Дали да се живее со свекор и свекрва?

Discussion in 'Брак' started by Pubu-bubu, Jun 24, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Девојче те молам крени си ја самодовербата до небо и раскини му. Не вреди. Да одам јас на одмор и да плачам? Има они да плачат, не јас.

2. princess02

princess02 Истакнат член

И по бањарки си се шетаат сите низ дома и не им е галје по гаќи ако си се видат меѓу себе ни мајка ни татко ни сестра ни он немаат срам никаков

Hurikanke20 likes this.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@princess02 ај тоа со бањарките не е толку страшно ама се друго ми е алармантно. Дечко ти е под тотална контрола на мајка му. Животот ќе ти биде пекол ако останеш со него.

4. Celltica

Celltica Форумски идол

Леле јас не сум ни дочитала за досетките дека ќе спие меѓу вас од иницијален шок :o

Види, не би сакала вака од страна да коментирам направи вака или онака, зошто никој не може надвор од врска да знае сосема што се случува во самата врска освен кога е насилство во прашање, но од тоа што те читам, јас да бев веројатно немаше да можам да продолжам на ваков начин. Посебно што гледам дека дечко ти е, жалам што морам вака да кажам ... болно приврзан за родителот. А и родителот со детето.

Убаво кажа ако не може во врска да стави лимит, во брак па ич, со оглед на тоа дека колку и да сте далеку, пак ќе сте иста фамилија.

Last edited: Aug 10, 2020
  5. princess02

princess02 Истакнат член

И тоа на 5 куќи оддалеченост живееме ама на неа ни тоа не и одговара сакала да и биде синот со неа у куќа да се тутка.
    Да го гледа бебето. Сопругот не и обрнува многу мнпгу внимание си се караат па затоа изгледа многу во синот гледа утеха и се на него чека и не сака да и избега.

Што јаде бебчето дали го ранам, дали спие убаво. Убав тој на мајка

Last edited by a moderator: Aug 11, 2020
  6. Mami3

Mami3 Истакнат член

Begajjjj so dvete noze...
    Znaci itno!
    Boze mili,kakvi se toa ne ima na Zemjava!!!

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

@princess02 бегај подалеку. Нема живот со таков. Ако останеш со него ќе си го уништиш животот. Овие работи се решаваат додека не си во брак. Се гледа дека нешто не е во ред со мајка му.

8. princess02

princess02 Истакнат член

И со него и цела фамилија. Толку да си залепен за нив не сум видела јас. Сите си имаме родители и сите родители си ги сакаат децата ама ова е опсесивност. Се е само не нормално.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Не знам што чекаш? Се е јасно. Со таков не треба да создаваш фамилија.

10. Алек***

Алек*** Популарен член

Ниту едно од наведеното не ми е потребно ми треба само мир и спокој. Тој што не живеал во заедница не знае што е мака, поготово ако ти се погодат намќори луѓе.

11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Ми гледаш како фина и воспитана девојка. Не дозволувај тебе да те уништат како личност, ниту па споменот од твојот родител. Едноставно не вреди.

12. lylaby

lylaby Популарен член

Ne! Mozebi nekoi moze no spored mene ne nikako ne i ne! Toj selski model na ziveenje koj samo kaj nas go ima e horor i e samo za pleminja...

13. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Никогаш.
    Ниту он кај мене, ниту јас кај него.
    Ќе се потрудам да си создадам нешто свое.

14. princess02

princess02 Истакнат член

за жал ние на Балканов уште живееме во 18ти век не сме напреднале во ниедна сфера, а поготово не во темата за брак. Уште ги има многу што веруваат дека е исправно синот да седи со родителите а ќерката да си оди од домот. Или дека ако се две деца машко и женско на машкото останува цела куќа а женското нема право на ништо. Страшно. Нели се боревме за женски права нели сеа демек сме родово еднакви?

Veta, Puffy2019, noteforself and 5 others like this.
  15. hellocity

hellocity Популарен член

Па она е глупа што прифатила таков живот не тој...

Се додека не се деле 50 50 на децата никогаш нема да бидеме еднакви, и така машките деца се привилигирани не се учени на морал, однесување препуштени се да прават што сакат и на крај да доведат домакинка а за женските забрани и учење на некој си морал и да мијат нози на некој си маж

Last edited by a moderator: Aug 20, 2020
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Ауч ќе спиела со вас во кревет?:drunk:
    Ти речи и фино ама јас многу клоцкам со ноџињата:rofl:
    Леле јас да сум на твое место ќе ја утепам од зафркавање неа, а со него што да ти кажам.
    Си пишала на едно место дека е глуп, мислам дека он не е глуп така е воспитан. Ти треба да расчистиш со себе дали си спремна да вложуваш со ваков дечко во вашата врска да прерасне во нешто поозбилно или подобро е да раскинете со време.
    Додека на темата многу зависи од карактерите на младите и старите, ама најдобро е секој засебно да си живее и да имаат близина колку што им одговара на двете страни.

