Здраво феминки.Многу одамна имав една врска што ми беше совршена, но заради икс причини раскинавме.Скоро направив лажен фб и разговарав со него, гледам дека уште ме спомнува, но не можам да му признаам дека сум јас, бидејќи кажа дека ако е лажен фб ќе добијам блок. Сега се мислам штом ме сака и е слободен да идам кај него дома и да го запросам.Мислам дека е разумно, но дали имате вакво искуство? Совет? Како би реагирале машки од форумов доколку ве запросат? И дали девојки би се осудиле на ваков чекор?
Искрено јас би умрела од срам ако треба да запросам вака, прво не знаеш дали те сака, второ како дома ќе му одиш? А неговите? Трето подобро ако знаеш кај живее помини од таму, некако видете се, ако сака да те поздрави ок, па кафе, па дури после тоа, иако сум за дека машкото треба ова да го направи.Што ако се налути? Не брзај
Дури и ако те спомнува никогаш не можеш да бидеш сигурна дека сака пак да бидете заедно. За една врска не е потребна само љубов, размисли ги тие икс причини за кои сте раскинале. Од кај знаеш дека нема пак да раскинете баш поради тие причини? Пиши му прво, јави му се. Доколку е заинтересиран продолжете со врската, но мислам дека БРАК е нешто премногу големо и избрзано во вашата ситуација. Со среќа што и да решиш
Ова е све освен разумно. Од кај ти идејата да го запросиш, ако воопшто не сте ни заедно? Сериозно, како мислиш дека би реагирал кога ќе му се појавиш после х време од раскинувањето, без никаква претходна комуникација, без ништо и кога ќе го запросиш? Едит: Како Мајкл Даглас у Фатална привлечност.
И јас сакав да го кажам ова, ама ти ме претрка. Јас би се шокирала дома да ми дојде некој вака ненајавен.Па дури и сам да живее.
Можжеби се надева дека ќе биде како во филм. Се немаат видено со години и после таа иде кај него, му предложува брак и they live happily ever after. Само што, постои еден проблем - реалноста е поинаква
Ако имаат една единствена работа мажите- тоа е да запросуваат, препушти го тој потек на мажите, се друго е бламирање
Драга @Depressed.sad Те читам и дојдов до заклучок дека вие се сакате. Штом на непозната личност те спомнува, значи се уште те сака. Јас на твое место би го запросила. АКо ти треба помош за тоа како да го запросиш слободно пиши ми порака, ќе ти помогнам. Jaс мојот го запросив и сега во подрум си го чувам.
Аууууу, хаха... не бре, какво запросување. Пробувам да го замислам моментот, и многу негативни завршетоци ми се прикажуваат, само никако хепи енд. Ако го сакаш и сакаш пак да сте заедно покани го на кафе, разговарајте... трчање со прстени по врати, не ми личи дамски некако Вака некако ќе изгледа, хаха:
А зошто инаку би те споменувал доколку немал чувства за тебе? Сите зборуваме само за работи кои ги сакаме и за никој друг. Запроси го. Избери и поскап прстен. Мајтап.