Поубав ми е со брада, ама кога ме бакнува цела се 'лупам' на носот и околу устата од иритација. А без брада ми е мазен, немам мака со лицето, ама ми е подетинест...Значи и сакам и не сакам..Крајот не ми се најдува хаха..
Да ви дадам краток апдејт на ситуацијата. Го послушав советот на @IM.TMKQ и земав сенсилис масло, ама од бадем. Ми рекоа тоа подобро ќе било за намената. И еве го користам недела дена отприлика по еднаш на ден, по бањање (тогаш и најчесто се бричам или средувам брада, а сега ја пуштив да расте и само си ја тримувам) со нанесување на брадата и меко триење до...додека се осеќа дека не е впиено. Ефекти, има, се осеќа малку помека брадата, е сега колку не знам, пошто нема со кого да тестирам.
Дури да се појави личноста за тестирање има свилена да ја направиш. Мило ми е што ти помогна. Со редовна употреба мислам дека ќе има добар ефект.
Јас дечко ми го запознав со брада и никогаш не го имам видено избричен Еднаш ми се појави на работа со премногу кратка брада и јас не го ни препознав, си стоеше така неколку минути и виде - не виде, мораше да ми викне за да го приметам Сега брадата му е далеку погуста и подолга. Едно време му беше премногу сува и ме боцкаше, цело лице ми се иритираше. Почна да користи кокосово масло и навистина сега брадата му е премека, не ни се осеќа дека има брада. Во секој случај, гласам ЗА брада ама зависи на кого. Според мене не им стои на сите.
Ја обожавам брадата кај сопругот, онака средена, истримана, па нашлакана со масла и гелови... Ем нежна, ем преубаво ми мириса, ем пресески. Нема да си простам што првите години сакав да е постојано бричен, за да не ми го иритира смета лицето, зашто и онака тоа е само 3-4 дена дур да потпркне. Глобално земено брадата индивидуално (не) ми се допаѓа кај мажите. На некои не им стои брада воопшто, на некои кратка, на некои долга им стои предобро. Едино што мразам е запуштена и несредувана брада, пошто реално си бара доста хигиена и тинтрење.
И он повеќе се бендисува со брада ама сеа поради работата си ја скрати. Јас па можеби кога го запознав со брада беше и сега така ми е посимпатичен. Сега изгледа за едно 5 години помлад
Личноста конечно се појави, и ја тестираше. Резултатите од тестот ќе бидат накнадно напишани од тестерот.
Мала брада боцка, не сакам кај мм, најубав е со подолгичка. Сега додуша повеќе го шлака син му него мене, беби се исфрла нежно кожиче има.