Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви е тешко да кажете некому ТЕ САКАМ?

Дискусија во 'Психологија' започната од IndieGirl, 18 февруари 2011.

1. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
  2. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Ни малку.

3. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Понекогаш. Можеби зошто навистина не го чувствувам тоа |(

4. MissPagane

MissPagane Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    Не е тешко да кажеш некому дека го сакаш. Што вредност има тоа ако тоа не го мислиш? Само обични зборови, исто како и Добар ден, килограм компири. :D
    Не ми е тешко да кажам Те сакам на оние кои ги сакам, и им кажувам и им покажувам.
    Тешко ми е да кажам те сакам на оние кои не ги сакам. Па не ни им кажувам, а не ни се трудам.

5. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Тешко ми е да кажам, можеби влече корени од детството...не сум го слушала тој збор по дома и незнам како е да го слушнам. Се чудам некогаш како јас изразувам чувства, на другарките не им велам те сакам, покажувам со други работи...а на машко па никогаш не сум рекла те сакам, иако сум мислела...едноставно не излегува од мене...
    луда ли сум, незнам :(((

6. Super-Girl

Super-Girl Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    ТЕ САКАМ.. па мисев дека полесно ќе биде, ама не. Неубаво се чувствувам кога треба да кажам те сакам на некој.. незнам оти, дали незнам да сакам или незнам што би можело да ми биде проблем ама да.. проблем ми е. На фб лесно е, добро се снаоѓам со овие два збора ама во живо.. треба да сум под некакво дејство (најверојатно алкохол) за да можам отворено да зборувам за моите чувства, ако ги имам :angel:

7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Мхм. :nod:
    Не секој ги заслужува тие два збора. И се плашам од нивната употреба и искреност.
    На денешно време се префорсирани и станати ко “Добар ден“, а јас уште си верувам дека треба да се наменети само на оние за кои навистина се чувствуваат. :lol:

8. vesni4kaxd

vesni4kaxd Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    43
    да го кажам кон оние што чустувам не ми е тешко... а за да дојде до тој период за да ги кажам тие два збора треба малце повеке време....

9. Caitlin

Caitlin Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Абе за кажување не е тешко ама типот ако не ме свати озбилно ќе се укопам у земја :D

10. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Не би ми било тешко доколку тоа би го чувствувала...а со такви зборови не би се расфрлала.. :angel: Првпат ми беше кажан тој збор од машко пред неколку дена но тој не го сфаќа значењето...колку да помине на редот и да се обележи моментот...а за така не ич не мора..

11. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Не ми е тешко, ако навистина го чуствувам тоа зашто да ги кријам чуствата и да не кажам ТЕ САКАМ! :)

12. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Не ми е тешко на никому да му кажам ТЕ САКАМ ако вистински го чувствувам тоа... :)

13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па до сега не ми се случило да кажам ТЕ САКАМ,а да не го чувствувам тоа.Не ми е тешко,туку напротив,мило ми е што го осеќам и што можам искрено да го кажам :)

14. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    ако навистина го чувствувам не ми е тешко да го кажам,ама како што велат се плашам од одговорот од другата страна

15. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    1.832
    Ако навистина некого сакам не би ми било воопшто тешко. Би викала на цел глас!
    А ако не сакам некого, не би можела да лажам. Тешко ми е да лажам за тоа...

16. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    . :* .....доколку стварно личноста ми е мила не ми е тешко да кажам ТЕ САКАМ..ама ич.затоа што си ги искажувам чувствата а и другата страна се чувствува среќно.....на пр на работа меѓу колегите си ја имаме онаа почит и нежност и кога си правиме услуги помеѓу нас или тимски сме успеале да направиме нешто убаво си се наградуваме меѓу себе со мали прегратки пропратени со те сакам.....
    .. :* ..исто на личноста која ја љубам не ми е тешко ни срам да ги кажам овие магични зборови кои предизвикуваат толку милина,сласт и нежност кај двете страни..... :*

17. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Тешко ми е и никогаш на никој не сум му рекла дека Го/Ја сакам. Не знам зошто, таква сум по природа и никојпат неможам да си ги искажам чувствата. Колку и да го Го/ја сакам можам само онака со цело срце да го/ја гушнам и толку. :) А овде во Виртуелниов Свет да, честопати го употребувам овие 2 зборчиња. :D

18. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Не, доколку личноста ми ја исполнува душата и ги заслужува тие зборови.

19. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Не, но секако ако е навистина така и ако личноста заслужила да го чуе тоа! :)

20. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177