Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Само си купуваш време така. Треба скоро некакво чудо или некој преломен момент за човек да се смени.
    Како членот погоре, ги имам таквите во блиска рода, ете шетаат по 40 и кусур години сами пукала, мама ова, мама она.

На crazylady, SummerGirl, Nevenche26 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не се брзај и не се помирувај со ваква мажачка само за да помине.
    Пред да одлучат за тебе, размисли сама каде се гледаш и сакаш да бидеш во иднина. Прашај го и дечкото истото, каде се гледа и што планира со неговиот. Секако кажи му ги твоите планови, цели, желби и аспирации колку што можеш појасно, тоа да биде смирено и без карање. Доколку не ви се поклопува барем пола и не гледаш простор за компромис, мислам дека ќе е повеќе од јасно и за двајцата.
    И запомни, нема срам од раскинување и расчистување со врска која не ти одговара, гледам и порано си се жалела дека не ви било најсјајно и не се однесувал убаво со тебе. Најискрено, што побрзо расчистиш со самата себе, а и со него, кога не оди, не оди, прифати ја ситуацијата каква што е, побарај поддршка од мајка ти или некој близок, за брзо време ќе ти биде полесно и подобро. Едноставно нема што да си губиш нерви и време со некој што не е достоен за тебе.

На Puffy2019, Idedemja, crazylady и 9 други им се допаѓа ова.
  3. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    ti blagodaram mnogu

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Страшно е нормално,сите му се смеат,зашто сите колеги се со Фамилии,додека колегата само Мамичка ја спомнува.Не е проблемот до Родителите,ако тој сам не е свесен и не размислува што е добро а што не,џабе е све понатака.Еден куп совети во Животот добиваме од различни луѓе,но ако самите ние не сме свесни да процениме кој совет е добар а кој лош,толку од нашиот живот,ке правиме грешки и забегуваме.Проблемот кај вас е следен,што ти се замараш за иднината,што и како понатака,а дечкото си лабави со Мамичка и Татичко,и тука компромис нема меѓу вас,едноставно немате исти мисли и ист поглед кон иднината заедничка.Само ке си губиш време,ке се замараш а ништо нема да промениш кај него,со оглед на настаните,а времето изгубено никогаш не се враќа.Ти посакувам све најубаво :)

На Puffy2019, candy.cane, Idedemja и 9 други им се допаѓа ова.
  5. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Taka e, mnogu se soglasuvam so site vas. Ako sega ne se osamostoi i ne presece nikogas ponataka nema da mu dojde pamet dzabe mu e se. Si raboti si ima svoi pari, vreden e ne zavisi od niv taka da nema sto on da gi prasuva za bilo sto. Vaka sea si se prisetuvam i na kolku raboti sum prekjutela..Jas od sekogas sum sakala da imam golema familija i da bideme site vo harmonicni odnosi, no koga nekoj ne te ceni kako covek ne te postuva, ne si posakuvan nema sto da se pogazuvas sebe si. Moite nikogas vo nisto ne mi se mesale sekogas si imale granica, no prethodno dobro me vospitale da znam sto e dobro sto e loso i kako treba da postapuvam. Mene ne me nasle na ulica moite za nekoi da se izivuvaat so mene.

На candy.cane, Idedemja, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Со оваа речиница све сама си одговори.

На candy.cane, thelittle17, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  7. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Taka e. Fala ti mnogu za sovetite

На cresa-jagoda и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Ништо мило ми е ако барем тронка сум помогнал.Тоа што е твое ке си дојде,со сила убавина не бидува.

На SummerGirl, edna_malecka, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Ама тука не се толку виновни свекор и свекрва колку што е крив сопругот, зар тинејџер е па треба да бара дозвола од родителите за да шета, едноставно секој си има свој живот и кај сака таму ќе оди

на мирен начин две реченици, едноставно не ми се мешајте и крај

На candy.cane, Idedemja, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Има и од младите, ќе им одат по г’зот и пак не чинат старите

затоа и потенцирав и се изјаснав на темава дека најубаво е настрана

На SummerGirl, *Amethyst* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    What!??!?!?
    Dali ova ozbilno?
    Neznam od kade ste devojce,no izgleda tvojot maz, ne ja svaka definicijata na brakot, ili ne go slusal maticarot koga cital?!?!
    Kako be majka muuui ne dava?!
    Kako ke spiela megu vas?!?
    Lelellele taka da mi rece....ke si umram od smeenje i ke me iznesat nasmeana!
    Sedni malku so tvoeto maze, objasni mu deka brakot e zaednica od maz i zena (i decata ako se odlucat da gi imaat).
    Ne moze mama sto ke dozvoli toa da pravime!
    Aj me napna!

На 1209, candy.cane, Idedemja и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Омг овој дел. Не знам, јас не би во заедница никако. Да сака со неговите да живее долгорочно мене ми е доволно за да не можам да планирам ништо посериозно, а и многу ми е примитивен е ставов со домазет дека ќе бил, па не смеело така.

