Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви е тешко да кажете некому ТЕ САКАМ?

Дискусија во 'Психологија' започната од IndieGirl, 18 февруари 2011.

1. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Мене не ми е воопшто тешко затоа што јас овој збор досега не сум го употребила.
    Сум докажала а не сум кажала!

На Stoimenovska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Хм, ако навистина го мислам тоа, воопшто нема зошто да ми биде тешко, ТЕ САКАМ да кажеш на некого , верувајте нема поубаво од тоа, барем за мене, така мислам!

Иии, ВЕ САКАМ СИИТЕ :* :*

3. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Зависи на кога треба да го кажам овој збор.Често пати на другарките знам да им кажам ТЕ САКАМ без никаков повод зошто едноставно го чувствувам тоа.Но,кога станува збор за дечко тука потешко ми оди изговарањето на те сакам.Прво треба да се уверам во многу работи пред да се осудам да му кажам те сакам.А и љубовта најдобро се докажува преку дела,а не преку зборови.Сепак најубаво чувство е да сакаш и да бидеш сакан :)

4. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    тешко многу тешко. Јас сакам да кажам го чуствувам тоа али некако неможе да излезе хахаха

5. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    мене не ми е тешко да кажам ТЕ САКАМ напротив ја обожавам оваа фраза

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.217
    Воопшто не тешко да кажам ако го чуствувам тоа, но ако не чуствувам лјубов кон некој имам ситуација кога искрено имам кажано дека не ми значи ISKRENOSTA MI E MNOGU BITNA RABOTA и затоа си ја практикувам па колку и да боли нешто што не сакаме да слушнеме ке помине, еден ден ке бидеме благодарни за искреноста :)

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ако го сакам некому не ми е тешко да му кажам, а тоа и да го докажам. Но ако не го сакам, не можам да глумам. :)

8. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Тешко ми е да кажам те сакам некому,а го чувствувам тоа за најблиските .Кажувам но многу многу ретко.

9. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Не ми е тешко,секојдневно го употребувам :)

10. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Не сум таков "тип " да изразувам љубов мн. наоколку,но кога стварно тоа го мислам,го кажувам! :)

11. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    На другаркиве охооо најлесно е да се каже секој ден им кажувам дека ги сакам и дека без нив НИЧЕГА.
    На моите дома не е баш лесно но најмногу време одвојувам за мама неа најмногу сум и кажала дека ја сакам :)
    А на мачорот мој не ми текнува баш како беше мислам дека ме праша еднаш му одговорив да и кога се скаравме така посериозно ми ‘‘излета‘‘ и му кажав ‘‘прерано‘‘ :lol: тој пред месец дена ми кажа прв пат :rofl: :rofl: хохохо хахахаа какви се значи муживе :!:

12. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    Тешко ми е, признавам! :tmi: Без разлика дали е дечко, другарка или некој од фамилија, не можам и не можам :$
    Ама затоа редовно им пишувам на крај во смс пораки и тоа исклучиво за родендени или кога сум ептен среќна :lol:

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Јас всушност ретко покажувам некаква емоција и уште поретко кажувам некому те сакам, ама сепак кога се "испуштам" некогаш да кажам, стварно го мислам тоа и обично личноста на која ѝ се упатени зборовиве, останува со подотворена уста, зашто стварно ретко ми се случува да кажам вакво нешто.
    Не дека немам чувства и сум безосетна, или не дај боже зашто сум прегорделива или глумам - не ме бидува за лаги и глумење лудило за безвеза.
    Кога ќе подразмислам убаво, стварно не можам да најдам пристоен одговор и да објаснам зошто сум ваква.
    Можеби овие мои постапки се такви какви што се, затоа што сметам дека оние кои навистина ги сакам си го чувствуваат и си го знаат тоа секогаш, па не морам постојано да трубам колку многу ги сакам, а од време на време да ги потсетам - може.
    Сигурно некому ќе му биде чудно или смешно, ама тоа сум јас.

На starbucks и mims-89 им се допаѓа ова.
  14. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132

Исто како јас ова да сум го напишала :D
    Мислам дека е излишно секојдневното кажување - те сакам ,јас тоа можам и повеќе сакам да го ПОкажувам отколку кажувам !Мислам дека така се губи вредноста на тој збор :^)
    Често на почетокот дури и со дечкото имав недоразбирања заради тоа , но едноставно неможам секој ден да го повторувам тоа , а далеку од тоа дека не го чувствувам .

15. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    Вака како збор..од уста да излезе многу ми е тешко да го кажам..му имам кажано на тато коа беше на операција..на мама коа падна во кома..и на саканиот после 3 месеци врска..иако он уште од 1 месец ми кажа..:)
    a на пишано..го пишувам често..:D

16. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Нели многу ќе речет лесно е, ама не е. Во тоа се уверив денеска. Во кратки црти една моја добра другарка му пиша на дечкото што го сака преубава порака, дека го сака веќе подолго време (значи пораката не беше од типот не можам да живеам без тебе, вени сечам итн.). Толку чекаше и беше возбудена за на крај да и каже јас знаев уживај си, ама јас свиѓам друга! Леле мене ме здоболе. Секоја чест што собра храброст да му каже ама ризикот од одбивање е најстрашен. Мислам дека тоа ги кочи луѓето да си ги искажат чувствата. Не зборувам само за чувства кон спротивниот пол, туку и кон пријатели, роднини.. За едно ТЕ САКАМ треба толку многу храброст..

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Тешко е кога не е од срце. Кога навистина се мисли тогаш не е тешко. На пример, кога тргнав со дечко ми, тој прв ми рече Те Сакам и мене ми беше тешко да му вратам на тоа бидејки не се чувствував така (сеуште). Па избегнував раговор на таа тема, ми беше многу незгодно. Но потоа кога се заљубив и јас веке не ми беше тешко да кажувам. :D

18. hehehe

hehehe Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    58
    На другарките не ми е проблем да им кажам те сакам, но кога е во прашање дечко многу ми е тешко речиси невозможно... До сега го немам употребено тој израз што не значи дека не сум сакала...

На inlovergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
  20. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Па речи си тешко ми е,ама тешко кога не ми е од срце кажано.А кога тоа "Те сакам" го кажувам од срце тогаш немам никаков проблем и го кажувам со преголеми емоции. :$