Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    И јас мислам така,мене стари луѓе ми се слабост,па уште и болни... ама многу побитни се нивните карактери,ако се ок луѓето зошто да не,види пробај @Zumbula муабетот за трошење и не е толку страшно,валда можеш да осетиш како би се одвивале работите,јас живеам со свекор и свекрва ама на посебни спратови,луѓето се многу ок,свекрва ми знае кога ќе дојдеме од Ск или од Солун со полни најлони да искоментира дека мн трошиме на облека ама не е со лоша мисла и низ шала го кажува so we don't care :)

На Zumbula и RosettaStone им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    97.496
    Тоа како стојат сега и како ЌЕ стојат кога ќе живеат заедно се две различни работи.
    Дури после неколку месеци од делење кров, кујна и вц, ќе знае како стојат. Сега таа е гостинка, не можат да земат замав. Тогаш е друго, свои на своето, па ќе се покажат.
    Истото важи и за мажот.

На oblace1, emiliana, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  3. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Така е, ама пак додека си во врска можеш да приметиш па и да поразговараш со партнерот за тоа како те доживуваат неговите родители и ај да бидеме реални па и се приметува кога им значиш а кога не. Инаку најреално ќе се запознаат и младите и старите по подолго живеење заедно. Ама ако гледам немам муабет од почеток со неговите знам дека ни во заеднички живот тоа нема да се смени.

4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    97.496
    И многу муабет кога има, не мора тоа ништо да значи.
    Врска е врска, брак и заедничко живеење е друго.

На oblace1, emiliana и fana им се допаѓа ова.
  5. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Така е, не реков не. Ама кога од почеток немаш блискост а знаеш дека немате друга можност освен заедница јасно ти е како стојат работите и ќе чекаш со години за свое и си губиш време ради реда. Ако имаш муабет барем имаш почетна можност да се разберете како доликува.
    Сепак не можеш да очекуваш да имаш муабет во заедница ако гледаш немате допирна точка за било што со неговите уште додека си во врска.

6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.397
    не!
    ни пари ни стари
    ни стари ни куќа!

На makedon81 и Bebac им се допаѓа ова.
  7. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Ќе се прават фини дури не влезеш во куќа, и почнува тука драмата.
    Конкретно за проблемот, би те советувала исто како и другите феминки. Седни и разговарај со дечкото, неговите ако се болежливи не значи дека треба заедно сите на куп да живеете. Старите многу пати знаат да глумат дека се болни само да привлечат внимание.
    Ако е вистинско, доволно е да сте во близина, па да навраќате неколку пати во неделата. Меѓутоа чуството да си се вратиш во својот мир и своето катче без да изиграваш некому слугинка е неверојатно. Вистина треба да се помогне на некој што има потреба, ама да се жртвуваш себеси и својот брак, тоа е преголема жртва, па затоа размисли добро дали навистина го сакаш тоа.

На crazylady, oblace1, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.107
    Допаѓања:
    269.075
    И твоите ќе бидат стари и болни и неговите.
    Сите на куп и дом за стари ли ќе бидете?
    Плус ваши деца.

Мој совет ти е - немој.
    90% од глупостите излегуваат од живеење под ист кров повеќе генерации.

И ако не живееш со нив не значи дека се оставени на милост и немилост.
    Нека не игра дечко ти на таа карта.

@Stressed Out и мене ми е исклучително жал за стари и немоќни, затоа свесно бирам со такви 8 саати на ден да работам и максимално се' од себе давам да им помогнам колку можам и не можам.

Дома... не фала. Ни моите. Ни никои.

Последна измена од модератор: 22 јануари 2020
    На BoaVista, oblace1, emiliana и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Лелее сега уште толку ме збунивте :( со неговите сме седеле заедно, сме пиеле кафе, не се лоши луѓето, обавезно праќаат поздрави и до моите. Јас сум седела таму и по цели викенди, они си седат во дневна, ние претежно во соба кај дм. Инаку, кога кажав болни.. си примаат некои лекарства луѓето ама подвижни си се. Мајка му сеуште сама ги завршува домашните обврски. Инаку, он има и брат, кој живее во др држава, така што грижата за нивните родители му останува на него. Вчера пак разговаравме, ми вика ја нема да направам нешто што ќе ти штети на тебе и на нас, и нема да дозволам никој да се меша.. како и досега.. Вика може и да го продадеме станот, да направиме куќа, моите доле, ние горе... Таман ќе сме си имале и ние наш дом, а и ќе биде блиску до неговите.

