Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали во бирањето партнер преовладува емоцијата или материјалниот интерес?

Дискусија во 'Врски' започната од Idedemja, 31 јули 2020.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Секој сам си одлучува во каква врска ќе биде.
    И тоа: "материјалното мене не ми е битно, најбитна е љубовта", извини вака ама од љубов не се живее, во некој имагинарен и розев свет да, ама во реалноста не е така.
    Затоа што во еден однос, дали е брак или врска најголемите проблеми и расправии излегуваат поради немање пари.

На goldenjanuary, IvvaNeo и SnowDOG им се допаѓа ова.
  2. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    90
    Pa zatoa rabotat i se trudat dvete strani za ljubov malku treba. Se e predizvik od okolu ako dovede do kavga za materijalni stvari togash ne vredi seta zaednica primer i moive baba i dedo bile siromashni koga se zele i se na dogovor se rabotelo poleka, a ako nekoj si bara podvizhen bankomat togash neka si brka takov film, a nie ,,vo rozov svet,, kje si bideme imaginarni brkateli na ljubovta po plafon oti se drugo ima prednost.

На A Girl ^_^, Realist1, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Хахахха, колку само ќе ти се промени ова размислување за неколку години.
    До тогаш уживај во овој розов свет во кои што си.

4. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    90
    Ti blagodaram na mislenjeto fokusirana sum na sebe da rabotam oti razmisliv na temava za da zhiveam vo realen svet a ne vo uloga na sponzorusha, me motiviraat vakvi raboti da bideme promenata shto svetot saka da ja vidi a ne partnerot da e kreditna kartica za megju gradi drzhenje.

На A Girl ^_^, Realist1 и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    7.733
    Од моја гледна точка и мојот избор што го направив - материјалниот интерес влијаеше 0%.

Се водев од емоции, и разум. :D
    Ако не се поврзам емотивно, не чувствувам ништо што ме привлекува психички, тогаш џабе е се.
    Ми беше ептен важно покрај тоа што има емоции силни, да бидам сигурна дека партнерот е паметен, интелигентен и амбициозен. Кога знам дека ги поседува тие особини, бев сигурна дека заедно ќе можеме сите цели да ги исполниме.

Јас и мм (тогаш дечко, 13 години сме заедно) почнавме како дечишта. Тој при крај на факс, јас средно. Што имавме од материјално - круши зелени хаха. :D На одмори во Охрид, со автобуси. Романтични вечери по дома. Јадење надвор ептен ретко, скапо ни беше. Колку пати одевме на Шутка, Бит Пазар за алишта да најдеме поефтини, да штедеме за одмор.

Ама со тек на време, заедно до каде стасавме, дури не ми се верува. Да се врати времето, пак истото би го одбрала. Станови, коли, одмори каде сакаме, каква облека сакаме - ништо материјално не ни фали сега. Се' што имаме до денар, и кров над глава, сами буквално си стекнавме се'.

Ништо материјално не може да ја смени среќата, љубовта, душевниот мир и исполнетоста кога си со некој кој го сакаш заради вистинските причини. А со взаемно разбирање и планирање, материјалното се стекнува. И послатко е кога сте стекнале заедно. Кога ќе ме гушне и бакне, енергијата која ми поминува низ телото, за ништо материјално не би ја заменила.

На Isabel, Amellie13, L.i.n.a.a и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    90
    Za toa i velev draga moja me raduva da vidam nekoja shto razmisluva na moj stil iako sum do pola na tvoevo pak na toj nachin i funkcionira

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    35.150
    Џабе материјалното ако партнерот не ве почитува.
    Точно дека само од љубов не се живее, ама се додека и двајцата партнери се здрави и способни се да работат ќе си стекнат се што сакаат.
    Јас за мене си кажувам дека не можам да бидам со некој од интерес.
    Кога има љубов и слога, ќе има за се, џабе многу пари ако партнерите се расправаат постојано и немаат љубов и емоции.

На Cka, Anaroz1, SnowDOG и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Wolfie Girl

Wolfie Girl Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    394
    Кај мене преовладува емоцијата бидејќи сметам дека парите се минлива работа денес ги имаш утре ги немаш.

9. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Значи ти стапи во брак заради материјални причини?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.105
    Да.

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.783
    Допаѓања:
    19.610
    Поштовам што си искрена и се, мажот ти знае отприлика за ова? :)

Мене пример ако знам некоја дека е материјално со некого, што има да понуди таа, освен вагина?

На Its_me и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  12. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Комбинација

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.783
    Допаѓања:
    19.610
    Не знам дали имам пишано овде ама отсекогаш го мислам истото, па и сега ќе го повторам.

Кај партнерка гледам само да е ок, и да не ме материјалистка дури и мене да ме искористи. Лично од себе тргам ако не сум станбен, финансиски и со работа осигуран не би стапил во врска/брак. Сепак таа треба кај мене да дојди и слично да живее во краен случај па веќе сум осигуран да речам.. Е сеа после то заеднички би средувале поправале или целеле кон поголема амбиција... Така да... не ми менува ако е посиромашна од мене. :)

14. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    5.307
    При бирањето партнер треба да преовладува разумот. Разумен човек знае да избере партнер што го сака и почитува и со кој ги дели истите животни вредности. Исто се гледа дали човек има амбиција за стекнување и колку е вреден, а не колку моментално има. Парите од мама и тато се трошат брзо, поготово од џаболебари кои се добиле на тацна.

На LiquidLuna, Anyshka, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    3.882
    Утре ако маж ти банкротира да речеме еве животот е тркало не се знае кај може да не однесе, му удираш клоца и бараш друг кој е исто добар материјално? А сега додека си со него ако најдеш некој материјално поголем ќе го оставиш?
    Браво бе, со ова се раѓаш или го добиваш од перење мозок по социјални мрежи не ми е јасно само

На Amellie13, LiquidLuna, Wideperpetual и 5 други им се допаѓа ова.
  16. жули

жули Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    76
    Филозовски одговор би бил:...комбинирано...поетски одговор би бил: емоции...и практичен одговор би бил: преовладува материјалното, маж ако не е амбициозен и не носи мн повеќе пари..тогаш мн едноставно тоа не е маж...што друго им преостанува на мажите м? Ако нема жени..тоа Сп**** може само на камен да ја фрлат...а додека жената носи живот ..поколенија..па уште и работиме..и после ќе избере некоја некој Голтар ем голо ем боде..па овде на форум ќе се жалат.

17. жули

жули Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    76
    "Дете" не се секирај таа си ужива со успешен маж..а ти оди напрај пари па да можиш да банкротираш...хахахахах тој нема пари па пиши овде шо би било ако бо било...греој

На goldenjanuary му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    3.882
    Ич не се секирам, ја на такви не му давам ни до мене да застанат да прашат нешто не па да делам шо имам со неа. Незнам кој е грев

На Feniksgirl, tinkerbell22, Just.do.it и 3 други им се допаѓа ова.
  19. жули

жули Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    76
    Хахахахахаа лелее барал да не е материјалистка да го искористи хахахахахахаха...а пишиш немал стан ниту осигуран...абе шо да искористи од тебе бе чоек м? Хахахххха

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    3.882
    ако имам пари и ако ми треба спонзоруша ќе си платам ќе си завршам работа и ќе си оди, а не да ме јаде цел живот хахаха а бе крлежи колку сакаш за на готово хаха па и гревој вика хаха

На Just.do.it и Anyshka им се допаѓа ова.