1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали ви се смачило од сè?

Дискусија во 'Психологија' започната од Tanjamm, 6 октомври 2016.

1. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    33.829
    Да,секој ден ми е смачено од се'.
    па коќе го кажам ова уште па ми се смеат и не ми верваат,како така млада си,тропам зелени демек

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
  3. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    5.563
    На моменти да..

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.954
    Од жешково богами ми се смачи.
    А тек доаѓа пеколот:(
    :@

5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    9.634
    Не од се, "само" од лудачково мк општество.

На Ljubova, Guns N` Roses, GirlLove и 5 други им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Мене искрено ми се единствено смачено само од тоа што многу пати се плашам за безвезни работи,непотребни.Мислам повеќе одколку што треба а знам дека има некој кој се грижи за нас....

На MarijaMi90, GirlLove, Suhan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.400
    Допаѓања:
    22.645
    Се случува, обично кога сум ненаспана и исцрпена...па знам да кажам ми се смачи...
    Ама ми поминува..

На Peanut Butter и Ivanna23. им се допаѓа ова.
  8. Istata od vcera

Istata od vcera Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    130
    Znam deka lekot za 'se mi e smaceno' e vo nas samite ,vo nacinot na gledanje na nestata,ne tezi situacijata ili lugeto tuku nasiot um,perspektivata niz koja gledame a sme nesvesni za toa..prost primer eve kako devojka koa sum vo pms ili ciklus ili pak tazna ili nervozna,mnogu porazlicno ponegativno gledam na nekoi raboti za koi koga sum vo dobar mood ne se zamaram nitu najmalku i sum svatila deka teskoto i ubavoto se vo mene, okolinata e istata nasiot um i dava razlicen oblik zavisno od toa sto go nosime vo sebe

На MarijaMi90 и Suhan им се допаѓа ова.
  9. Suhan

Suhan Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    660
    Bas taka..ke se nadovrzam..kako rekol bog kako na neboto taka i na zemjata ..znaci kako ni e vo glavata taka ni e vo zivotot.

На Istata od vcera, SnowWhite8 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  10. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    657
    Мислам дека не постои човек што го нема почувствувано ова. Некој се бори и го надминува моментот а некој запаѓа во депресија....

На Istata od vcera и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    12.112
    Единствено од што ми е смачено е овие вируси кои не пеплосаа, стравот што ни го насадија, психа што ни пореметија :@
    Смачено ми е секој ден да слушам за починати личности од лудаци кои што брзо возат
    Смачено ми е да слушам што млади починуваат, млади што се болни, стари што се сами ;(
    Сево ова погоре ме измори и ме направи страшливец во коски.
    Секоја прочитана црна хроника ми предизвикува страв и паничен напад, иако не ја знам личноста тоа е нечие дете, мајка, татко, брат, почнува срце да ми лупа и едвај се смирувам.
    Избришав се од социјални мрежи што пренесува информации и не сакам и неможам повеќе да читам лоши работи :u:
    Понекогаш се прашувам дали сум нормална :(

На FridaodaMk, SnowWhite8 и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  12. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    453
    На моменти да. Ми доаѓа така да си се исплачам од што ми е доста од се.. Но кога ќе размислам потоа не вредело, пошто ако на мои неполни 18 години ми е смачено од се што ќе кажам понатака. Се е до мислите.

13. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    20.115
    И мене, особено од тие со колите. Да, најдобро е да не читаш, да не отвараш тиме.мк, на фб да ги отследиш таквите страни, па и на форумов да ограничиш што читаш.

Инаку, чувството на се ми е смачено мислам дека нема некој што не го доживеал. Но, кога трае мн долго и е мн изразено може да е знак за депресија.

Во моментов не ми е се смачено, напротив. Иако од една конкретна работа ми е малку смачено, ама тоа е мојот пат, морам да го изодам за да созреам во животот и да бидам посреќна во иднина. За мене е едно, за некој друг е друго. Кога се ви е смачено обидете се да си ги наброите сите убави работи кои ги имате, а ги земате здраво за готово.

