Пред којзнае колку време сум одговорила дека не сакам брада. Еден ден ми дојде мојов избричен скроз ко бебешки гз у фаца и не можев да го чепнам. Пречуден ми беше. Ама па и не на секого му стои брада на ликот. Има некои ги преферирам без влакно на лице и не излгедаат лошо. Така што моето мислење е поделено
Девојки, дали имате проблеми со брадите? Мене обично ме обожаваат со брада (од онаа 3-4 дена стара до кај 2 недели најчесто ја носам и јово наново), но секогаш кога иде бакнување се жалат дека премногу ги боцка и иритира, дека била многу остра. Ви се случило ли исто? Чаре? Овака треба да одлучувам измеѓу супер кул изглед со брада или страствени бакнежи.
Сакам брада, секси ми е и преубаво и мажествено. Средна големина максимум. Нит да ме боцка нит попска брада да има.
Цврсто влакно имаш. Сум го имала тој проблем со партнер, секогаш ми се иритираше кожата и црвенееше. Решение..да пробаш само со машинка да ја кратиш да не користиш брич? Влакната обично кога се помалечки тогаш боцкаат повеќе и се појаки. Или новиот метод со восок. Но претпоставувам е многу болно. И уште нешто, пробај со некое природно масло, би требало да може да ја омекне колку толку.
@Billy Idol И девојките треба да одлучат. Викаат дека те сакаат со брада и убав си им, а ти се жалат дека боцка. Мора едното
Болката е поголема првите пати ама се согласувам дека не е сеедно, особено ако има многу влакна. Од друга страна депилација на интима ти е уште на поосетливо место, така да кој има храброст може да проба.
@IM.TMKQ , @"Zoki" Баш и со машинка ја кратам за да ја добијам таа 3-4 дена стара секси брада и ја оставам така да расте до две недели, со константно средување со тример и бричење само на (дел од) вратот со брич и на тоа се жалат. И по 2 недели пак јово-наново со машинката. А кога ќе ја скратам со брич го немаат тој проблем со иритирање и црвенило на кожата, ама па ептен имам така бејбифејс и губам на лепота. Восок не би, фала. Последно направив компромис со тоа што ги скратив мустаќите скроз со брич, а другото го оставив. Така беше поарно. Ама пак... @Ostaveniot , девојките гласаа за брада, кога се далеку од мене.