Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Nemoj da se nerviras tie sami ke si ja cuknat glavata ama kasno ke im bide.
    Ne moze sekoj da se prilagodi so
    Novite promeni , a pa starite ic.
    Sami ne se svesni sega,l deka decata se za cel zivot i na mm se takvi, porano se nervirav sega veke ne.
    Sam znae da kaze deka e kako sirak ostaven.
    Pomos nikakva za nisto od nivna strana.
    A zatoa toj prv mu pomaga koga ima rabota, za drvata za ogrev, stolar e koga ima naracka od 13god mu pomaga, mu napravil oglas da ima rabota, zasto na gospodinot mu e ispod casti da odi da raboti vo dva tri pogoni sto gi ima vo nivnoto mesto....plus da si raboti od doma.
    Ednostavno ne se zamara, a kuka kako 12 god ne odi na rabota i nemal plata.Epa ne paga od nebo.
    Ako ne ziveeme zaedno za pomos sekogas sme tuka.

2. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Јас плачам секој ден и се нервирам...Едноставно такви луѓе што си гледаат само за себе и си прават како што им одговара ним ме нервираат..А ништо ниту сме им кажа ниту сме им направиле...Се им смета што и да направиме за доброто на сите. Некни измислија дека сум им ставила сол во теглата со кафе а јас еден месец не сум била на долниот спрат. И поради нив сега не планираме да имаме дете. Како прво мора нив да ги гледаме а како второ во таа куќа лошо е домашно милениче да си не па дете :( ќе си трпам дури не ми пукни филмот па после да не знаат што ги снашло. Овие не се луѓе бе...Страшна работа!!

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Чекај сега, не сфатив, си правите/реновирате, спрат за вас? Ако е така стисни заби, кога ќе се средите клуч на врата и секој посебно. И ние на сличен начин фунциониравме до скоро, ама со тешки луѓе џабе е. Ако сте во заедница и заеднички простор реновирате, џабе фрлате пари бегајте од таму. Ние со мм џабе што и да правиме во оваа куќа ништо не се цени, ама тоа е, пак сме посебно и кога несакам неморам да ги гледам. Немој да се нервираш и плачеш и јас бев таква, ќе оттрпнеш, ќе видиш. Јас слушам дека свекрва ми по други сега збори сешто, ама мене несмее ништо да ми рече и мирна ми е главата. Им се гледа паметот, штом незнаат да си поминат со сопствен син.

4. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Nemas potreba da places.
    Te razbiram deka e sega tesko i nesvatlivo no so vreme ke se naucis da gledas od drug agol i nema da te tabgira poveke zosto kako i oti...
    Za bebence, dokolku ne ste spremni poradi stresovite, strpete se malku, no ne si go odlagajte vasiot zivot zaradi niv.
    Ne mozes da znaes sto nosi zivotot.
    Samo hrabro i ke izdrzis se sto treba.
    Misli samo na ubavi raboti, zamisli slika bez nivnite likovi vo ramkata, a vasata sreka da e prioritet.

На mrsfreak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Почнавме и на горниот спрат и на долниот ставивме плочки...нашиот однос беше коректен до тогаш после тоа почна нивната љубомора. Татко му се пожалил дека луѓето му кажувале дека маж ми го издигнал оти почнал да ја средува куќат. Него тоа го боли па затоа растура. А мајка му почнала да го крие ручекот оти јас ко сум правела ручек сум ставала кромит а таа не јадела :?: замисли го јади така со салата а во манџи не сакала. Во право ли сум што не им зборувам?

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Проблемот е што ќе се одделите. Нив тоа ги боли. И нормално, снаата е виновна.

На Puffy2019, Skorpija25, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  7. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    А ко ги гледавме ко цар и царица? Ко им носевме јадење во кревет? Ко им ги чистевме лајната арни бевме.. сега ко почнавме да правиме како што прават тие ние сме криви. Па нека ги боли ко не знаат да го ценат тоа што го имаат. Им текнува дека имаат син само кога им треба нешто. А за колнење, лажеше и трачарење први се. Почитта треба да биде обострана според мене. Јас со сите се однесувам како што се однесуваат со мене. Ако е добар некој спрема мене јас ќе бида дупло подобра спрема него. А ако ми изиграва животно, така и ќе го третирам. Среќа имаат шо имам стрпление оти како шо ми се испукани живците нема да знаат кај се наогаат. Па после да имаат барем за што лоша да ме прават.

На Skorpija25, Watermelon96, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Таквите и да си добра ќе те прават лоша. Нема лек за нив. Гледај што побрзо да се одделите.

На Puffy2019, Skorpija25, Cherry333 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    За жал веќе многу пари дадовме за да ја средиме куќата...белки ќе ни падни 7 на лото па да се одселиме. :D:DДруг начин нема.

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Чија е куќата?

11. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Па нивна е. Само тие што седат на долниот спрат а ние на горниот.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Е па тоа е. Треба да ги трпиш. Ви отстапиле простор. Сфати ме како сакаш....јас би вложила во нешто што ќе биде лично мое и на маж ми, а не во она што ми го дале.

На Dust, Skorpija25 и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Во право си. И ние го сфативме тоа, ама касно.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Нема што да плачеш и да се депресираш.
    Гледај сега среди си го спратот со маж ти. Клучот на врата. Различни влезови имате?
    Не се замарај со нив. Врти им глава.
    Разговарај со маж ти може стан поголем купете си.

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Нема назад. Спрат од куќа тешко се продава. Да беше одделна куќа, ќе беше поинаку. Мое мислење е дека и понатака ќе си имаш проблеми со нив. Дури и да му го препишат спратот на маж ти, пак ќе ве уценуваат дека ви дале.

16. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Во ист влез сме...скалите се внатре. :(

17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Ништо..
    Разговарај со маж ти.
    Стиснете заби сега.
    И купете си куќа подалеку малку ако треба и 3-4 улици подалеку. Само да не сте у ист двор.
    Или стан поголем.

18. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Ама сите електрични уреди шо ги имаат на нивниот спрат, маж ми ги има купено..нас што и да ни земат ништо нема да ни смени. Се ќе купиме и се ќе направиме. Но, ние ако почнеме да им земаме тоа што јас и маж ми сме го купиле нз шо ќе прават..ама не сакаме на нивно ниво да се спуштаме.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Лошо. Единствено решение е да одите по кирија. Ама во вашиот случај е невозможно.

Пред да стапите во брак, дали сте разговарале со маж ти каде ќе живеете?

20. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Моментално не сме во можност да купиме стан. И двајцата имаме по 1 кредит. Само може да одиме под кирија или кај моите да бидеме некое време.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.