На пример денес слушнав многу убави, долгоочекувани вести, за кои секако очекував и се надевав да се такви. И некако обично ја примив информацијата. Во тие моменти си замислувам како ќе беше ако не дај боже беше обратната ситуација. И тогаш сфаќам колку треба да сум благодарна за тоа. Мн луѓе би дале се да имаат нешто што имате вие. Препознајте ги вашите благодети и радувајте им се.

На sonuvana и anggell им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.262
    Допаѓања:
    12.112
    Мислам дека сме на врвот во лошо возење и мали казни за ваквото возење. Колку луге починаа од несовесни на пешачки премин, лута сум и огорчена што државата нема никаков ред.
    Се ми е избришано од ваквите портали, и денес листајки на фб во една релаксирачка група, видов каде беа објавиле за почината млада мајка на пешачки премин. СЕ СТРЕСОВ! Не можам после со саати да си приберам психата, од толку вакви лоши настани кои мислам најмногу кај нас ги има ми доага да се отселам со семејството :(

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    20.115
    Да, знам, мислам дека и на форумов пишуваа за нејзе. И мене мн ме потресе дента кога прочитав. Се што наброја и плус патиштата се мн лоши и бесните коли едноставно не се создадени за македонскиве патишта. Ваљда што, во град какви и да се патиштата, мора да се придржува човек до ограничувањето.

Луѓето мн се бунат за малите казни, но проблемот е во законот. Казните се тие, така се пропишани во законот и затоа не се строги. И јас сметам дека дефинитивно треба да се сменат, да бидат мн поголеми, особено кога причината за несреќата не е нешто што навистина не можело да се спречи, туку баш непочитување на правила, пребрзо возење, возење пијан итн.

Па уште и бегаат од местото.

Инаку нема гаранција каде и да живееме. Да, кај нас е мн полошо за овие работи, само сакам да ти кажам дека не треба да се оптоваруваш со такви стравови за иднината. Немаме над се контрола. Затоа минимизирај ги сите тие информации и тоа е. Кога може да помогнеме за некого со нешто, макар и мала донација, ќе се помогне. Но, кога не може ништо да се направи за изгубениот живот, само си ја јадиш ти душата и се полниш со стравови. Сечи побрзо, тешко е така.

Едино што ми текнува е да се побуни народот за казните, ама баш да реагира, не само да си зборуваат луѓето меѓу себе, зошто стварно нема смисла вака.

16. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.361
    Допаѓања:
    9.320
    Мене пред неколку години ми се смачи од таквото форсирање на црната хроника по вестите на тв и на интернет. Тоа е читано, тоа предизвикува внимание и го ставаат како ударна вест. Одлучив да не бидам пасивен конзумер, туку да бирам свесно што е вредно за моето време. Информираност колку што е неопходна, ако е нешто што мене лично ме засега, во спротивно, не мора да ме замара. И престанав да гледам такви тв канали и да читам такви работи и намерно ги избегнував сензационализмите. И тогаш маж ми почна да ми ги пречитува на глас таквите вести од портали, секојдневно скоро. И тоа во ненајавени моменти кога одмарам, кога најмалку мислам на такви работи, згора на тоа и тој видно шокиран од нив. Се потресував. На крај, со фино го замолив да не ми ги чита веќе на глас, дека ме вознемируваат.
    Лоши работи се случуваат цело време, некаде на светов. И тоа треба да се прифати дека е така, но истовремено не мора да водам евиденција за секоја од нив. Немора ни да знам за нив. Светот не е само тоа, тоа не е целата реалност.

На MarijaMi90 и anggell им се допаѓа ова.
  17. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.361
    Допаѓања:
    9.320
    Ми се смачува некогаш од се, ми иде се да отерам у ...ама научив да не реагирам во револт, туку да ги оставам така работите, да помине малку време. :D
    И порано или подоцна, оп, ќе се случи нешто позитивно и расположението ќе ми се подобри или ќе ми се смени перспективата на нештата! :D:D;D

На Istata od vcera му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.354
    Да, смачено ми е од се моментално.

19. TheX

TheX Активен член