Дали ви е тешко да кажете некому ТЕ САКАМ?

Дискусија во 'Психологија' започната од IndieGirl, 18 февруари 2011.

1. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Воопшто не ми е тешко да кажам те сакам, на оние кои навистина ги сакам и знам дека ме сакаат и тие мене. :) Можам да им кажам те сакам на другарите, на другарките, на мама, тато и сестра ми особено. Но не можам да кажам те сакам на момче кое го сакам. xD :$

2. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Неееееееееее :) не ми е воопшто тешко да му кажам те сакам ....впрочем досега му имам кажано повеќе од милион пати :$ и тој мене :$ и нема поубаво од тоа :) :inlove:

3. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Зборот те сакам стана речиси секојдневие во мојот речник :) Воопшто не ми е тешко да им кажам дека ги сакам на оние личности кои ми значат и кои ми се се во животот

4. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    :D Те сакам само на мајка ми дома... :rofl:
    Не знам зошто многу ми е срам да кажам на некој што ми се допаѓа дека го сакам или нешо слично.Ќе пропаднам во земја.Така да само на мајка ми иииии да не си го заборавам кучето :D нон стоп му вика те сакам те сакам така да на него му здосадив и коа ќе му речам сега те сакам ми врти грб :rofl:

5. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Не, воопшто не ми е тешко да го кажам тоа, но само на оние кои го заслужуваат!
    Воопшто не е тешко да се каже те сакам ако навистина го мисиш тоа, и ако личноста која ја сакаш вреди да ја сакаш :inlove:

6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Да тешко ми е да кажам те сакам, се плашам дека ќе бидам повредена кога ќе ги откријам своите чувства или дека со тоа ќе го оддалечам од себе , баш би сакала да му признаам и тоа пред да биде доцна ,понекогаш мислам дека тој не ми верува баш поради тоа што не зборувам многу за моите чувства

7. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.994
    мене многу ми е тешко да кажам Те сакам, на личности кои ги сакам, и обчино не искажувам љубов. Има многу луѓе кои ги сакам но едноставно незнам да им го кажам тоа, но секако не изостанувам со покажување. А на личности кои ги лажам (има и такви во мојот живот, пролазни дечковци кои сум им кажувала така да им возвратам на претходното нивно те сакам) ми е многу лесно.

8. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Зборот "те сакам" во денешно време стана како "здраво" така да не ми е тешко да го изговорам но не секогаш чувствувам дека е навистина така и да она те сакам кажано со емоција се изговара тешко ама е барем со вистинско значење ;)

9. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Според мене не е тешко да се каже ако стварно го мислиш и чувствуваш...јас не кажувам секому те сакам и ретко го правам тоа,само ако некој ми значи многуу и во тој момент имам потреба ги кажувам тие два збора.

10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Луѓето велат дека го сакаат дождот, ама кога врне - отвораат чадор;
    Луѓето велат дека го сакаат сонцето, ама кога грее - бараат сенка;
    Луѓето велат дека го сакаат ветрот, ама кога дува - затвораат прозори;
    Затоа кога ви кажуваат дека ве сакаат - само насмевнете се :)
    Не ми е тешко да кажам те сакам, на оние кои навистина ги сакам ...
    а поинаку не знам да сакам ,па на тие кои заслужиле да бидат сакани им велам ве сакам :)

На tinkerbelll и starbucks им се допаѓа ова.
  11. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    ДА ,тоа го кажувам само писмено,усно :x не знам оти ,едноставно не можам :?: :x

12. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.273
    Воопшто не ми е тешко. Се радувам кога ќе ја почувствувам и видам насмевката на нечие лице.
    Исто како да ми го подариле најголемото богатсво :inlove: .

Љуби го својот ближен како себе си. :f: :f: :f:

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    Со досегашните мои бивши дечковци не ми било тешко..... но сега навистина незнам што ми се случии....
    Почнав да се мувам со дечко кој имаше да речам некаква си врска....но за кратко време им заврши... јас и тој си продолживме да излегуваме да се допишуваме да се слушаме по тел...и сл други работи.... незнам дали сум вљубена во негоо... :worried: страв ми е да признаам и на другарките а посебно на него мислам дека никогаш нема да му кажам ТЕ САКАМ... :worried: :worried:

14. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Ако навистина сакам некого, зошто па да ми биде тешко да го кажам тоа :)

15. maryJ

maryJ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Не ми е воопшто тешко ни срам ако навистина ја сакам таа личност, досега имам кажано на тие што стварно ги сакам :)

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    Мене ми било тешко да го кажам фамозново во случај да не сум се осеќала така. Поранешните секогаш биле први што ми го кажувале ова, јас ако не сум го чувствувала, не сум можела да му вратам, па и животот да ми зависел од тоа. И со сегашниот беше исто, он прв ми го кажа, јас дури потоа, кога навистина почувствував дека го сакам. Тогаш тоа е најлесната работа на светот. :)

На Ann.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    Само ако е ''забранета љубов'' .

18. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Не ми е тешко да кажам ТЕ САКАМ на оној кој навистина го сакам. И никогаш тоа не ми претставувало проблем. Те сакам, му имам кажано на дечко ми и тоа не еднаш милион пати, ама тоа стварно го мислам. Иако на почетокот од врската ова „те сакам“ го избегнував. Од кога тоа го почувствував и со душа и со срце не ми е проблем.
    За оние кои не ми значат ништо не ми е тешко да им речам но нема потреба не можам да бидам лицемерна.

19. Anja.F

Anja.F Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    13
    воопшто не ми е тешко да го кажам , доколку го чуствувам .
    Го чуствувам последниве две години и не го избегнувам моментот да го кажам . Со мојата последна љубов всушност така и ни започна врската :) после некое време дружење и двајцата почуствувавме огромно количество љубов и едноставно моравме да си го кажеме тоа уште пред да ја започнеме официјално врската .А претходно мислам дека не сум ни го знаела вистинското значење на овие два збора па затоа и не сум ги употребувала ;)

20. Aleksa.1

Aleksa.1 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    На 19 личности воопшто не ми е тешко да им кажам дека ги сакам и тие тоа го знаат,за останатите и не размислувам :emo: