Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали во бирањето партнер преовладува емоцијата или материјалниот интерес?

Дискусија во 'Врски' започната од Idedemja, 31 јули 2020.

1. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Зборуваме конкретно за бирање партнер и сингл луѓе. Со годините опаѓаат критериумите, а и можноста за избор драстично се смалува. Не велат залудно старите: „Се во свое време“!

Затоа со годините доаѓа и „дај што даш“. Неизбежна фаза на повеќето, кои си ги газат 30те.

На ImePrezime му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.858
    Зависи од човек до човек. Мене ич не ме плаши останување сам во живот или наоѓање партнер на 40+. Сигурно нема со првиот слободен да се мажам ако сум сингл после 35. Немам намера да живеам форсиран живот, зошто во моментот немало соодветна прилика.

На eliesaab, BloodElf и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Да, така е неизбежна фаза на повеќето кои си ги газат 30тите и чарето го наоѓаат во дај што даш од 18ка, забременувај и колај работа:)

4. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Конкретно зборувам за личности, кои имаат силна желба за брак и деца. Нормално дека тебе нема да те плаши, затоа што немаш желба за брак и деца, но тие што имаат и те како им значат годините.

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Дефинитивно емоционално

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    12.651
    Не би била со некој само поради материјалното. Сакам хармоничен однос, и не се плашам дури и ако газат годините. Но, има многу кои се во агонија, затоа што немаат партнер, па спуштаат критериуми до бесвест. Сакам да сме компатибилни, вработени, и да имаме некоја златна средина, просечен живот.

На eliesaab и Idedemja им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.858
    Деца можеш и без брак да имаш. И без партнер. И зависи дали сакаш биолошко дете или не.

На WildMk и Tanjamm им се допаѓа ова.
  8. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Можеш, но колку е тоа психички здраво. Секое дете сака двајца родители. Пак ќе кажам, ти зборуваш од твоја перспектива, а јас зборувам од перспектива на девојки што сакаат партнер и дете покрај себе, а тие се најголем процент.

9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.239
    Допаѓања:
    27.858
    Деца од самохрани родители се психички нездрави? Се читаш ти?

На Bezimenka90, candy.cane и WildMk им се допаѓа ова.
  10. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Не реков дека се психички нездрави, туку секогаш и секаде им фали присуството на едниот родител и остава емоционална празнина.

На Leat, ImePrezime, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    12.479
    Подобро да е со еден родител самохран, отколку да расне со мајка и татко во дисфункционално семејство.

На glosipgirl, Bezimenka90, BloodElf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.960
    Допаѓања:
    12.651
    Aма ако се водиме по правило дај шта даш, тоа нема да биде функционално семејство.

Знам девојка која не сакаше да живее со свекор и свеква, не сакаше в село, па по 3-4 години, дај шта даш, прифати се, и беше пресреќна за почеток. Сега е во очај. Значи брак со сила не е решение. Ако ти трпиш и прифаќаш се, а некој не прифаќа твое ништо, како тоа ќе бидат среќно семејство? Тоа е како народната „ се мажела мома да не седи дома“.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.060
    Допаѓања:
    36.104
    Самохрани родители не се само разведените. Има некои што гледаат дете "без татко". И тоа дете се осеќа многу неубаво и целото е во прашалници зошто татко му не го признал. Честа појава е жени да најдат некој богаташ и да забременат од него мислејќи дека ќе се обезбедат за цел живот.....и неретко остануваат со прстот во уста. Во денешно време голем удел има и материјалното.

14. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Секое дете сака двајца родители кои се финкционални во заедница, се сакаат и споделуваат љубов со детето. Може и еден родител да го одгледува детето и да му пружа повеќе љубов, нега и воспитување отколку тие двајца во брак ради реда, колку да се остварат како родители, да не ги газат годините и што ти ја знам таму, што ми се грози да го помислам како причина за брак, а не па да го пишувам.

На candy.cane, BloodElf и Celltica им се допаѓа ова.
  15. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Според мене многу често се романтизира тоа почнување од нула, мачење со години и постигнување нешто со партнер.
    Јас на пример најмногу претпочитам работење на себе, постигнување одредени цели и барање на партнер според одредени критериуми што ви одговараат на вашиот карактер и животен стил. Сосема е во ред секој да има различни преференци и критериуми дури и ако не се социјално прифатени.

На Bezimenka90, candy.cane, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    И јас мислам дека многу роматично да не пишам наивно се гледа на почнување од нула. Па прваче во школо кога идеш ти полнат ранчето од дома со книги, моливи, тетратки, па ужинка да ти се најде, парички нешто ова-она, не па заеднички живот од нула.
    Каква нула?
    Колку е ова дел од реалноста толку е и дел од филмската индустрија. Има еден биографски и многу добро спакуван филм Becoming Jane, таа млада писателка тој млад правник избегаа да започнат заеднички живот со кочија, па останаа на пола пат. Важно тој една од ќерките со наметната од фамилијата сопруга и побогата од нив две, ја крстија со исто име во чест на несудената му женичка.
    И така со романтикиве почнавме и така да го завршам мислењево со чисти романтики.

Последна измена: 1 август 2020
  17. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Malku ste gi promasale poimite..
    No nula kako nula vo Mk ne postoi.
    Znaci ako dvajca mladi sakaat da ziveat zaedno vozmozno e, pa i so najniskite peimanja od po 15000den.
    Mozat da rabotat,da srabotat i da imaat se vo ramkite na nivnite moznosti.
    Nie sme pocnale od apsolutna nula, na momenti sme.doagale i do negativna ama zaedno sme 11godini vo brak, se e mozno, ako se saka.
    Imalo momenti koga ni doagalo da se spakovame i da zamineme na dr kraj na svetot, no pominale.
    Nisto nemavme koga se zemavme ziveevme pod kirija, sega imame svoe i 3 deca.:*
    Ako cekavme da imame prvo kuki vili vikendicki i bmwww tesko nas na pametot:o

Последна измена: 1 август 2020
    На Dandra, IM.TMKQ, Принцезичка1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Немам ниту стан ниту кола на свое име. Имам амбиција, имам желба за работа, имам желба да се усовршувам на професионално поле и работам на тоа.
    Воопшто не ми е важно материјалното. Важно ми е ова погоре што го кажав, да го има и партнерот.
    Ако се сака, сè се може.
    Прво сама нешто да остварам а потоа и заедно со партнерот, планирајќи заедничка иднина.

Амбиција, желба и усогласеност.
    Може нема да има луксуз, но доволно за убав, скромен живот.

Како што јас немам материјално така нема и некој друг. Ако личноста ги има сите позитивни карактерни особини и ми одговара, нормално дека материјалното нема да игра никаква улога.

Навистина не знам како избираат партнер некои лица за кои приоритет е ова прашање... :wasntme:На прв дејт сигурно прашуваат каков имот има на свое име, кола дали има своја или две евентуално. :?:
    Ако не на прв дејт, може на 10то гледање кога ќе дознаат дека не ги исполнува нивните материјални критериуми, одма чао, пријатно. 8-|

На Billy Idol и Idedemja им се допаѓа ова.
  19. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.398
    Досега ниеден дечко не сум го гледала материјално.
    Ако ми се допаѓа физички и психички може да развијам емоции и да започнам нешто.
    И да немаме воопшто пари и имот може да заработиме со тек на време.
    Познавам луѓе што се во брак и живеат под кирија па тераат добар живот.:D

На Idedemja и Mami3 им се допаѓа ова.
  20. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.513
    Допаѓања:
    17.524
    Преовладуваат интересите, т.е. совпаѓането на истите на било кој начин, макар и коегзистенција во еден или двата правци.

Секој со своите приоритети додека сите се задоволни од односот, другото е ирелевантно.

Лично, бирам според се', вклучувајќи се и себе си.
    Дека само еден фактор е пресуден- не е.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.