И јас би клекнала на колена со флаша вино и машки прстен, бајадерче нешто ова она..ама маживе имаат многу перверзни умови.. Ама да имам врска како членкава, јас подалеку од него ќе се држам а не па да го запросам.. Или пак ти бил добра прилика, плус ти дошло време за мажење па ајде сега да упропастиме нечиј живот..
Плaшливки се oвие, не ги слушaј, сигурнo дoмa плaчaт зa некoгo aмa кoгa ќе гo видaт глумaт ледени крaлици. Не биди тaквa, ти не си кaкo сите, прстенoт и шибaј. И дa те oдбие не е крaј нa свет. Woman power
Оваа пролет девојката на најдобриот другар на дм, си го запроси, наредно лето сме на свадба. Интересно било што тој си ќутел збунет неколку минути пред да каже било што, и потоа и кажал ок бе ај ќе се земеме, па си купиле заедно и прстен. За неа секако. Таа студираше а сега работи во Барселона, а тој во Лондон. Требаше таа да се сели за Лондон, бар таков им беше планот, а сега не само што го вери, туку и си го собра домазет за Барселона. Жена @Depressed.sad нема ништо лошо или погрешно во тоа женско да запроси. Тоа е повеќе како муабет за брак. Ама во случајов што јас го опишав погоре тие се во врска 10 години, а ти не си ниту во кратка врска. Така што нема апсолутно ништо разумно во тоа да го запросиш. Подобро деактивирај го лажниот профил, и додај го на реалниот. Почни комуникација. Па види како ќе терате. Брак.. не само што е избрзано од твоја страна, туку во такви околности никој би прифатил.
Здраво ти ги видов претходните мислења: НЕМОЈ ни да си помислила да го запросиш! Најди друг дечко барем дечковци има колку ти душа сака. Спојлер: Прва тема
@Depressed.sad прватареакција ми беше, ваоо, би било интересно запроси го. Но потоа ми текна дека бракот не е врска, не е денеска сме заедно утре не сме. Неможеш после две недели да му речеш, извини не го очекував оваа, беше грешка или пак недаај боже да бараш чаре на форумот. Мој совет, оди појави му се и прашај го дали сака да разговарате.
Не гледам ништо лошо во тоа девојката да го запроси момчето. Но во твојот случај едно огромно НЕ. Како бе да го запросиш, кога не сте заедно. Ако те спомнува не значи дека те сака, и дека те спомнува само по добри работи(можеби грешам, немаш наведено за што те спомнува). Ако сакаш да бидеш со него ти препорачувам, пиши му, јави му се, но не го спомнувај лажниот профил, и разговарајте за вашата иднина.
Тоа е тоа... Тоа е женскиот начин на запросување... Позитивен тест, хахаха. Ме изнасмеа, како ти текна, алал да ти е
Da zaprosi go. Ja licno vo dadenava situacija ako me zaprosis, ke te odbijam. Ima devojki koi se osudile na vakov chekor i se pokajle a ima i takvi sho se srekni.
Мајтап без мајтап. Јас сум фан на темата неможам да ги дочекам останатите ненапишани коментари. Малце ми е трагикомично.. можда тој те спомнал ко си го прашала за бившите. И си си увртила дека те спомнува. Мислам можно е.. Guys..
Ic da ne se plasis. Ako mislis deka e vreme da go prasas, Da Go Prasas. Neznam sto ti se pustile so toa prstenot. Ajde neka kazat od postarite generacii nekoja koja bila zaprosena na kolena i so prsten? Ni kolena , ni prste, prsten na veridba tek ke vidis. Taka bilo ova sega paganja na kolena i javna ponuda za brak e od ponova istorija. Neznam sto ima tuka komplicirano i stramno. Sto ve interesira da si prasate da ne cekate nekoj da mu tekne. Ako mislite deka vi e vreme i se ispolneti site uslovi, a toj seuste ke misli i ke igrate macka i gluvce igrici, cista glupost e. Fino lepo sedni go i igraj so otvoreni kari. Ova i ova e, sakas, nejkes, aj sozdravje. Ako nekoja od Vas nema hrabrost osnovno prasanje da prasa ic neka ne vleguva vo brak. Vo brak doagaat drugi prasanja koj se mnogu poslozeni i tuka nacisto ke krahirate.
Јас мислам дека девојкава сака само да отвори тема за муабет, зошто ниту ги чита советиве, ниту и е гајле кој што мисли. Или пак, отишла го запросила, овој рекол да, и си живеат happily ever after па сега нема потреба да „виси“ на форумов за совети, а и другата варијанта, овој и ја треснал вратата толку силно што уште е во несвест девојчево.
Jas ne znam sto uste se misli devojkava . Ma odi zaprosi toa uste odma i ke znaes na sto si . Ili ke kaze da ili ke ti tresne vrata pred nos .
Абе како време им е кога овие не ни се заедно.Биле некогаш како деца и тоа шест месеци.А за друга ситуација за пар што со години се заедно и имаат услови,ок штознам може да го охрабри женското,бо случај машкото да не му текнуе или му текнуе ама нема храброст ете срамежлив е. А инаку за девојчево мислам оти со темиве си ја праи интересна .
Dobro si svatila. Ne mislev konkretno na osobava, mislev globalno na site koj cekaat "princot da im ponudi cristalna cevla". Mnogu ovde pisuvaat kako si go izgubile vremeto, pa da gi ohrabram, ako i toa moze da se postigne ili ke cekaat do kraj.