Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.940
    Темичево е за свекрви.
    За кај мамИ друг е третманот

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Мене ми е исто, искрено :$

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.940
    Прво, фала ти за она "го тупиш" :),благороден речник:),баш фино.

Кредит земав за себе да се обезбедам:)
    Ете..толку можев.

Мајка ти нека ти купи па ќе знам дека не сум згрешила;)

На princess5, malerozna, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Не.
    Мажот ќе живее кај мене.:devil:

На edna_malecka, Skorpija25, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Никако.
    Кај треба да се навикнувам на заедничкиот живот со партнерот и неговите навики, ако идат и свекор и свекрва во пакет, не се мажам ич поарно дури не створам услови за свое.
    Како личност шо е растена во заедница со баба и дедо во трособен стан, не сакам таа традиција да ја продолжам и со мене. Реално, мене ми се баба и дедо и ги сакам иако некогаш ми пречат, ама на мајка ми реално не и се ништо и капа и симнувам и неа и на сите дома, како без некои поголеми кавги сеуште течи животот во заедница. Ама колку живци се потрошени, тоа мање битно. Јас не би можела така. Дури и моите дома знаат понекогаш да ме наречат " дивурија " пошто мразам гужви и си го обожавам сопствениот мир, не сакам многу луѓе. Плус, нешто шо највеќе мразам е да ми се мешаат во било што и да ми висат на глава, со сите се расправам дома за тоа, некогаш баш на ептен висок тон. Ама, со домашните е друго. Фати се за врат, следните 5мин си заборавил за шо си се скарал. Ама со свекор и свекрва, туѓи луѓе, дека ќе е така - мало сутра.:rofl: И плус да ми префрла, не сум исчистила, сум спиела до доцна, па сум била излезена до не знам колку сатот, епа извини, ама моите дома не ми пререкле, не па некој друг да дозволам да ми збора за тоа.
    Затоа, настрана сите и мирна глава.:D

На princess5, WildMk, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    Обезбедена сум финансиски, и можам да си одам од таа куќа кога сакам.
    Немало потреба, колку нечини да живееш во заедница ако размислиме има и предности. Некогаш ќе искрсне нешто во последен момент и ќе излезат во пресрет луѓето а и јас нив, Взаемна почит.
    Среќа па кај мене нема строги правила и прописи па не морам да си одам.

7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.735
    Допаѓања:
    322.940
    Дај Боже секојА да е обезбедена.
    Јас не бев.
    Знам како е.

На Dentina, buba4e89, Mami3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Дааааа :inlove:
    Сонот на секоја новодојдена снашка.:l:

Зошто па да живеам сама, да морам да станам во 7 за да сметам двор, да напраам доручек/ручек, кога можам да си поспијам до 11 и да ме чека се готово.. уште и кафето на маса :makeup:
    Најади се,напиј се,излези си.
    Зошто да плаќам јас сметки кога можат они, они може да ја полнат колата со нафта, јас моите пари на сметка ќе си ги чувам, треба на одмор да се оди.. они се стари,не им е интересно тоа. (lalala)

На mssuniquee, edna_malecka, Mishela и 9 други им се допаѓа ова.
  9. PeonyJF

PeonyJF Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    385
    Да јас се осеќав како гостинка, иако луѓето сакаа да не биде така, сакаа да живееме заедно, ептен беа среќни што им дошла снаа у куќа :?: жал ми е што никако не можев да им ја исполнам желбата :D а и ако си гостин негде барем и понашај се така, кога се оди на гости не ги фрлаш прслуците по соба сите да ти ги гледаат, мизерно нели? Посебно не у куќата на твојата потенцијална свекрва, и после зошто вака така , оваа нечини онаа нечини.
    И не немаше да и кажам дека сме исти , зошто немам таква потреба да се докажувам со некој , си го знам местото. А ако се предомислевме и останевме да живееме со нив, пак ли ќе бев гостинка :)
    Да не иде офф мислењево, фала му на горнион што ни дал доволно да можам син ми да го остамостојам со повреме, па да немам главоболки дали некое детуле ќе ми се бутне пред мене у тоалет од сабајлечки , па да се чудам дали некој ми провалил, или фраерот донел модерна женска дома;):D додуша за 20 години кој знае кај ќе сме , а и со моиве размисли, и мене тешко кој ќе ме прифати како свекрва, па така да си бидеме на чисто:D

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Јас не зборам за прслуците, јас зборам за моментот кај што тебе ти сметала девојката на девер ти што јадела и спиела тука, а истото и ти го правиш. Дома кај што сте сега, може да ти смета, а во куќата од свекрвата исти сте, и таа е дојдена и ти си дојдена без разлика што ти си била подолго време во врска со маж ти, ко демек има некој закон да исполниш 8 години стаж и после имаш ексклузивни права. Ако на некого може да му смета, тоа се свекорот и свекрвата, не ти. И да, дури и да сте останеле да живеете зедно пак ќе си ти гостинка. Не знам по која логика мислите дека не сте. И да сте живееле заедно, тоа секогаш ќе е куќа на свекорот и свекрвата, а ти ќе си гостинката. И тие секогаш ќе имаат повеќе право од тебе да кажуваат што и како. Знаеш зошто, пошо ако не можете да се спогодите, ти си таа што ќе си спакува куферите, а не свекрвата.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.090
    Допаѓања:
    4.184
    НЕ.

