебе..

8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    До ова мислење мислам дека ќе се држам цел живот.
    Мене ми е многу тешко да кажам те сакам, едноставно кога би го кажала тоа би сакала да го кажам кога ќе бидам сигурна во своите чуства и ќе го кажам со емоции.Не она вообичаеното ради реда те сакам, тоа не можам да го кажам.
    Инаку имам кажувано те сакам кон другарки и другари, али стварно сум го чуствувала, но ми беше тешко да го кажам, ама барем го мислев тоа.

9. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Не воопшто.Сите што ги сакам,сите кои ме опкружуваат и сите што се со мене и до мене ги слушнале тие два збора од мене.Некогаш љубовта спрема некого повеќе може да зборува преку дела,зошто зборовите луѓето често ги сваќаат двосмислено.

10. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Покрај мене имам луѓе кои знаат да сакаат и знаат да покажат без срам. Да се отворат.
    Не можам да кажам дали ми е тешко да кажам те сакам, кога јас незнам да сакам. И криво ми е. Сакам да се качам на планина и да викам ТЕ САКАМ ! Ама џабе, моето срце тоа не го мисли ни сака. Празно е.
    Најискрено блазе на оние кои знаат да сакаат. Кога ќе видам како се гушкаат, бакнуваат парови ми се кине срцево што јас тоа не можам да го видам, допрам, почувствувам, Дури и да сум во мала заблуда дека сум засакала некој, по некој период ми досадува. Не го сакам веќе. А тоа не е права љубов.
    Да сакаш некој, онаков каков што е, со неговите маани , е голема работа, значи срцето ти е големо. Не дека јас сум совршена, ама незнам да компензирам за некои работи, едноставно ми пречи нешто кај него и крај. Тоа е тоа. Неможам ни минута со него, зашто само ќе се тмурам и ќе го нервирам. Сто пати реков, ќе бидам сама, не сакам никој да повредам, да се заљуби во мене па да го оставам и напуштам, ама пусто срце не сака да е само, сака да сака. И еве на праг сум да повредам уште едно срце.

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Тешко ми е премногу. На било кого не кажувам те сакам. Само ако вистина тоа го чувствувам.

12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    8.242
    Не ми е тешко ако тоа навистина го чувствувам. Досега само на една личност имам кажано, но добив големо разочарување. После него немам кажано и не знам дали некогаш ќе се чувствувам така за да можам да кажам пак.

13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Не ми е тешко, бидејќи го кажувам само на оној кој го заслужува тоа. Не се расфрлам наоколу со тие два збора и мразам кога се користат несоодветно, особено меѓу тинејџерската популација денес. Како да им се изгуби значењето на тие толку значајни зборови. Жално.

14. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Не верувам во љубовта (освен во онаа која кружи во семејството), па така да... Тешко ми е! :doh:

На cinderella.red му/ѝ се допаѓа ова.
  15. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Мајка ми, татко ми, брат ми, баба и дедо, тие знаат дека ги сакам, не мора тоа да им го кажувам.
    Фала му на Бога, моите немаат фб, па таму да си споделуваме такви емоции, читај лигавења. :D

И само на една личност го имам кажано тоа. На дечко ми.
    Отпрвин ми беше некако срам да кажувам, чекав прво тој, дури и сега не кажувам секогаш јас прва. :D
    И да, не ја претеруваме секој ден со тоа Те сакам, ко многу парови, што некои и врска немаат од сакање, туку во моменти кои вредат за тие зборови. :) :inlove:

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Дома моите си знаат, со нив си се лигавам си се гушкам, едноставно си знаат дека неможам да живеам без нив, а вака на дечко не ми е тешко бидејќи не го кажувам тоа кога не го чувствувам.. така да му имам кажано само на сегашниот дечко и тоа не со претерување секој ден туку кога едноставно така ќе ми дојде спонтано :)

17. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Не воопшто, не е човечки да немаш емоции и да не ги покажуваш. Не сум кукавица да се плашам.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Ако вистински го чувствувам тоа, ќе го кажам слободно, без колебање.
    Зашто е тука и е вистинско .. а тоа мене ми е најважно.

На Hayley му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sportistka1995

sportistka1995 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    21
    Кога се фатив со дечко ми не го сакав.. само ми се допаѓаше и тоа му го кажав.. но знаев дека ќе го засакам лесно дека тој е таков.. лесно ќе се влубиш во него.. ми требаше скоро 1 месец за прв пат да му кажам дека го сакам. Сакам секогаш да бидам 100% сигурна пред да му кажам некој дека го сакам.

20. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Во живо ми е многу тешко да кажам те сакам, и не ми текнува кога последен пат сум рекла... :)
    А на фејсбук кажувам те сакам скоро секој ден, иако коа ќе размислам подобро незнам ни дали навистина го мислам тоа ?