На candy.cane, Fleur-De-Lis, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Супер совети ти пишаа другите членови ама морам да искоментирам.
    Срц, ова е се што треба да знаеш.
    Има една изрека, парафразирано звучи вака- Кога некој ќе ти покаже каков е, верувај му.
    Па така и твојов дечко. Точно ти кажале, и тој и мајка му каков ќе ти биде животот и иднината ако останеш во таа врска.
    Ретко која девојка победила кога изборот бил или таа или неговата мајка.

На тебе е да решиш дали ќе живееш со заедница со неговите или ќе бараш друг дечко, зошто трето нема во твојава ситуација.

пс.
    „Шегата“? Оуууу, колку не е само шега. Може не буквално, ама да, ќе биде во кревет со вас.

На Puffy2019, 1209, candy.cane и 13 други им се допаѓа ова.
  14. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Ne sme vo brak seuste fala mu na boga imam vreme za razmisluvanje, no cim sega slusam vakvi raboti mozam da zamislam sto ke bide ponatamu, a koga ke mu spomnam za kaj mene ili ke se vadi deka mu preci za domazet ako dojde demek sramno bilo ili ke se luti i ke mi vika jas cela da sum ja sredela pa on na gptovo demek da dosol

Neli?
    Kako da ziveeme vo 18ti vek. Sramota
    Jas za moeto dete se ke ovozmozam samo da ne zivee vo zaednica ni so mene, sekoj si saka intimnost.

И јас тоа му го викам. Колку само не е на шега нејзиното. Мајка ми никогаш не се дрзнала да рече нешто па ни на шала ни на смеа. Госпоѓата се уплаши дури кога почина татко ми гледаше се да направи само да не скара за дека ќе треба некој да остане со мајка ми греота е сама да живее за да не дојдеме ние да живееме тука.

Па кога ќе ми текне на некои работи дури и се чудам на паметот. Еднаш така на "шала" имаше речено не и било галје за ќерка и дали ќе има кај да живее или нема, немала да ја прими дома, куќава била само за син и.
    И син и и снаата морале да ја чуваат неа како она што го чувала него. Што жена е не знам више.
    А на одмор не не ни пушта сами секогаш ни ја тупка сестра му со нас и да не контролира цело време што правите каде сте страшно, не можеш ни да прднеш.

Последна измена од модератор: 11 август 2020
    На Puffy2019, thelittle17, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @princess02, бегај подалеку.
    Најсериозно, ќе те читаме за некое време во темава за свекрви.
    Мајка му не е саглам, не ти требаат такви глупости во живот.
    Се изнервирав.
    Ама пак ќе кажам, она што сака може да прави, дечко ти треба да ја сече. Место тоа, тој ја слуша и и го тера ќеифот. Не си го губи времето со нив, нема иднина таму за тебе.

На Puffy2019, 1209, candy.cane и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Добро на дечко ти не му пречи што сестра му оди со вас на одмор?
    Убаво ти имаат другиве пишано, да не се повторувам и јас, отварај очи дур имаш време, зошто ако им попуштиш сега,кога ќе дојде дете утреден уште полошо ќе е.
    Знам дека не е лесно да се стави крај на нешто стварано со години, ама размисли си убаво што те чека. Како може вака да функциунира едно семејство незнам искрено.

На candy.cane, Miss666, Fleur-De-Lis и 4 други им се допаѓа ова.
  17. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Па изгледа тоа е најправилно, јас во врска ако имам проблеми можам да замислам што ќе биде понатака...Ќе ме газат. Наместо да ме брани и да не доЗволува збор да се каже за мене он повеќе им дозволува. Па уште и да ги прашува за дали може да прошетаме некаде? Јас моите од 1ва година средно ги немам прашано а не пак сега на 24 години. Залепен за ци*ката на мамичка. За нова година до Охрид друштво не викаа да отидеме во викендица ни ја извади маста не смееме да одиме ќе се излизгаме ќе се утепаме уште не коби епа ај отиди ти така кога некој ти збори и пак ја слуша смотан.

Не му пречи воопшто. Сестра му еден одмор низ нос ми го извади да сум го пуштела надвор да седи на тераса имало дп нас апартманпт згодни женски да ги гледал. Плачев секој божји ден не преече ништо туку ми викна на мене дека сум претерувала они така се шалеле.

Последна измена од модератор: 11 август 2020
    На candy.cane и Nausicaa им се допаѓа ова.
  18. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @princess02 Стави уште одма крај нема што да размислуваш, а и да застанеш на глава него нема да го промениш. Сочувај си ги нервите дур е време. Таа твоја идна свекрва не е проблемот, тој твој дечко е проблемот, што не сака да се оддели од папочната врвка на мајка му.

На candy.cane, Idedemja, SandStorm и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    :|

И сакаш да кажеш дека не бевте да славите НГ со друштво зошто мајка му не го пуштила?

Оууууу ноу ноу ноу.

Сериозно, ова што го пишуваш не е нормално. Таква близина меѓу родител и возрасно дете не е во ред. Се ова што го напиша е вознемирувачко. БЕГАЈ!

На 1209, christinnn, candy.cane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Па прво од него доаѓаат проблемите. Да беше маж ќе лупнеше со раката на маса и збор немаше да смее дотичната да каже за мене ама не он е смотан.

На eliesaab, crazylady, Nevenche26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.