На poppie, cresa-jagoda, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    А бе само во Македонија луѓето живеат во заедница пошо може да искрсне нешто.
    Ене низ цел свет кај што живеат настрана, не им искрснува.
    И да ти искрсне, колкави се градовите во Македонија, за 10 мин си со кола на другата страна од градот
    Ми искрсна едно кафе со другарка ми, да ми го причуваш детево :rofl:

На poppie, princess5, tina2018 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.306
    Допаѓања:
    182.002
    Ама се фативте за кредитот на свекрвата|(
    Трудот со кредитот е оти ТАА си обезбедува живеалиште, читај евентуално ствара капитал, наместо да живее цел живот под кирија. И тој стан/куќа е креиран за едно семејство, таа (+ партнер) како родител(и) и нејзини деца. Не е креиран 280 квадрати, со 4 купатила, 6 спални, ваљда, освен ако не е свекрвата Лепа Брена:lol: (ама па тогаш не би земала кредит, мислам:?:). Зошто би и бил залуден трудот, и таа негде треба да живее, и на 50 години, и на 70. И зошто би згрешила.
    Едно домаќинство-едно семејство, за мир у куќа. Ко анти-владина кампања звучам(facepalm), ама така е.

Последна измена: 24 јули 2020
    На princess5, baby-star, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    36.955
    Колку сака нека звучи грубо, ама снаата е гостинка кај свекорот и свекрвата. Не може да биде рамноправна со нив, ниту со деверот/золвата.

На edna_malecka, Nausicaa, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    А зошто да звучи грубо? Затоа што од дома ја научиле дека кога ќе порасне ќе се омажи и ќе живее со свекор и свекрва? Па кога свекорот и свекрвата не планирале староста да ја поминуваат со некоја која им ремети мир дома, шок, па не се врти кон мама и тато и нив да им се лути, се врти кон свекор и свекрва што не и дале дом, ко тие да имаат обврска нејзе да ја снабдуваат.

На baby-star, referentka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    36.955
    Некои не можат да се помират со тоа дека други живеат одделно. Доволен пример е другата тема. Некои жени никако да сфатат дека одат да живеат кај свекорот и свекрвата, а не кај мажот. Се додека имотот е на име на старите, треба да си ја свиткаат опашката. Не се малку случаи каде што заради безобразни снаи летнал синот од дома. Нека бидат благодарни што им отстапиле кај да живеат, а не се должни тоа да го прават. Сакаш да поставуваш правила....тоа во своја куќа.

17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    6.734
    Aбе сето тоа во ред дека таа си си се обезбедила небитно дали со кредит или некој наследство и оставил мене тоа не ме интересира. Мене ми е битно мене тоа над глава да не ми го става, и да ме гледа накриво ако сум сакала да викнам другарки денеска. Јас со таков калибар на луѓе не би можела да седнам на маса. Не очекувам свекрвата да ми биде другарка и да споделувам со неа работи, напротив многу малку знае за мене.
    Буквално ме сфати за залудниот труд, реков дека ако сакала да живее со синот требало да мисли дека тој сега ствара фамилија, да ја земе во обѕир и снаата дека е присутна во нивните животи, мислам кога веќе решиле да живеат во заедница зошто да не ,а не само кусури да се фаќа, оти така е најлесно нели?

На Skorpija25 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    А што викаш ти ако сакаш да те земе во предвид свекрвата кога го зема кредитот дека и ти дел од семејството, ти да плаќаш пола кредит, никаде не видов такво нешто :)

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PeonyJF

PeonyJF Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    385
    Добро знам дека имаш потреба твојот коментар да биде последен и ќе те оставам да изреплицираш уште еднаш, ова е последен пат да ти вратам:) никаде не напишав дека ми смета, кажав дека се осеќав како гостинка знаев дека не сум дома , сакав да доловам дека девојката буквално живееше таму, иако беше само девојка ( без разлика на стажот ) нешто што јас во моја куќа не би го дозволила. Ок погрешни зборови сум одбрала , добро е сега , сите јадеме негде не беше тоа поентата |( аман како малоумна се осеќам 5 пати исто пишувам , а знам дека ме разбираш што сакам да кажам, ама не ти ја сфаќам потребава да се фаќаш за едно зборче и да се натегаш со жениве по форумов :D имај убав ден :*

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    36.955
    Е па...снаата е ривалка. Не се помируваат дека синот има друга жена. Сега друга е на врвот.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.