Дали во бирањето партнер преовладува емоцијата или материјалниот интерес?

Discussion in 'Врски' started by Idedemja, Jul 31, 2020.

1. Hisha

Hisha Популарен член

Ова ти што збориш сосема друго од она што јад го зборам. Има разни момци со разни професии кои сами си заработиле и бараат некоја која ќе им е на ниво, и обратно. Секакви приказни има ,има и позитивни од она што го пиша. Има имот има се бара нормална а не некоја која ќе го цеди, и обратно…

жули and EmporioIvankov like this.
  2. Hisha

Hisha Популарен член

Ми менува, но не во тој аспект кој сите го тупите, и ја сфаќате што сакам да кажам.
    Најди бе брат со среќа нека ти е

Snowflake97 and SummerGirl like this.
  3. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

А во кој аспект те молам објасни ми?

Just.do.it and eliesaab like this.
  4. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Не да гледаш колку пари имаат родителите на жена ти туку да видиш ти дали ќе можеш да и овозможиш толку колку што имала дури и повеќе. Нормално дека ни побогатиот ни посиромашниот немаат пониска морална вредност. Сепак сметам дека треба да се најде партнер приближно со иста финаскиска состојба, за да не биде на крај едниот да биде паразит и да го цица другиот.

Feminka22 and SummerGirl like this.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Епа ситуацијата е следна, ќе почнат да се гледаат двајца, тој да испадне шик, ако заработува 30.000 ќе кажува дека зема дупло, демек богат, таа јадната, ако зема плата од 24.000 ќе кажува дека е над 30.000, и кога ќе се земат, ќе немаат што да јадат со тие плати, оти се малце пари и ќе почнат да си копаат очи, развод, уништени деца, пропаст.

Дали забележувате дека машки што се во странство на печалба веднаш наоѓаат девојки овдека, иако таму се со месеци? Па чист материјализам.

Дури имам видено случај каде жена се секира оти идната снаа завршила историја на уметност, што ќе правела, немало работа за таа струка, а на роднините снаата имала медицински, и ординација си отворила, очи и паѓаат од завист, а финава снаа се вери со синот и си постави услов, да земат кредит и стан посебно инаку никаков брак. Класични уцени и материјализам до степен на болест.

@EmporioIvankov син си на бизнисмени?

Mumoftwo30, bad girl18 and eliesaab like this.
  6. Hisha

Hisha Популарен член

Личен избор, сигурност, иднина искуство…

Snowflake97 and Adidas888 like this.
  7. EmporioIvankov

Ама не е паразитизам ако едниот е значајно побогат од другиот. Еве тргнувајќи од себе, ако најдам посиромашна жена, нема никогаш да го направам тоа да биде “паразитизам“. Едноставно се е наше, нема мое и твое. Ако најдам побогата од мене, ухуу, пак нема да е паразитизам затоа што јас лично пари не трошам. Немам такви тенденции. До сега најмногу пари имам потрошено на уметнички слики, ама тоа е повеќе во дел на инвестиција него што е во дел на фрлање пари.
    Да? Ама грото од богатството е наследно.
    Секој избор е личен избор сем ако некој не го прави за тебе, сигурност да, во ред, до некаде, ама никој не ти гарантира дека азното ќе биде тука.
    Мене општо муабетот ми е дека примарно е каков е човек карактерно, затоа што ако земеш размазено синче на богати родители, и сите пари на светот нема да ви стигнат оти ќе ги поебе.
    Еве јас лично знам голтари, што од ништо направиле нешто затоа што се такви по природа, амбициозни, одмерени и работливи.

Но во ред, твое си е.

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Исто ко ,,учи за да не се мачиш,, ама ич не е исто.Учи значи преземаш одговорност за утре трудот да ти биде повеќе платен. Мажи се ќерко за богат значи - лежи лебу,.
    Ако е тоа од родителите настрана, кој капитал го има направено млад човек сам?

Јас во широк лак сум избегнувала такви ликови, размазен син на богати родители, јер освен его трип ништо друго не сум видела. А со его трипот идат многу бељи.
    Човек или е вреден, одговорен, амбициозен и можете да се разберете, или не. И тоа е единственото нешто што е битно кога бираш животен партнер. Животот е непредвидлив и скап, а туѓи пари многу брзо се трошат.

Ena05, Feminka22, Snowflake97 and 6 others like this.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Ја познавам луѓе кои со своите професии направиле бум заедно со своите партнери, ем ја разгалуваат ем уште посилно се борат заедно џа да направат најубав живот.
    И не сфаќам што ако е наследено?! Дека некои немаат па љубоморат, ама сеа тоа е животот. Некои имале и наследиле, поштено заработено од нивните родители за да децата …

10. Amore123

Amore123 Истакнат член

Баш така.
    И јас не знам што толку е чудно овде.

