Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали во бирањето партнер преовладува емоцијата или материјалниот интерес?

Дискусија во 'Врски' започната од Idedemja, 31 јули 2020.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    12.412
    Времето се смени пријателе, тоа што порано мажите барале од жените да седат дома и да чуваат деца, сега истото жените го бараат од мажите.. Еве мене ми одговара да оформам семејство и еден од нас да биде повеќе посветен на одгледување на децата, а тоа да не сум јас, бидејќи јас имам други амбиции во животот.

На Deus ex mahina и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    253
    Мислам дека фората на формирање на брачна заедница и фамилија е делење подеднакво на обврските, грижење подеднакво за децата и слично. Исто како и ти, така сигурно и сопругот ќе ти има негови лични амбиции. Ако под амбиции подразбираш некое твое хоби, тогаш сигурно ќе имате слободно време за себе (нели со договор на партнерот кој кога), а ако пподразбираш бркање кариера тогаш можеби и брачен живот не е за тебе. Мислам дека мажот ќе сака да си ја гледа дома жена си и да поминува време со неа, а исто така и децата ќе си ја бараат мајка си.

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    179.031
    Еве не знам, што е скоро секому потребно- водоводџија, електричар, плочкар, намештајџија (како и да се вика:tmi:)...

4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.299
    Допаѓања:
    21.812
    Тоа се исплаќа само да имаш школо за тоа и да работиш во фирма за таа намена.
    Самопрогласените водоводџии и електричари баш и не ваѓаат некоја пара. Народот нема пари и не го бараат најдобриот туку најефтиниот. Да не зборам па колку ги лажат за пари, утре ќе ти дадам, другата недела ќе ти дадам.... и никад нема да ги видат тие пари. Или се ценкаат за уште помалку.
    А во помалите места па.... тоа слободно може хоби да се нарече а не работа.

5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Аааахаха не се согласувам, овде се богати. Као работат у водовод плус приватно, исто и електричар дерат а се фул зафатени. Кеш нормално одма..

На BlackNight, Angie1432 и Ajronmen им се допаѓа ова.
  6. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Вадат вадат и тоа како.Сега се е во парите.Треба да си наивен да не ти платат.

Со пари љубов се купува.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.299
    Допаѓања:
    21.812
    Па може во Ск.
    Во помалите места е катастрофа. Во град со едвај 10 000 жители, има можеби над 100 електричари, водоводџии итн. и луѓето го бараат најефтиниот.
    Едино да начекат добра работа, да прават тоа низ цела куќа или зграда.
    Ама за една расипана чешма, не се исплаќа.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    179.031
    Па сега, за школо збориме. А ако е амбициозен и во поголем град нека се пресели. И во Немачка ако треба.
    Те разбирам што сакаш да кажеш, не се зависи секогаш од нас, ама па ај да се откажеме сите пред било што, оти може да не успее. Нема врска со материјално, со карактерно има врска.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.299
    Допаѓања:
    21.812
    Абе кажав, тоа можеби во Ск или поголемите градови, а во помалите не. Можеби два тројца тамо вадат од тоа пари ама другите не.
    На една другарка маж и беше електричар а она работи во оранжерии. Денес има работа, утре нема. Виде човекот дека не му стигаат и он отиде во оранжериите да работи.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.299
    Допаѓања:
    21.812
    Епа амбициозен и паметен маж ќе направи шо ќе направи, ама ќе успее.
    Ама не се сите такви.
    Исро е и со жените. Паметна и амбициозна жена се ќе направи да успее. Која ќе работи, која ќе се мажи за пари.... и под мажење за пари не зборам за да се мажи и цел живот на неговата цицка да живее туку да го искористи тоа во нејзина полза, да си отвори нејзин бизнис, или да вложи во нешто за да има и она нејзин приход. Ама пак ќе кажам, тоа е одлика на паметен и амбициозен човек.

На SummerGirl, Snowflake97, Trexane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    179.031
    Кој ќе се мажи за пари-малечката невеста ли?:D
    Жена, ради природата на жена, еден период во животот најверојатно ќе зависи од парите на тој маж. Ама зошто да се мажи за пари, зошто тој да вложува во нејзин бизнис, зошто тој да и купи стан за рентање? Зошто да го искористи? Мислам многу пасивна улога е тоа, а жените се (пак ради природата) многу поголеми борци од мажите, многу поспособни од тоа пасивното ,,искористување,,.

На Deus ex mahina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.299
    Допаѓања:
    21.812
    А зошто е тоа искористување ако она остане со него? Зошто да не и помогне он на жена си?
    И како шо кажавме, не сме сите исти, ни мажи ни жени, ако некој сака да живее во шупа и да рмба од 8 до 4 во фабрика, некој не го сака тоа и ќе бара полесен начин да стигне до својата цел.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    267
    Амин сестро

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.888
    Допаѓања:
    179.031
    Па ти пиша да го искористи, затоа е во наводници.
    Ниту сите живееме во шупа, ниту рмбаме во фабрика, затоа што не сме избрале материјална корист. Сме избрале вредни и умни партнери, кои не третираат како рамноправни, а не потчинети. Ко ќе сретнеш некој навистина богат, ќе ми го разбереш ставот.

Инаку, перспективата што значи богатсво најубаво ја објасни Емпирио ( еве, да се пише, дека на оваа тема се сложуваме:D)
    И ова:doh:

На јolene, LiquidLuna и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.299
    Допаѓања:
    21.812
    Не сме сите исти Билјарке, џабе ќе се објаснуваме. :D
    Немаме сите исти желби.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.368
    Допаѓања:
    11.988
    Никогаш не сум ги гледала лиѓето низ призмата на парите. Мене ми е поважно да работи, да е вреден и чесен, да не е мрзлив, коцкар, да има пороци. Никогаш не сум очекувала дека јас треба да одам на негов имот, или тој да има кола да ме вози. Кој колку има, не е страшно ако јас имам нешто повеќе од него, кола, стан.. И да, не се живее од љубов, но кога сте компатибилни, сакате да створите нешто, работите, ќе успеете. Не ми има смисла мажот да работи и да ме издржува, да плаќа сметки, да ме вози и да има негов стан. Не сум паразит ниту неспособна. Заедно се успева во се, ако се има цел и амбиција, така да никогаш не преовладувал материјалниот интерес кај мене ниту ќе преовладува

Последна измена: 18 септември 2024
    На Kati428, NPN, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Можеби не кај тебе, но кај другиве не верувам.Малце се и кај мажите, да не биде генерализирање.

Многу е малку застапена љубовта отколку материјалното кај партнерот.А, треба да биде обратно.

18. Kati428

Kati428 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    148
    Iskreno?Kaj mene preovladuvaat custvata.Za finansiakiot del i ne se zamaram bas.Ke raboti toj,ke rabotam jas,so razbiranje i sloga so se ke se izborime.Dzabe mu se site vili,koli,jahti,brendirana obleka ako e skapan vo dusata.Los,cicija,nasilen,zenkar,kockar,narkoman..Nekoj ke bide so vakva licnost samo da moze da se fali kakov luksuz ima.
    Ama site sme razlicni i so razlicni stavovi.
    Parite se prolazna rabota.Denes si na vrv,pa odednas se da izgubis.Bidi covek pred se.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Unikat_1

Unikat_1 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2024
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Емоција , љубов!

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    16.241
    Љубов, емоција, почит ако го има тоа се можете заедно да постигнете од нула.

На Stark, Unikat_1, Willbeokay и 1 друга личност им се допаѓа ова.