Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Епа добро, ти си знаеш, може сакаш со мама да живееш цел живот, јас сакав со маж и деца, да створам семејство и еден ден да се одделам од мајка ми, секој со своите амбиции :D

На cresa-jagoda, Espadrila, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Јаооо можам само да замислам во какво семејство си ти порасната според коментариве со кои се избацуваш

И имам повисоки цели во животот, само нема да губам време тебе да ти ги објаснувам.
    И јас седам кај моите додека штедам пари за МОЈ стан

На firequeenn, crazylady, pianogirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Точно. Една е мајка, дали син или ќерка ќе имаат ама си знае мајчината душа што прави и дава за свое дете.

4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Моите една голема работа направиле, а тоа е што ме научиле да се осамостојам и да бидам независна
    Тоа што ти на 30 години мислиш дека ако свекрва ми не ми дозволи да живам со нејзе, ќе се вратам кај мама, наместо да си речеш дека не мораш олкава жена да чекаш од никого, тоа и не е баш за фалење :rofl:

На edna_malecka, FallenAngell, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Браво за тебе. Само уште да те воспитале лепо и се ќе беше добро. Ете ко попаметна зошто не се иселиш? Зошто и правиш трошок на жената?

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Од кај да се иселам?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Од кај свекрва ти. Засукај ракавите, испоти го гзот малку место да дремеш на форум почни да собираш за стан.

8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    39.491
    Се изначитав мислења различни , ама никој не може да ме убеди дека е поубаво во заедница од сам.
    Јас сум од тие што спијат до касно кога можат, кога сакам готвам, кога сакам чистам, ако сакам сум по пижами, ако сакам по долен веш шетам по дома , ако сакам во фармерки ,се туширам кога ќе ми текне колку пати ми текне, а кафе пијам безобразно многу пати..музика трешти ако сакам, а ако сакам не се вклучува ни тв ни друг апарат
    И кај може вака? Ни кај мајка , барем кај моите не може. Можда може у ствари ама од звоцање ќе побегнам или нервен слом ќе добијам.
    Ништо не ми е должна свекрва ми,а многу ми помогнала. Јас уште и велам, никогаш нема да можам да ти се оддолжам. Таа вели- ок е тоа, внуче ми е.
    Ама да живеам заедно со години, јок, ја побаравме да живее со нас неколку месеци и многу ни се најде, јас со бејби блуз , мајка ми со здравствени проблеми, спас беше таа. Има некои и сами можат сосем. Ваљда ќе можевме и ние, со повеќе мака.
    Но живеење долгорочно, и најдобрите луге ќе ги исцрпи.

На ohlalalala, riba79, Luminary и 20 други им се допаѓа ова.
  9. лукајана

лукајана Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2015
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    506
    Најубаво е секој сам. Ништо од наброеново не може да се спореди со слободата во домот. Во заедница не можеш ни на раат да се искараш со маж ти и да го отераш од кај што излегол :P зошто секогаш некој ви ги слуша караниците.
    Ние живееме сами и раат сум не ми требаат ни да ми помагаат ни да им помагам. Кратко живеевме во заедница и никогаш повеќе.

На cresa-jagoda, crazylady, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Јас не се ни мажам додека со парнеро не си обезбедиме наше заеднички стан, пред тоа дечко и девојка какви свекрви тоа не трпам јас.

Незнам колку жално размислуваат некои девојки од 20 години и гледам примери околу себе дојде дома девојката кај мајкаму јадење прават, месат, говат? Каде е парнерот каде е заедничката интимност а кога ке чујам свекрвата ја учела јадење да прави и да чисте ауу мозоци на пиле

Последна измена од модератор: 25 јули 2020
    На ЕденЧлен, Milkiway, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Никако.
    Ја со моите дома некогаш не се трпам, не па со некои што не се ни мои родители.
    Дур не си имам свое живеалиште не се ни мажам. Со други луѓе нема шанса да живеам.

На thelittle17, ЕденЧлен, edna_malecka и 16 други им се допаѓа ова.
  12. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.632
    Поубаво е сами...да имаше услови ке живеевме сами ама еве со господ напред другата година креваме спрат зашто преку глава ми е ова не дека луѓето се лоши или нешто туку сакам приватност...да шетам малку гола :D

На candy.cane, thelittle17, Mami3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Стискајќи заби, ќе уништиш и здравје и брак! Па после џабе ти е штедењето пари...

На candy.cane, Abc07, FallenAngell и 10 други им се допаѓа ова.
  14. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    nie imame uslovi za ziveenje sami ama gospodinot ne saka moralo so mamicka i taticko
    a koga ke i se spomne na majka mu za sami deka ke. ziveeme ili podaleky od niv zbesnuva odma

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.673
    Извини вака....а зошто си со некој кој не може да се оддели од цицката на мама?

На candy.cane, Abc07, Hellobeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  16. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Бегај подалеку од таков. Ќе си го уништиш непотребно животот. Такви примитивци не ти требаат.

На candy.cane, Hellobeautiful, flawless. и 4 други им се допаѓа ова.
  17. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    edniot roditel mi pocina drugiot roditel e ziv no imam vikendicka i saka da si sedi tamu sto znaci cela kukja ke bide slobodna a i on e vo dobra finansiska sostojba ako ne saka da doagja domazet "bilo sramno" moze i da izgradime kukja, no ne e vozmozno da go ubedam bidejki majka mu i tatko mu za nego ja pravele kukjata nemala sigurno da ostane prazna inaku tamu se 2 familii i plus nie da ostaneme 3 familii.
    Ednas bese spomnato za da dojde kaj mene i taka ke bide prazna kukjava majka mu zbesna pocna da se luti da se nervira i kara kako ke ja ostavel sama ona go cuvala nego koga bil mal sea on trebal da ja cuva nea koga ke ostari inaku ima zenata 45 6 godini duri i na sala nekogas zbori kako toa ona megju nas u krevet ke spiela deka sin i taka pravel koga bil mal...

18. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Верувај нема да имаш мир со таква свекрва и таков мамин син. Ќе си го уништиш здравјето, годините ќе ти пропаднат со таков маж во брак. Во заедница ни на сон не помислувај да живееш. Ко на сестра те советувам.

На Puffy2019, andrejko82, candy.cane и 16 други им се допаѓа ова.
  19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.161
    Допаѓања:
    50.560
    Јас не би живеела а и нема да живеам бидејќи нема место таму за нас.
    А и онака не сакам неговите многу се мешаат, дечко ми многу често се кара со нив за тоа они пак си тераат по нивно.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    26.257
    Јас би разговарала со маж ми па после тој нека одлучи дали сака животот да го помине со мене и да си створи фамилија , или ке си остане кај неговите со неговата мамичка. @princess02

На Puffy2019, Idedemja, Abc07 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.