Last edited: Aug 20, 2020
    Puffy2019, buba4e89, Autumn_ and 3 others like this.
  17. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Мене ме интересира што бидна со дечково? Се уште сте заедно или не? @princess02

SummerGirl likes this.
  18. princess02

princess02 Истакнат член

Ne sme, me barase pa sea veke se otkaza ocigledno

Puffy2019, Nausicaa, 1209 and 11 others like this.
  19. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Браво!!!!(y)(y)(y):party::clap::clap::clap: Правилна одлука. Чим се откажал, не се менува тој човек. Тешко на таа што ќе налета и нема да е храбра како тебе, па ќе си трпи цел живот.

20. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Еве на пример ние ги плаќаме сметките, им купуваме што ќе побараат и се што им е потребно, ги почитувавме (само што не можам да им се обраќам со мамо и тато како што сакаат) секогаш ко не беа дома им чистев и им спремав јадење ама за разлика од нас, ние кога ќе се вратевме од работа немаше направено ручек или пак ако има го криеше. После откако ќе станеше свекорот за јадење го ваѓаше јадењето. Срамота. И решивме оттогаш и ние да си правиме јадење само за нас. Па не ругаа зошто така правиме не било убаво тоа..Почнавме да реновираме ниту еднаш не кажаа алал да ви е, ќе ви треба ли помош...Денот кога ги донесоа плочките маж ми беше на работа од 7 сабајле до 20ч вечерта, плочките стоеа надвор. Тешки беа не можев јас да ги кревам го викна татко му за помош тој му кажа дека не можел рацете го болеле..Тие секогаш бараат помош од нас а никогаш не ни помагаат. Ко имаше мајстор дома ко ќе се вратев од работа хаос беше а госпоѓата филмови си гледа дома..ќе земев да метам к застануваше со скрстени раце и ме гледаше па ќе кажеше абе остави утре пак ѓубре ќе се направи...И ко немаше мајстори пак сето губре од надвор го носеа дома јас пак ќе се вратев од работа и пак чистев. После 1 месец ми скисна и само на мојот спрат си чистев. По цела недела губрето не го метеше ко во штала да живеат. Маж ми им кажа да пазат малку да се истресуваат пред вратата ко ќе влегуваат ама џабе..Почнавме и ние како нив да правиме само за да сфатат дека не е убаво тоа што го прават. Како што тие одат во ВЦ и не пуштаат вода, како што се моравме ние по нив да раскренуваме решивме 1 ден чиниите што јадеме да не ги измијам. Почна татко му да вика зошто сме ги оставиле срамота било. Ние тоа што го правевме знаеме дека не е убаво ама тие тоа што ни го прават не се свесни. Се бунат зошто сме јаделе на горниот спрат баш во таа соба кај регалот. Сум ја чистела собата за друштво да си носам таму. А мене срам ми е и сестра ми да дојди ко знам дека сум исчистила а после мене хаос прават. Малку да имаат осет нема да прават така. Но тоа е од инает само. Ги ставив влечките покрај вратата таа ги реди на горе по скалите дури и валканите. Една вечер ги слушнав како кажуваа дека од таа соба ќе го зеле регалот, креветите, масата и столовите па да виделе што ќе правиме. Јас ги извадив нашите работи од регалот. Порано и имав кажано да ги исфрлиме старите работи што не ни се потребни за да направиме место за нашите работи ама не сакаше, ни кажа да сме си купеле друг плакар ние. Секој ден ги слушам како не оговараат...Еден регал им е побитен од синот што им помага финансиски уште од 15 години, што ниту еден лош збор не им има кажано. И тој ги слуша и гледа што прават секој ден се нервира ама никогаш откако ќе го слушне тоа не оде да им каже зошто го прават тоа...Сега ние сме лошите деца...Па измислуваат и лажат само да се оправдаат. Јас после сите навреди и клевети што ги слушав престанав да им се обраќам. Затоа сега сум невоспитана оти само ќјутам ама со такви луѓе јас не можам да се расправам.

Last edited: Aug 22, 2020
Thread Status:
Not open for further replies.