10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.244
    Допаѓања:
    181.721
    Мој совет, не вложувајте во заедничка куќа, ни на различни спратови, ни во еден двор. Затоа што многу се зезнати тие моменти, нема да имаш ништо црно на бело за тебе. Колку и да не сакаме да гледаме негативно, не знаеш како ќе заврши тоа, и може оттаму да излезеш само со несесер. И зошто не пробате да живеете заедно со неговите пред да стапите во брак? Таман ќе видиш и ти на што си, а во меѓувреме може и да си барате опции за ваше живеалиште.

На oblace1, Martka, violetblue и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.508
    Допаѓања:
    7.383
    Немој да си ставаш здрава нога во трн. Во туѓа куќа се знае што си, туѓинец. Секогаш ќе биде така. И верувај, сигурно не ги знаеш што табиети се додека не почнеш да живееш со нив. За мир во куќа ќе треба да им угодуваш, кој може да живее во напната атмосфера.. А дечко ти ако не сака да зазема страна, ужас. Ако имаш можност бегај. Повеќе ќе се сакате така.

На oblace1, CameliaMiller, Bebac и 4 други им се допаѓа ова.
  12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Не...ни со едни ни со други :) поубаво е кога ни се гости и мои и негови

На CameliaMiller, cresa-jagoda и RosettaStone им се допаѓа ова.
  13. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139
    Абе луѓе, сите знаеме како е најубаво, ама реалноста не се поклопува секогаш со нашите желби. Значи вие би останале и немажени доколку немате услови за да си дозволите само ваше гнездо, така? И јас имам живеено во заедница со моите, и со баба и дедо па еве ги моите и ден денес во функционален брак. Се е до карактерите на луѓето, а и ние младите денеска не толерираме ништо.. Секако дека кога би можела да бирам би избрала сами, но реалноста ми нуди нешто др.

На ForeverYoung, hermosa, Poyraz Karayel и 3 други им се допаѓа ова.
  14. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Ако не ти се чека да стигнете до ваш дом, омажи се оди кај нив па види како ќе ти биде но под услов ако не најдете заеднички јазик да можете да заминете бар под кирија. Види дали дт би се одлучил за ова, сепак твој живот и твои правила на игра.

На Martka, Stressed Out, Zumbula и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    97.496
    Кој не прима денес лекарства? Тоа за болни ли ги прави да се рачунаат?
    Имам дома мајка со рез од едниот крај на стомакот на другиот од скорешна операција, татко ми исто не е здрав-здравцат, па јас морав да ги оставам и да дојдам во Ск да работам, оти таму работа нема. Дали тоа ме прави лоша ќерка?
    Дали мажот ми утре треба домазет да го однесам за да ги гледа?
    Не е до 'болните' родители на дечко ти, до него е.
    На него така му годи, а ти ќе мора да се навикнеш.
    Ама повеќето жените сме такви, многу често бараме оправдување во постапките на партнерот (оти, го сакам, нели) и после, оф леле...

На Macito007, oblace1, Martka и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Немој никогаш да правите споредби,бесмислено е,многу е битно кој каков бонд има со родителите,некои повеќе некои помалку,еве за пример јас и мм сме различни,јас сум мн поблсика со моите,кај мм се поладни,едноставно не секој има иста перцепција на работите и чувства.

На Chantal и RosettaStone им се допаѓа ова.
  17. RosettaStone

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Најчесто вакви бесмислени споредби прават кога сакаат да се утешат дека со право чекаат да им помине младоста и најубавите години онака ради реда. Ама секој со свое искуство и секој за себе си знае најдобро но подобро е без споредби.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.628
    Ова го има кажано секој еден маж пред да ја однесе жената во ринг со домашните, на нивен терен.
    Од прв до последен.

На Macito007, oblace1, smooch и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Епа тоа е проблемот, што мислиш дека немажените се понесреќни од тие што живеат со свекрвата и што се понижени секој ден по илјада пати. Подобро немажена одколку со такво маже. Пак се потврдува она што го имам кажано сто пати, не ти е крива свекрвата ни маж ти, сама си си крива што си во таков брак,

На oblace1, smooch, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.570
    Допаѓања:
    97.496
    Ако е битно, еве јас многу сум блиска со мајка ми. И?
    Заради тоа не треба да имам живот?

На oblace1, CameliaMiller и Annora им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.