Snowflake97, Hisha and Harley Quinn like this.
  11. EmporioIvankov

Абе не за љубомора или нешто слично, туку генерално син-единец е најразмазеното чудо на светот и сум имал лика и прилика да знам неколку такви и повеќе од лично. На кратко, не сум фан иако спаѓам и јас во клубот. Нивото на емпатија што можеш да ја очекуваш од син-единец на богати родители сведи ја на нула.
    Различен пат до богатство кажува многу. Јас лично преферирам кога некој или сам се изградил, или па надоградил на тоа што правеле неговите, не сум фан на пари на тацна, мислам дека ја губат поентата. Затоа и толку многу богати пријатели кои ги знам имаат забегано, кој по дрога, кој по жени, кој по мажи и остали работи. И никогаш, ништо, не е доволно, секогаш се брка ново искуство и нова возбуда, ко наркомани само на појако пуштени.

Amore123, Gosh, Tinaaa and 5 others like this.
  12. Realist1

Realist1 Популарен член

Да остане тука дека еднаш се согласив со тања!

Mumoftwo30, eliesaab and Tanjamm like this.
  13. жули

жули Истакнат член

Темата е: читај убаво.
    Има емоција, НО ПРЕОВЛАДУВА МАТЕРИЈАЛНИОТ ИНТЕРЕС ВО ИЗБОРОТ НА ПАРТНЕР.
    Ама некои Темата ја разбираат како што им одговара и главно од љубомора ќе пукни македончето.. оти зело паразитче за маж и ќе го правда овде..
    Само маж именувам..оти не познавам жена паразит.
    Ми иди 10 точки да удрам.

Adidas888, Hisha and Snowflake97 like this.
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Жули бе душо хаха ако се нервираш знам една жена од кавадарци и даваш 300 денари и таа се нервира за тебе една недела. Ако си за да барам бројче…

Anyshka, Stark and жули like this.
  15. жули

жули Истакнат член

Хахахаха ме изнасмеја ..и ајде признај, биди реален хахахха

Realist1 likes this.
  16. Realist1

Realist1 Популарен член

Реален сум де затоа и никот ми е реалист хаха, поентата не е да земеш некој и да не мрднете у шупа да живеете. Поентата моја е двајцата да створат капитал заедно. Е сеа некој ако може да најде веќе богат партнер кој нема да му го презборува тоа шо тој е богат и нема да го третира ко предмет тоа е друга работа. Ама да не се лажеме богат партнер- 99 посто трпат и ќутат додека тој си прае ќеиф и останато.
    На крајот на денот најбитно е тебе како ти е убаво и како те исполнува тој шо е до тебе.
    На пример еве џабе му се парите ако не те насмее :)

eliesaab, жули and Milaaaaaaaaaa like this.
  17. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас се омажив за стан, и за мачка гратис :emo:
    @Anaroz1 :D

Сеа озбилно; Материјалното сигурно е битно, ама не може да биде пресудно.
    Кога го бирав мм, не знаев дека има свој стан - мислев дека е под кирија. Кога ме викна кај него да живеам, тоа значеше да оставам работно место во друг град. Олеснителна околност е тоа што нема да сме под кирија - секако. Дали ќе се преселев ако ќе бевме под кирија - да, ама ќе значеше да трчам одма да барам друга работа.
    Е кола немаше, сама си донесов :D

Тоа што немам свој стан воопшто не ме плаши, доволно сум способна финансиски да излезам уште вечер под кирија додека се снајдам.
    Ама двајцата работиме за заеднички втор стан/викендица/желби :D

Така што, побитно ми е тоа што колку и да сме добри материјално, се работи за повеќе. Не дремеме и двајцата затоа што имаме.

Веројатно од емоција го одбрав, од разум го земав за маж, и од материјален интерес нема да го разведам :D < Шала последново, да се потенцира :bandit:

Biljarkata, Stark, Amore123 and 2 others like this.
  18. EmporioIvankov

Толку е лоша состојбата со живеалиштата што имање на стан го рачунаме за материјален интерес а не основна потреба.

19. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јебеш му матер, тоа е. На 23 ко се мажев, фреш аут оф скул, или тате или од маж стан :D Тате немаше да ми даде, па.. 8)

Realist1 and EmporioIvankov like this.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Ај малку поезија

„Реки од материјализам течат низ Македонија
    во нив се капеме сите
    а наивност и чест глумиме пред светот
    огледалото дома сме го заборавиле
    се огледуваме во долари и евра
    Господе прости ни
    луксузот е сладок како мед“.

Ете за секунда ја смислив, не е совршена, ама може да помине.

eliesaab likes this.