Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви е тешко да кажете некому ТЕ САКАМ?

Дискусија во 'Психологија' започната од IndieGirl, 18 февруари 2011.

1. Karanfil1

Karanfil1 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    2
    Чуство треба да се каже некому ТЕ САКАМ

2. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    Не ми е тешко бе
    Го кажувам ама само на одбрани личности... на маж ми, на мајка ми, на татко ми и на брат ми.
    Не сум некоја лигла па да делам љубов на сите околу мене и на кој мѕ мислам и на кој не.
    Ама на овие драги мои им казувам и тоа несебично и сум пресрекна што знам дека знаат дека го мислам тоа и дека ми е возвратено и тоа дупло.
    И едвај чекам за некој месец да дојде новиот член во фамилијата, е признавам тогаш него ке ми кажувам те сакам по 354765867254353290457 пати на ден.
    п.с. тоа беше наменето за внук ми или внука ми (што и да е )

3. Shopaholic77

Shopaholic77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    109
    Потешко ми е да му речам на татко ми дека го сакам бидејќи сега сум по возрасна потешко ми е мислам ако му кажам ќе пропаднам в земја.

4. honey-je

honey-je Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    не е тешко воопшто меѓутоа не треба да го кажуваме доколку не го мислиме тоа..ниту да го принудуваме дечкото да ни го каже :$

5. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Па да тешко ми е да го кажам тоа ...

6. Covece

Covece Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Доколку навстина сакам некого, не ми е теско да му казам дека го сакам, ама кога не е така избегнувам да одговорам...

7. Black.Flower

Black.Flower Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    На мене ми е тешко на некој да му кажам дека го сакам затоа што се плашам да не ме исмејува или пак да ми го заврти грбот... :worried:

8. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    тие се двата најтежки зборови на светов о не ги кажувам на било кој.. ТЕ САКАМ кажувам на родителите и на оние другите што стварно ми значаат :)

9. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Тие два збора му ги кажувам само на тие шо навистина ми значат и шо ги сакам...и не ми е тешко да ги кажам

10. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    не, ако навистина го сакам лесно ми е да кажам...ама па дома на татко ми и на мајка ми многу ми е чудно да им речам ве сакам незнам зошто, но така е :worried: :)

11. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    10.125
    ако мислам искрено тогаш можеби би ми било малку потешко затоа шо не знам таа личност како би изреагирала

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Многу ми е тешко да кажам те сакам, имам проблем со искажување на емоции, премногу сум ладна и неможе да ме прочита човек.
    На никого му немам кажано во лице „те сакам„ имам напишано, ама тоа не се важи :lol:
    Сепак и не ми значат многу овие зборови, побитно ми е да докажам дека некого сакам одколку да го изговорам тоа, ако се чувствува што мора да се каже?

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас знам два-три пати неделно да го употребам, кога навистина посакувам тоа да му го речам.
    За разлика пак од дечко ми, тој еднаш у месец/два ќе ми рече ТЕ САКАМ, но тогаш кога ќе го рече тоа,тоа е толку слатко кажано, толку топло што знам дека навистина тоа го мисли.
    На почетокот се лутев, се дур еден ден не седнав и да го прашам зошто толку ретко го кажува тој збор,а неговиот одговор беше: Ако секој ден ти кажувам ќе бидам досаден, ако секоја недела ти кажувам нема да ми веруваш-тие зборови би изгубиле тежина. Сметам дека е подобро и поважно тоа што на други начини ти докажувам дека те сакам.
    Кога се подразмислив, навистина сватив дека е во право. И сега воопшто не ми пречи тоа.

14. Ma-Ri

Ma-Ri Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    За да кажеш некому Те САкам треба тоа да го чуствуваш, бидејки денеска секој секому вика ТЕ Сакам зборот изгуби значење , така да во ред е тоа што дечкоти ти го кажал и супер е ако тоа е и така...:)

15. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Многу тешко ми паѓа да му кажам на некој:Те сакам! Дури и на моите најблиски,како што се членовите на моето семејство или на најдобрите другарки.Знам дека тоа не е добро, но секој пат кога ја имам таа реченица на ум како да ми застанува нешто во грлото и не можам да се искажам ;( .Полесно ми е да го напишам тоа отколку да го кажам.Исто така понекогаш го користам "Те сакам" дури и кога не го мислам. :sweat:

16. Ma-Ri

Ma-Ri Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Не ми е тешко доколку тоа го чуствувам :)

17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Не зошто би ми било тешко да го кажам тоа ако навистина го мислам.Најчесто му го кажувам ова на мојот дечко.Не ради реда него затоа што навистина го сакам.Исто така и кажувам те сакам на мојата бабичка :)
    Но љубовта не се искажува кон некоја личност само со два збора “Те сакам‘‘.Треба и да се докаже тоа! :!:

18. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Се додека имам љубов кон тој што сметам дека ја заслужува непрекинато ќе го потсетувам дека го сакам, се до оној момент кога љубовта ќе нема никакво значење :)

19. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Не дека ми е тешко ама не го кажувам баш на секој чекор...Мислам дека е повеќе од 2 збора па гледам да не го експлоатирам

20. Elika

Elika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    46
    Најтешко! :worried: